Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrat Parti ilçe başkanları

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 00:02

Aralıklı olarak ilçe ziyaretlerine gidiyoruz, elbette bu ziyaretlerimiz yıllarca siyaset yaptığımız Demokrat parti ilçe teşkilatlarına oluyor bu süreçte. Ülke genelinde adeta alınmış kasıtlı bir karar gibi neredeyse Demokrat parti den bahsetmek yasaklanmış gibi, bunu hem iktidar hem muhalefet kanadından da görmekteyiz. Bu sebeple 9ncelikle haftada bir veya iki Demokrat parti ilçe teşkilatından bahsedeceğimiz yazılar olacak. Geçtiğimiz hafta Dp Mudanya ve Gemlik ilçe başkanları ile görüşüp ilçelerinin sorunlarını yazdık, bu hafta ise Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçe başkanları ile görüştük.

DEMOKRAT PARTİ KARACABEY İLÇE BAŞKANI ZEKİ GÜLAN

Zeki Gülan yılların deneyimli siyasetçisidir 1989 yılında ilk kez seçildiği il genel meclisi üyeliğini 4 dönem olmak üzere 20 yıl aralıksız devam ettirdi ve 5 dönem de ilçe başkanlığı yapan gerçek bir demokrattır. Kendisi ile birlikte yıllarca birlikte siyaset yaptık diğer partilerden gelen teklifleri elinin tersiyle itmiştir, ve sohbetimizde Karacabey'in temel sorunlarını özetledi.

"Karacabey ilçemiz zengin tarım ağırlıklı bir ilçedir, günümüzde çiftçinin durumu perişan, girdi maliyetleri çok yüksek, bunun aksine ise ürün satışları çok düşük, devletin verdiği taban fiyatları da çok düşük. Çiftçinin kullandığı su paralı oldu, gübre, akaryakıt, zirai ilaçlar çok yüksek ve dolara endeksli, çalışan yevmiyeleri üreticiye ağır geliyor bu şartlarda.

Belediyelere baktığımız zaman çiftçilere hiç yatırım yapmadıklarını ve hizmet etmediklerini üzülerek görüyoruz. İlçe merkezin de otopark sorunumuz var, tabi bu yalnızca bu günün değil geçmişin de hatasıdır. Sevindiğimiz ayrı bir konu ise başka yerlere baktığımız da Karacabey'de uyuşturucu kullanımı olmamasıdır.

Esnafa baktığımız da ise Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntısı daha da büyüdü kiraları, vergileri, bağkur primlerini ödeyemez oldu. Karacabey Boğaz yolu yeni başladı, oysa bu proje 1995 yılında DYP programında vardı, bizim iktidardan indirilmemizle yarım kalmıştı, umarım devamı gelir.

Ayrıca Mağlıç (Karadere) Nilüfer deresi ile Marmara Denizi nin birleştiği yer buradan Mudanya istikametine doğru bir asma köprü yapılması gerekir, bu projeleri biz hazırladık fakat iktidardan düşünülünce yarım kaldı, yapılmasını umuyoruz."

Zeki Gülan başkana teşekkür ediyorum.

DP MKP İLÇE BAŞKANI AHMET KAYMAZ

Mustafakemalpaşa ilçemize geliyoruz ilçe başkanı yine eski dostumuz Ahmet Kaymaz ile sözleştiğimiz saatte kahvehanesi ne geliyoruz bizden önce gelmiş, tarlada arpa ekimi ile uğraşıyordu gündüz, içerde yorgun bir şekilde oturuyor ve derin düşüncelere dalmıştı içimden "biri bana Türk çiftçisini tarif et dese Ahmet Kaymaz'ın o' halini gösterirdim" çiftçimizin üretip emek verdiği halde kazanamamasının yegane örneği gibiydi.

Ahmet Kaymaz üreten, düşünen ve yeniliklere açık biri, sohbetten sonra. Siyasete geliyor ve kendisinden ilçe sorunlarını dinliyoruz.

"Geçtiğimiz günlerde yurtdışından özel bir firma Şapçı köyün de siyanürlü altın aradı, bu konuda parti ayırımı olmaksızın bütün partilerin ilçe başkanları olarak karşı çıkıp birlikte eylem yaptık bu ilçemiz adına sevindiriciydi. Hayvancılık konusunda kendimden örnek vermek istiyorum 65 adet büyük baş hayvanım vardı. Süt litresi 80 kuruştu bir anda yarı fiyatına indirilip 40 kuruş yapıldı, yem fiyatları ise sabit kaldı ve ardından zamlandı, bizim gibi bir çok hayvan besleyen üretici battı, aynı sıkıntı bu gün de devam ediyor. Eskiden süt üreticileri Birliği başkanı ilçenin Kaymakamı olurdu, devleti hep yanımızda hissederdim, üreticiyi kollar organize çalışırdı artık böyle şeyler güzel bir anı olarak kaldı. Meralar da hem paralı hem yasak artık

Bük köy civarında baraj yapıldı, dolaylı olarak ta termik santral yapıldı, köylülerin sulama da kullandığı sular artık verilmiyor, sebebi barajın su toplama gereksinimi diyerek geçiştiriliyor, su dolsa da çok azı serbest bırakılıyor ve bu nedenle çevre de bir çok balık ölümleri yaşanıyor, nesilleri tükeniyor. Özel şirkete ait olan bu baraj yetkilileri ceza yememek için betondan kanal yaparak balık ölümlerinin azalması için suni çözümler ile günü kurtarmaya çalışıyor.

Son olarak Pandemi sürecinde ilçe belediyemiz gayet iyi çalıştı, üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Halka fazlasıyla maske dağıttı, dezenfekte araçları sürekli gezdi, ve makinelerini belli noktalara koydu. Bu konuda belediye nin hakkını vermeliyiz."

Ahmet Kaymaz başkana teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.