Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokratların Bursa adayları

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2015 01:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 01:59

 

Demokrat Parti Gültekin Uysal Başkanlığında 7 Haziran'da yapılacak olan 25.Dönem Milletvekili seçimlerine 81 il ve 85 seçim bölgesinde 550 Adayla giriyor uzun zamandır seçim merkezlerinin tamamında seçime girmemiş olan demokratlar için çok ciddiye alınan bu seçimde Bursa Adayları hakkında bilgi vereceğiz.



ERGÜN KOÇ: 2.Dönem Karacabey Belediye Başkanlığı yaptı.1949 yılında Karacabey’de doğan Ergün Koç, ilk ve orta öğrenimini Karacabey’de sürdürdükten sonra, liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde, Üniversiteyi Eskişehir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde tamamladı.

Kısa bir süre T.C. Halk Bankası ve T.C. Merkez Bankasında çalıştıktan sonra, 1975 yılında Maliye Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavı kazanarak Hazine Kontrolörü olarak göreve başladı ve bu görevde on beş yıl bulundu. 1985-1986 yıllarında Londra’da ekonomi politikaları konusunda ihtisas yaptı.  1989 yılında ülkemizin bankacılık ve kambiyo politikalarının belirlendiği Hazine Müsteşarlığında Banka ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı. Bu görevde altı yıl bulunduktan sonra, ülkemizin yatırım ve teşvik politikalarının belirlendiği aynı Müsteşarlıkta Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü görevine atandı ve bu görevi müteakip 1998-2002 yılları arasında T.C. Paris Büyükelçiliği nezdinde Fransa’da Ekonomi Başmüşavirliği görevini dört yıl sürdürdü. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

HÜLYA KARA: Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu ve 38 yıldır Bursa Osmangazi'de Eczacılık yapıyor. Aynı zamanda Bursa Eczacılar Kooperatif Kurucularındandır. Sanat yönü ağır basan Hülya Kara yağlı boya tabloları yapmakta olup, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Koruma Derneği Başkanlığı yaptı. Bir Bursa sevdalısı ve gerçek bir Cumhuriyet kadınıdır. Hülya Kara’nın iki kızı ve bir oğlu vardır. Bir kızı doktor diğer kızı da Hacettepe mezunu Kimya Mühendisidir. Hülya Kara'nın eşi Nazif Kara ise gerçek bir Demokrattır. Aynı zamanda Demokrat Parti İl yönetim kurulu üyesi olan Nazif Kara DP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Adaylığı yapmıştır. Demokrat parti tutkunu bir aile geleneğinden gelen Hülya Kara misyonun sonuna kadar savunucusu olacaklarını da vurguladı.

RECEP YILMAZ: Celal Bayar Üniversitesinden Mezun Olup Gıda Mühendisi olan Recep Yılmaz Kendilerine ait işletmelerini yönetmekte olup tam bir Adnan Menderes ve Türkiye sevdalısıdır. Ülkemizin kritik bir süreçten geçtiği dönemde, bu görevi kendilerine ahde vefa saydıklarını vurgulayan Recep Yılmaz tüm güçleriyle seçim sürecinde çalışacaklarını ifade etti.

SELAHATTİN ÇAKMAK: Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Çakmak Erzurum’da Anavatan Partisi İl Başkanlığı yaptı. 5 Yıldır Bursa'da yaşayan ve İnşaat firması bulunan Çakmak, 10 yıldır aktif siyaset yapmaktadır. 1961 doğumlu olup evli ve 4 çocuk babasıdır.

SELAHATTİN EKİNCİ: Yıllarca Almanca Öğretmenliği yapan Ekinci, ortaokul ve liselerde Okul Müdürlüğü ve Müdür Vekilliği görevlerinde bulundu. Cezaevlerinde ıslah dersi üzerine eğitim vermiş olan aday, mahkemelerde Almanca bilirkişilik görevini icra etti. Türkiye Öğretmenler Vakfı’nın kurucu üyeliğini yapan Ekinci, tekstil ve inşaat işleriyle uğraşıyor. DP Gemlik İlçe Başkanlığı görevini 2 yıl sürdürüp adaylık sürecinde İlçe Başkanlığından ayrıldı.

