Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğubayazıt Heyetinden Bursa Çıkarması

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 00:01

Bursa ve Doğubayazıt’ın ortak birçok yönleri vardır. Doğunun parlayan yıldızı Doğubayazıt batının her yönüyle gelişmiş ili Bursa ile çok anlamlı ve de çok özel bir diyalog kurarak kardeşlik pekişmesinin muazzam bir örneğini gösterdi.

Hafta içi Bursa’da BTSO Meclis Üyesi İş Adamı Yüksel Taşdemir'in daveti üzerine Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın konuğu oldu. Bu manada BTSO’nun kardeş odası olarak bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek şehrin önemli dinamikleriyle de bir araya gelme fırsatı da yakalamış oldular.

Hem iş için hem Ağrılı sanayicilerle bir araya gelerek yaşadıkları kent için bir sinerji yakalamaları adına verimli ve bir o kadar da dolu dolu bir hafta geçirmiş oldular

Hafta başından itibaren Doğubayazıt TSO Başkanı Ali Efe, Meclis Başkanı İbrahim Sökmenci ve beraberindeki iş dünyası temsilcilerini ağırlayan Burkay, Doğubayazıt iş dünyası ile oluşturduğu pozitif enerjiyi önemsediklerini hatırlattı ve Bursa’da ağırlamaktan memnuniyetlerini dile getirdi.

Bu buluşma Doğubayazıt heyeti için de büyük bir öneme sahipti. Çünkü BTSO hem Bursa’da hem de Türkiye’de önemli planları ve projeleri hayata geçiren bir kurum. Başkan Burkay’ın da ifade ettiği gibi Bursa’nın bilgi ve birikimini kardeş odayla paylaşmak ve birlik ve beraberlik adına önemli adımları atmak gelecek adına önemli.

Doğubayazıt heyeti BTSO ziyaretinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da ziyaret etti. Başkan Efe ve heyeti Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanı iken Doğubayazıt ile attığı kardeşlik adımını çok önemsediklerini belirterek teşekkür etti.

Başkan Aktaş ise doğunun gelişen şehri Doğubayazıt’a ayrı bir önem verdiğini, bundan sonraki süreçte de bu desteğin daha pekişerek süreceğini ifade etti.

Doğubayazıt TSO Başkanı Ali Efe, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Bursa’da yaşamlarını sürdüren ve Bursa ekonomisine katkıda bulunan Ağrılı iş insanları ile önce Botanik’teki İskerder’de öğle yemeğinde bir araya geldik, akşama da Tavacı Recep Restoranı’nda Bursa’da üretim yapan ve önemli bir giyim markası olan Verscon Jonyour Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teker’in organize ettiği tanışma yemeğine katıldı.

Yemek Bursa’da çeşitli kollarda faaliyet gösteren Ağrılı, Doğubayazıtlı ve Diyadinli firma sahipleri ve Bursa’da çeşitli meslek grupları ve yöneticilerle oluşan bir tanışma ve kaynaşma yemeğiydi.

Geceye katılım yoğundu ve Bursa – Ağrı ticari ayağı için görüş alış verişinde bulunuldu.

Burada hem Doğubayazıt TSO Başkanı Ali Efe’nin Bursa ile gerçekleştirdikleri ticari ilişkilerin durumunu konuştuk, hem de Ağrılı iş insanlarının iki şehir arasındaki ticari ve insani kaynaşmayı hasbihal ettik.

Başkan Ali Efe, Bursa ile çok güçlü ilişkilerinin olduğunun altını çizdi. Gerek BTSO Başkanı İbrahim Burkay, gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Doğubayazıt’a verdiği önemine değindi.

Ticari ve kardeşlik ilişkilerinin devamı için biz de her zaman üzerimize düşen görevi yerine getirmek için tüm çabamızla uğraşacağız diyen Başkan Efe, Başkan Burkay ve ekibinin 2018’deki ziyaretine karşılık bir iadeyi ziyaret gerçekleştirdik. Kendileri havaların ısınmasıyla birlikte yine BTSO heyetiyle birlikte ziyaret edeceğini söyledi. Aynı zamanda Başkan Aktaş ile de gerçekleştirdikleri görüşmede Aktaş’ın da Ağrı’ya bir gezi planının olduğunu söyledi.

Burada şunu da belirtmekte fayda vardır. Bursa Türkiye’nin her yerinden göç alan bir şehir. Bu bağlamda baktığımızda Bursa’ya yerleşmiş geniş bir Ağrı nüfusu kitlesi de mevcut.

Bu gezide şahit olduğumuz bir başka ayrıntı, İbrahim ve Mustafa Teker kardeşlerin iş hayatlarına atılması olayı…

Bursa’ya göç etmeleriyle birlikte Yeşil’de simit satmaktan başlayıp, yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak fabrikaya ulaşmaları dikkatimi çeken en önemli azim göstergesi oldu.

Üretimini hem Bursa’da hem de Ağrı Doğubayazıt’ta yapıyorlar. Burada her iki kentin ekonomisi için kolları sıvamışlar.

Bursa’da kurmuş oldukları Verscon Joniour firmasında 100 kişiyi istihdam ediyorlar. Ve yine bu genç girişimci kardeşler aynı zamanda Doğubayazıt’ta kurdukları fabrika ile 35 ülkeye ihracat yapıyor aynı zamanda  bir çok aileye de iş imkanı sağlamış oluyor.

Önümüzde dönem içerisinde hedefleri Doğubayazıt’ta 1000 kişiye istihdam sağlayacak bir fabrikanın kurulması için de çalışmalara başlamışlar. Bu da şunu gösteriyor oralarda istihdamın sağlanması, batıya da göçü engelleyeceği anlamına geliyor.

BTSO ve Doğubayazıt TSO’nun bu anlamda kardeşlik hukuku içerisinde iş birliğine girmesi deneyimlerinin oraya aktarılması güzel kazanımlar elde edeceğinin göstergesi…

Böylesine girişimcileri de desteklemek gerektiğine inanıyoruz. Bu durumda hem BTSO hem de Doğubayazıt TSO da gerekli desteklerle bu tür girişimlerin ülkeye faydalı olacağına inanıyoruz.

Ülkenin neresinde olursa olsun ekonomiye katkı için çok çalışmanın zamanı diyor ve böylesine azimli iş insanları gönülden tebrik ederek başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.