Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOSABSİAD’a ilk kadın başkan

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 00:00

Herkese ve her şeye rağmen kadınlar, istedikleri işi yapmalı, istedikleri eğitimi almalı ve hayallerine kavuşmalıdır. Aksi halde; Dünya çekilmez bir yer olur…” (Y. Can)

Sanayici ve işadamı… Tanımlar çok erkeksi… ‘Egemen bir sınıfı’ işaret ediyor… Oysa Türkler bence ‘Kadın bir toplum…’

Hayme Ana’sıyla, Tomris Hatun’uyla, Hürrem Sultan’ıyla, Zübeyde Hanım’ıyla, Kara Fatma’sıyla, Sabiha Gökçen’iyle, Türkan Saylan ve daha binlerce kadınıyla bu toplum, bugünlere kadar geldi. Dünyanın her yerinde kadınlarımız var, başarılarıyla göz dolduruyor, örnek oluyor ve durmadan üretiyorlar…

Bursa’da da kadınlar adına çok güzel gelişmeler oluyor…

Kentimizin önemli üretim merkezlerinden biri olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ (DOSABSİAD) üyeleri, bir ‘ilk’e imza atarak aralarından sayın Nilüfer Çevikel’i başkan seçtiler. Çok yerinde bir karar aldıklarını, kadın bakış açısının hem bölgeye hem de kente iyi geleceğini daha bugünden söyleyebilirim.

DOSABSİAD’ın ‘17. Genel Kurulu’ bu yönüyle tarihe geçtiğine göre; sayın Çevikel’e başarılar dileyerek sözlerinden alıntı yapmalıyım; “Türkiye gibi oldukça sınırlı kaynaklar ile rekabetçi üretim yapmak durumunda olan bir ülkenin kaynaklarını, verimliliği ve yenilikçiliği artıracak şekilde kullanmak zorundayız. Orta ve uzun vadede hedefimiz “sanayide dijital bir kültür yaratmak” olmalıdır. Ancak unutulmaması gereken nokta, dijital kültürün bir anda oluşmayacağıdır. Bunun için bütüncül bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye’nin geleceği, geleceğini Türkiye’de görenler tarafından belirlenecektir. Biz de bu inançla çalışmalarımıza artan bir ivme ile devam edeceğiz. Bu çerçevede her birinizin desteğinin bizler için son derece kıymetli olduğunu yineler ve bu vesile ile Genel kurulumuzun DOSAB ve DOSABSİAD için hayırlar getirmesini dileyerek, hepinize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.

“Türkiye’nin geleceği, geleceğini Türkiye’de görenler tarafından belirlenecektir…” Harika bir tümce…  

Genel Kurula; AKP Milletvekilleri Refik Özen ve Emine Yavuz Gözgeç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, DOSAB Başkanı Ersan Özsoy, DOSABSİAD’ın 16. Dönem Başkanı İbrahim Öztürk, TÜGİAD YİK Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Genel Merkez Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, duayen sanayici Fahrettin Gülener, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar ile şube başkanları, Bursa’daki kamu kurum ve STK’ların temsilcileri, iş insanları ve bölge sanayicileri katıldı.

Bursa’daki 23 OSB içinde öne çıkan DOSAB’ın, kurucu dernek eliyle bugünlere geldiğini kimse unutmamalı.

DOSABSİAD’ın yeni yönetim kurulu (Asil ve yedek); Nilüfer Çevikel, Onur Kutlualp, Mehmet Beysel, İbrahim Erdemir, H. Murat Kabadayı, Fatih Tuğral, M. Akif Dikici, Onur Kırayoğlu, Cengiz Çalışkan, Güçlü Görür, Yılmaz Acar, Selin Ceyhan Canik, M. Enes Zümrüt, Ali Güzeldağ, Murat Yılmaz, Engin Alemdar, Sarp Koray Erdilek, Rıdvan Kar, Serdar Menemen, İhsan Pekayla, Şerife Faidelibaş, Candan Akman, Ece Biçer, Vedat Kayaoğlu ve Cem Sözeri’den oluştu…

Başarılar dilerim…

XXX

MÜKEMMEL ÖDÜLLER

Çağdaş kalite anlayışının yaygınlaşması, kalite çalışmalarının teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla 1998 yılından bu yana KalDer Bursa ve BUSİAD işbirliğinde yürütülen Bursa Mükemmellik Ödülü’nde 2018 yılı süreci tamamlandı.

-2018 Bursa Mükemmellik Başarı Ödülü; Erdem Kaya Patent’in;

-2018 Bursa Mükemmellik Jüri Teşvik Ödülü ise Limak Uludağ Elektrik AŞ’nin oldu…

Erdem Kaya Patent Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya ve Genel Koordinatörü Türkan Kaya ile Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç’ı buradan tebrik ediyorum.

KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay ve BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ı da ödül sürecine katkıları nedeniyle kutluyorum. Umarım ödül alan firmalar, çok daha iyi yerlere gelirler…

Yaşam kalitemiz, atacağınız adımlarla artacaktır…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.