Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğru adımlarla 70 yıllık gelenek

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2015 00:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 00:28

 

Müsaadenizle bugünkü yazımda biraz kendimizden bilgilere yer vereceğim. Bursa'da nasıl dinamik ve köklü bir basın geleneğinin olduğu herkesin malumu. Bursa Basını, medya gücü olarak İstanbul'un hemen ardından gelmesine istinaden 'Küçük Bâb-ı Âli' diye anılıyor.

 

Bursa Haber ve tarih

"1946'da başlayan yerel basın geleneği" sloganını gururla kullanan Bursa Haber Gazetesi ise Bursa'nın ilk özel gazetesi olma unvanına sahip.

Başlangıçta Demokrat Parti'nin yerel yayın organı olarak Doğru Gazetesi adıyla yayımlanan gazete, daha sonra bir kaç kez el değiştirmiş ve yayın hayatına Doğru Hakimiyet, Hakimiyet gibi isimlerle devam etmiş. Son olarak 1994 yılında Bursa Haber adını alan gazete, 21 yıldır bu isimle yayımlanıyor. Kuruluşundan itibaren Bursa Haber'in tarihinde, 2009 yılında aramızdan ayrılan Mustafa Tayla'nın büyük önemi ve emeği var. 10 yıl boyunca Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanlığını da yapan Tayla, 1972'de Basın Şeref Kartı alan ilk Bursalı gazeteci konumunda.

 

Bursa Haber ve gazeteciler

Bursa Haber, Bursa Medyası açısından yıllarca bir okul gibi görev gördü. Meslek hayatımda geride bıraktığım 17 yılda gözlemlediğim kadarıyla Bursa Haber'in hep böyle bir havası vardı. Köklüydü ama mütevaziydi. İnsanlar burada çalışır, belli bir seviyeye geldikten sonra da yerel ve ulusal bazda diğer medya kuruluşlarına transfer olurlardı. Genel anlamda gazetecilik açısından rahat bir ortamı vardı ama çalışanlara sunulan maddi imkanlar kısıtlıydı. Meslektaşlar arasında herkesin çok sevdiği, şehir içindeki yerine mutlaka uğrayarak çay içtiği bir yerdi Bursa Haber.

Ben bu kurumda hiç çalışmadım ama ziyaret için gitmişliğim epeyce fazladır. Şimdi kısmet oldu 2014 yılından beri Bursa Haber'de köşe yazarlığı yapıyorum. Baktığımda yönetici kadrosunda gerçek gazetecilerin yer alıyor olması benim için çok önemli bir tercih sebebi. Son yıllarda artan gazete sayısıyla doğru orantılı olarak bu nitelik çok azaldı.

 

Bursa Haber'de yenilikler

Bugün, Cüneyt Dizdar'ın patronajında Dibay Gazetecilik Yayıncılık AŞ çatısı altında

yayımlanmaya devam eden Bursa Haber'in artık çok sayıda yan ürünleri de var. Dibay Medya Grubu bünyesinde; Highlife, Konforum, Gündem16 ve Bursa Time olmak üzere dört dergi yayımlanıyor.

Grup bünyesinde basılı yayıncılığın dışında Bursa Haber FM ve Bursa Haber TV de bulunuyor. Özellikle son yıllarda ciddi bir atak yapan kurum, gelişen teknolojiye hızla ayak uydurmak için önemli adımlar atıyor. Aktif bir internet sitesine sahip olan Bursa Haber'in sadece facebook sayfasının 136 bin kişi tarafından beğenilip takip ediliyor olması önemli bir gösterge. İnanıyorum ki, internet üzerinde yoğunlaşan faaliyetlerin sonucunda önümüzdeki yıllarda gazetelerin büyüklükleri kağıt baskı (tiraj) ile değil, erişim ve tıklanma sayıları baz alınarak değerlendirilecek. Maddi imkanlardan ziyade beceri ve özverinin ön plana çıktığı bu şartlarda Bursa Haber'in önünün çok açık olduğunu görmek hiç de zor değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.