Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokratların iftar geleneği

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2015 01:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 01:38

Demokrat Parti Bursa'da iftar ve bayramlaşma kültürünü siyasete kazandırmış olan partidir. Birlik ve beraberliğin yaygınlaştırıldığı bu etkinlikler sonraki yıllarda diğer siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve dernekler tarafından da uygulanmaya başlayarak tamamen geleneksel hale getirilmiş oldu. 22 yıldır içinde olduğum Demokrat parti geleneksel iftarlarında Özgen çay bahçesinde Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Hüsamettin Cindoruk, Mehmet Ağar, Süleyman Soylu, Namık Kemal Zeybek, Gültekin Uysal genel başkan olarak Demokrat Parti'nin teşkilat iftarına katılmış liderlerdir.

Demokrat parti bu dönem geleneksel iftarını yine geçmiş yıllarda olduğu gibi Genel Başkan Gültekin Uysal'ın katılımı ile Kültürpark Özgen çay bahçesinde yapacaktır. Yaklaşık bin kişinin katılacağı iftarın hazırlıkları il ve ilçe başkanlıklarında başladı. İftar tarihi 12 Temmuz pazar akşamı olarak belirlendi.

Son genel seçimlerde beklediği oy oranını alamamış olsa da Demokrat parti her an her şeyi yapabilecek bir konumdadır. Gayrimenkul olarak da Türkiye'nin en zengin ve en köklü partisi olma özelliğini muhafaza edip sürdürmektedir.

Meclis başkanlığı seçiminde kilitlenen turlar ve inatlaşmalar halkın beklentisini karşılamamış olup bir çok nefreti ve kırılmayı beraberinde getirmiştir sıkıntılı bir Meclis tablosu Demokrat Parti’nin mecliste olmamasından kaynaklanmaktadır. Daima denge ve kitle partisi olan Demokratlar bugün mecliste olmuş olsa bu sıkıntı ve gerilim asla yaşanmaz; geniş mutabakat ile meclis başkanı seçimi yapılır ve rahat bir nefes alınarak hükümeti kurma çalışmalarına başlanırdı. Büyük bir belirsizliğin yaşandığı siyaset önümüzdeki günlerde büyük sıkıntılara gebe görünüyor umuyoruz ki bir an önce bu gerilimin son bularak meclisin gerçek görevine dönüp hizmet esaslı çalışmalarına başlaması halk olarak en büyük beklentimizdir

17 Haziran gecesi solunum ve kalp yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında vefat eden 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in aziz ruhu için ailesi tarafından geçtiğimiz cuma günü 81 vilayette ve birçok camide Mevlidi Şerif okutuldu. Mevlidin ev sahipliğini tüm illerde Demokrat parti teşkilatları yaptı. Bizlerde Ulu Cami’deki iftarın ev sahipliğini yaptık. Katılımın yüksek olduğu Mevlidi Şerife Demokrat parti teşkilatlarının yoğun ilgi göstermesinin yanı sıra farklı siyasi partilerde olan dostlarımız da katıldı. Süleyman Demirel'in yaptığı hizmetlere saygı duyan birçok vatandaşın da iştirakiyle Ulu Cami'de Süleyman Demirel'in Ruhuna birçok dua okundu. Ülkemizde kurak topraklarımızı su ile buluşturup bereketi arttıran, gaz lambasından aydınlığa ulaşmamızı, getirdiği elektrik ile sanayileşmeyi getiren hizmet insanı Süleyman Demirel'e ne kadar dua edilse azdır bizler kendisinden razı olduk, inşallah Yaradan da razı olur. Esen kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.