Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Tiyatrosu 2 Ekim'de perde diyor

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2018 00:01

Ben dahil olmak üzere tiyatroseverlerin beklediği tarih geldi. Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu perdelerini 2 Ekim'de açıyor. Yeni sezon da yepyeni oyunlar seyirciyle buluşacak. Ben de açıkçası dört gözle bekliyorum. Ne güzeldir değil mi oturduğunuz yerden sahneye bakmak, hüzünlere, heyecanlara, sevinçlere şahit olmak. Bu kez AVP 20018-2019 tiyatro sezonunu "Üçkağıtçı" adlı oyunla açıyor. Orhan Kemal'in Müffetişler müfettişi adlı kitabından Eren Uysal'ın sahneye uyarladığı oyunun yönetmen koltuğunda ise Burak Karaman oturuyor.

Müzikli, danslı komedi olan "Üçkağıtçı ", dolandırıcılıkla etrafındaki insanları kandıran ve milletvekilliğine kadar uzanan Kudret Yanardağ'ın serüveni. Dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Medine Yavuz, ışık tasarımını Sinan Mahçup, dans düzenini Filiz Dursunoğlu ve müziklerini Tunay Uzuner yaptığı "Üçkağıtçı" adlı oyun seyircilerini bekliyor.

    "KAPILAR"  ODA TİYATROSU'NA AÇILIYOR

Yeni sezonda Bursalı tiyatroseverleri selamlayacak bir diğer oyun ise "Kapılar". Ukraynalı yazar Neda Nejdana’nın kaleminden çıkan, Senem Cevher'in hem çevirmen hem de yönetmen koltuğunda oturduğu oyun ise 4 Ekim'de perdelerini açıyor. Bursa tiyatrosunun usta isimleri Süheyla Elbaş Zeybek ve Nazlı Ceren Argon'un olduğu oyunun provaları tüm hızıyla sürüyor. Dekor- kostüm tasarımı Özge Akarsu’ya, ışık tasarımı Ali Karaman’a, müzikleri Türkü Deyiş Çınar’a ait olan ve kara komedi olarak yazılan oyunda morgda kapalı kalan Natalia ve Victoria’nın ölüm ve yaşam mücadelesini eğlenceli bir dille aktarıyor. Biletlerinizi hemen alın.

    KADIN GÖZÜYLE SAVAŞ

AVP sahnesinde sahnelenecek bir diğer oyun da savaşın yıktığı kadınları, kadın yazar ve yönetmenin bakış açısıyla izleyeceğimiz ‘Barbara’nın Doğumu" adlı oyun. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün ‘12 yerleşik bölgede 12 kadın yazarın ilk oyunu’ projesi kapsamında tiyatroseverleri selamlayacak olan oyun 16 Ekim'de prömiyer yapacak. Bir Alman askeriyle Polonyalı bir kadının aşkından doğan Barbara'nın ve onu büyüten teyzesi Olga'nın, savaş sonrası yalnızlık, yoksulluk ve umutsuzlukla sarılı dünyalarında bir yaşam kurma çabaları anlatılıyor.

Oyunda, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan, Ufuk Şener, Melike Ergüzen, Ege Seçkiner, Nurettin Örük, Öykü Esendemir, Gizem Türköz, Adnan Tunalı ve Durul Can Yaman rol alıyor. Oyunun dekor tasarımını Selim Cinisli’ye, kostüm tasarımı Özge Akarsu’ya, ışık tasarımı Ali Karaman’a ait. Müzikler Burçak Çöllü’nün, görsel tasarım ise Defne Sesin Okay Fırat’ın imzasını taşıyor.

Sizin anlayacağınız Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncularından, dekorcusuna, ışık tasarımcısından kostümcüsüne kolları fena halde sıvamışlar. Bomba gibi geliyorlar. E onların bu emeklerini karşılıksız bırakmamak lazım değil mi? Hemen Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu gişesine gidip biletlerinizi ayırtın. Zira bu oyunlar gerçekten kaçmaz. Benden söylemesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.