Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktor Adnan Bıyıklı

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2018 00:03

Doktor Adnan Bıyıklı ismini duyunca içimizi bir gülümseme duygusu sarar. Öyle nezih ve kibar bir dosttur. Samimiyetliğine ve insan sevgisine her daim inandığım sevgi yüklü bir gönül insanıdır kendisi. Yıllar önce aynı dönemlerde görev yapmıştık, taşıdığı pozitif enerjiyi çevresinde bulunan herkese olumlu yönde yansıtır. İyi parti Gemlik ilçe başkanlığı görevini kabul ederek güzel bir teşkilatlanma yaptı ardından başarılı çalışmalara imza attı. Kendisi ile görüştüğümüz dönemlerde mutlaka Gemlik Belediye başkanlığına adaylığını koyması konusunda ısrar ettik. Gülümseyerek mütevazi bir şekilde “kısmet hayırlısı” diyerek şartlar oluşursa olabileceğini işaret ederdi. Bir nevi ve Cuma günü adaylık açıklamasını yapmış oldu.

Adaylık açıklaması ile kendisini arayıp ''hayırlı olsun'' dedikten sonra seçilirse neler yapacağını sorduk. Demokrat yapısı ile tam tamına istediğimiz cevapları aldık kendisinden ve ardından ''Gemlik hizmet manasında çok geri kaldı, yapılacak çok iş var. Projelerimizi hazırladık, hazırlamaya da devam ediyoruz ve bu çalışmalarımız tek kişi ile değil tüm Gemlik halkını ekip yaparak başaracağız. Biz hem siyasetin tabanından hem halkın içinden geliyoruz, halka hizmetin hak'ka hizmet olduğunun bilincindeyiz ve seçimi kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu konuda hiç şüphemiz yok bizlerle birlikte kazanan Gemlik ve halkımız olacaktır.''

Doktor Adnan Bıyıklı 29 mart 2019 yılında MHP’den Gemlik Belediye başkan adayı olmuş ve yüzde 32 oy alarak Gemlik te MHP adına tarihi rekor kırmıştı seçimleri küçük bir farkla kaybetmesine yalnız Gemlik halkı değil Bursa'da ve diğer ilçelerde yaşayanlar da bir hayli üzülmüştü. Bize göre de siyasetin halka hizmet makamlarında mutlaka olması gereken bir değerdi. Bilinçli seçmen yerel seçimlerde parti fanatizmine girmeden yerelde kendisini yönetecek ve hizmet edecek adayı iyi seçmelidir. Mutlak suretle partizanlığı bir kenara bırakıp vizyonu, felsefesi insan merkezli olan adaylara yönelmelidir. Özellikle ölümüne, inadına gibi şovenist ve saptırıcı söylemlerden uzak durarak mantığı ile hareket etmelidir.

Gemlik ve Mudanya denize kıyısı olan iki ilçemiz gençlik yıllarımızda bu iki ilçemizin deniz kenarında sahili olan belde ve yerleşim merkezlerinde ki sahillere gider denize girer eğlenirdik, gece kalanlar eğlenmeye devam ederdi, ne yazık ki günümüz de bu yerler virane haline gelmiş, bu bölgelerden geçerken hüzünlendiğimi açıkça ifade ediyorum. Böylesi güzel merkezlerin hizmetten uzak bırakılması cennet vatanımıza Bursa'mıza ve ilçelerimize ihanettir, bölge halkı turizm gelirini arttırmak yerine, terk edilmiş bir görüntü vermektedir ne yazık ki.!

Gemlik’te ciddi mana da kentsel dönüşüm sorununa yıllar önce dikkat çeken Dr. Adnan Bıyıklı geçen zamanla bu konuda ne kadar haklı çıktını hep birlikte görmüş olduk.  Geçtiğimiz hafta Gemlik ziyareti yapmıştım ve halktan bu konuda endişe ve sıkıntı dan başka bir şey duymadım, vatandaş tedirgin bir şekilde ne olacağını ve neler yapılacağından bihaber beklemede. Genel kanı ise yaşadıkları evlerin ellerinden gideceği korkusu ve bu korku adeta insanların ruhunu ele geçirmiş.

Dr. Adnan Bıyıklı'ya ve ekibine Gemlik halkının güvenmesi gerekir, ülkemizde ki soğuk başkan profilinden çok aykırı ve çok daha farklı bir kişiliktir Adnan Bıyıklı ve kalben inanıyorum ki Gemlik tercihini bu yönde kullanırsa Belediye başkanı seçmenin çok ötesinde kendilerine bir dost, bir arkadaş, bir baba, bir ağabey ve bir kardeş seçmiş olacaklardır. Slogan vermem gerekirse,

''GEMLİK DOKTORUNU BULDU'' olurdu. Yerel seçimler hayırlı uğurlu olsun ve mutlaka Demokrasi de kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.