Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devekuşu misali Türkiye

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2014 02:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2014 02:26

 


 

Hafta arası Sosyal medyaya düşen bir haberle ilgili şaşkınlığımızı gizleyemedik haberin içeriği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına mutlaka ilginç gelmeli. Haberde Hakkari'de PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H   kolu tarafından 13 IŞİD Militanını tutukladığı yazıyordu.

yaşanan olayda gözaltına alınan IŞİD üyesi olduğu iddia edilen kişilerin Trabzon, Ordu, Diyarbakır'ın yanı sıra Halep'ten geldiği belirtildi. Yakalanan şüphelilerin üzerinde ise İngiliz ve Brezilya bayrakları, bilgisayar, 25 bin dolar para, Kürtlerin yaşadığı şehirleri gösteren not ve krokiler çıktığı öğrenildi.

 

Güneydoğu Bölgesi'ne geçmek üzere ilçeye geldikleri tahmin edilen şahısların, kimsenin kendilerine sahip çıkmaması ve onları görenlerin haberdar etmesi ile fark edilerek, takibe alındığı ve ilçenin farklı noktalarında gençler tarafından yakalandığı açıklandı.

 

YDG-H'liler, ilk başta yakaladıkları iki kişinin ifadelerinden hareketle IŞİD'li grubun toplamda 13 kişi olduklarının tespit edildiğini belirtiyor. Bu bilgiler üzerine ilçede farklı noktalarda 11 kişi daha yakalandı. Yakalanan kişiler koordineli bir şekilde Yüksekova'ya götürüldü.

 

Türk istihbarat birimlerinin yakalayamadığı (!) IŞİD militanlarını Hakkari'de gözaltına alan PKK yandaşları şu açıklamada bulundu:

 

"Belirlenen şahıslar yurtsever halkımız tarafından bize ve DBP gençlik üyelerini haberdar etmesiyle fark edildi. Durumdan haberdar olmamızdan sonra şüpheli şahıslara kısa sürede bir takip başlattık. İlk olarak 2 kişiye gözaltı yaptıktan sonra, yakalanan 2 kişiyi konuşturduk. Konuşan iki kişi uzun uğraşlar sonrası burada tek olmadıklarını ve kendilerinin dışında 11 kişi daha olduğunu söylediler. Daha sonra onların yerleri tespit edilerek onları da grup halinde farklı yerlerden bulup gözaltına aldık. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra kendi birimlerimiz tarafından güvenli bir şekilde üst birimlerimize yaya ve araçlarla teslim ettik. Bu durumdan yurtsever Şemdinli halkı ve birimimiz tarafından ortak çalışma içerisinde oldu."

 

Bu açıklamaları ben bu ülkenin bir bireyi olarak utanarak okuyorum.

 

Ülkemizin Güneydoğusunda otorite boşluğunun ispatı olan bu acı ve vahim olaylara çaresizce bakıyoruz.Başbakan ve içişleri,dışişleri bakanının terörist olarak vurgula'yamadığı IŞİD bir başka Terörist gurubun gençleri tarafından tutuklanıyor nerede Hakkari'de Hakkari nerede Türkiye Cumhuriyetinin Güneydoğusunda ve plakasında Tr-30 yazan 81 ilimizden biri peki bizim Polisimiz nerede, Askerimiz nerede IŞİD'i tutuklayanlar nereye götürüyor nerede tutuyor hangi mahkemede yargılıyor bunların cevapları acilen kamuoyuna verilmelidir.

 

Fakat biz seçim yaptık milletin adamını seçtik yol yaptık gibi söylem ve eylemlere gömülmüşken bir çok olay göz önünden uzaklaştırılıyor halktan saklanıyor bir ülkede Özgür basın ve medya yok ise siz sadece kendinizi kandırırsınız Türkiye'mizin durumu kafasını toprağa gömmüş olan Devekuşu'ndan farksızdır.... Esenkalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.