Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dizdar haklı çıktı…

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 00:00

Siyaseti bir kenara bırakıp birazda ekonomi konuşmak lazım. Önceki gün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan yapılan banka kredi açıklaması önemli. BDDK son dönemin en somut tespitleri ile piyasaya cevap verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "kurumumuz tarafından yapılan güncel mali bünye değerlendirme çalışmaları neticesinde bankacılık sektöründe takip hesaplarına aktarılması gereken, ağırlıklı olarak inşaat ve enerji sektörlerine kullandırılmış, toplam 46 milyar Türk Lirası büyüklüğünde kredi tespit edilmiştir" açıklaması ile piyasada en fazla inşaat ve enerji sektörlerinin finanse edildiğini kabul etmiş oldu. Bu da uzun zamandır tekstil sektörünün saf dışı bırakıldığı ve ciddi ihracat kazanımları ile ülkenin önünü açacak tekstil sektörünün temsilcilerinin sözlerini akıllarımıza getirdi.

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, 2019 yılı Ağustos ayı başında ihracat rakamlarına yönelik açıklamasında tekstil sektörünün yabana atıldığını ifade etmiş ve yetkilileri en üst düzeyde uyarmıştı. Yine Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos ayı meclis toplantısına katılım gösteren Erzincan heyeti kentlerinin tekstil ve gıda başta olmak üzere teşvik için öncü kentlerden olduğunu vurgulamıştı. BDDK yaptığı açıklama ile inşaat ve enerji sektörlerine 46 milyar Türk Lirası finans canlılığı üretildiğini kabul etti. BDDK'nın itiraf gibi açıklaması ile gazetemiz imtiyaz sahibi ve Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar haklı çıkmış oldu.

Cüneyt Dizdar, Ağustos ayı başında yaptığı açıklamada; "tekstil kalemini kimse yabana atmasın. Bu sektör ithalat ihracat dengesi içerisindeki payıyla Türkiye'ye güven veriyor. Özel ticaret sistemine göre de haziranda en fazla ihracat tekstil kalemi başta olmak üzere 'ham madde (ara mallar)' grubunda gerçekleşti" diyerek sektörün Bursa başta olmak üzere ülkemize katma değer ve döviz kazanımı ürettiğini, sektörel teşvikler ile daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Erdoğan, Bursa'ya kulak vermeli…

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar'ın açıklamaları aynı zamanda Bursa Ticaret Borsası başta olmak üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın açıklamaları ile de birebir örtüşüyor. Kentin dinamiklerini doğru kullanmak gerektiğini vurgulayan sektör liderlerinin sesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artık duymak zorunda. Önceki dönem Ak Parti Bursa Milletvekili aday adayı da olan Cüneyt Dizdar gibi genç ve girişimci isimlere Ak Parti’nin sektör temsilcileri toplantılarında daha fazla yer vermesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara'da ilki olmak üzere 7 bölgede düzenlenecek 'Ekonomi İstişare Buluşmaları' projesini ısrarla vurgulayan Dizdar, 'makam değil memleket lazım' diyerek yetkilileri iş dünyasının sesine kulak vermeye davet ediyor. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu coğrafik gerçekler ile yüzleşirken acı tecrübeleri de milletle birlikte tattığını ifade eden Sanayici İş Adamı Cüneyt Dizdar, "Türkiye'nin çok şanslı bir ülke olduğunu kabul etmeliyiz. Yüzyıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yüzyıl sonra bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemiz için bulunmaz fırsatlar. Bursa, her dönem ve her yüzyılda devletine sadakatini kanıtlamış bir kent. Bugün Bursa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu sandıktan çıkan oylarla ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı seçerek gösterdi. Elbette gönlü kırık vatandaşlarımız, iş insanlarımız, esnafımız ve köylülerimiz vardır. İnanıyorum ki, Cumhurbaşkanımız Bursa'nın sesine kulak verdiğinde Uludağ'ın bereketi, Bursa ovasının verimliliği ile kentimiz Türkiye'yi daha güçlü kucaklayacaktır. Bursa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını haykırmaktadır. Bizim tek dileğimiz Bursa İş Dünyasının ve sektör temsilcilerinin sesine Ankara'nın daha fazla kulak vermesidir. Sektörel teşvikler, vergi ve prim afları ile birlikte gelecek ekonomik reformlarla Bursa, Türkiye'yi sırtlamaya hazır" diyerek Ankara'ya Bursa'ya güvenin mesajı verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.