MUSTAFA AYVAZOĞLU: Dede Korkut Enstitüsünden mezun olup Öğretmenlik yaptı 1981 yılında Öğretmenlikten ayrılarak gıda sektöründe ticarete atıldı. Türkiye genelinde Okul Aile birliklerini kurdu ve etkili çalışmalar yaptı. Terekeme Karapapak Derneğini kurarak aktif rol oynadı. Ülke genelinde yaklaşık 11 milyon üyesi bulunan dernek, yakında federasyon şeklini alacak. Bursa Halk Ozanları Derneği Genel Sekreterliğini de yürüten Mustafa Ayvazoğlu bir çok sivil toplum kuruluşunda üst düzey yöneticilik yapmakta.

HALİL KAPTAN: İnegöl ilçe teşkilatımızdan gelen Halil Kaptan İnşaat teknikeri ve formen. Evli ve iki 4 çocuk babası olan Halil Kaptan ayrıca Domaniç sporda yöneticilik yaptı. Yurt dışında Avusturya, İran ve Azerbaycan'da inşaat firmalarında yöneticilik yaptı.

CEMAL YEŞİLYURT: Baba'dan devam ettiği Nikel kaplama işletmeciliği yapmakta. Evli ve iki çocuk babası olan Cemal Yeşilyurt Rumeli Göçmeni olup Rumeliler derneklerinde görev yaptı.

HALİL ŞAHİNALP: Tekstil danışmanlığı yapan Halil Şahinalp kapalı çarşı esnaflığından gelen biri. Ayrıca Arapça, İngilizce, Rusça, Farsça, İbranice, Süryanice dillerinde Tercümanlık yapmaktadır.

NAİLE ŞENYUVA: 30 Mart 2014 Yerel seçimlerde DP Osmangazi Belediye Başkan Adaylığı yaptı Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu’nda yıllarca öğretmenlik yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda etkin düzeyde yöneticilik yaptı.

MÜRTEZA YAĞCI: Aslen Artvinli olan ve Türkiye'nin birçok yerinde Öğretmenlik görevini ifa etti. Çocukların aydınlanması için köy okullarında yokluk ve cahillikle mücadele eden Mürteza Yağcı kendisini aydınlanmaya adamış bir gönül insanıdır.

NERMİN ADAY:1 Çocuk Annesi 18 Yıl Karfur, Korupark ve Zafer Plaza'da işletme ve yöneticilik yaptı. DP Osmangazi Kadın Kolları Başkanı.

TAYFUN KIRGÖZ: Mustafa Kemal Paşa Ormankadı Köyü doğumlu, 1 kız 1 erkek çocuk babası. Kantinciler Odası Yıldırım İlçe Başkanlığı yaptı. Esnaf ve aynı zamanda çiftçilik ile uğraşıyor üreten Türkiye en büyük hayali.

ETHEM KOYUNCU: Yaklaşık 10 yıl AS TV ve Bursa Hakimiyet’te idare müdürlüğü yaptı Karfur'un açılışından itibaren 12 yıl Güvenlik amirliğini yaptı. Özel güvenlik ve temizlik firmasında Bölge Müdürlüğü yaptı. Şu an kendi firması ile aynı işi yapmakta evli bir kız ve bir erkek çocuk babası.

MEHMET ÖLMEZ: Tophane Endüstri Meslek Lisesi mezunu. Gemlik Narlı köyü doğumlu, Orhangazi'de Kompenta Döküm fabrikasında çalışmakta. Türk Metal Sendikası’nda delegelikler yaptı, evli ve 2 oğlu var.

RAMAZAN GÜRGEN: Harmancık doğumlu olup Tofaş'ta çalıştı. Oradan Karsan'a geçti Osmangazi İlçe Teşkilatında İşçi Komisyonunda Başkan Yardımcılığı ve İlçe Disiplin Kurulu üyeliği yaptı.

ALİ ŞEKER:1977 Mudanya doğumlu. Ortaokulu öğrenimini Cem Sultan Lisesi’nde, Lise öğrenimini ise Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon bölümünde tamamlayıp 1995 yılında mezun olmuştur. 1999-2005 yılları arasında sigorta firmasında müdürlük yapar. 2005 yılından itibaren baba mesleği olan mobilya sektöründe kendi iş yerinde çalışmakta olup, evli ve bir kız çocuğu babasıdır. 1999 yılından beri DP üyesi olup, 2000-2004 yılları arasında ise Osmangazi Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini yapan Ali Şeker Parti tabanından gelmektedir.

FAHRİ CESUR: Bulgaristan göçmeni bir ailenin iki çocuğundan biri. Uzun yıllar Coşkunöz'de çalıştı. BALGÖÇ üyesi olan Fahri Cesur ayrıca parti teşkilatında Osmangazi İşçi ve Gençlik Kollarında görev yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.