Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrat Parti İl Başkanlarına" İstirhamımdır;

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2019 00:02

Tüm İl Başkanların Cumartesi günü İktidar Partisi tarafından Demokrat Partiye karşı yapılan Adaletsizliğin ve hukuk tanımazlığın en uç noktasına çıkmalarını Bulundukları bölgenin TV ve yerel gazetelerde Yayınlanmak üzere bir basın açıklaması ile İktidar Parti tarafından Yapılan keyfi ve hukuksuz uygulamayı haykırmaya davet ediyorum;

Balgat'a bulunan Dışişleri bakanlığının bitişiğindeki (Turgut ÖZAL Kampüsü) Demokrat Parti Genel Merkezin 2014 Yılında Melih Gökçek'in sinsi plan ve kararıyla “İdari alan” İlan edilmesi neticesinde, Mahkemeye başvurmamızın yolunu açmış ve neticesinde, Mahkemenin DP lehine karar vermesinin ardından" Genel Merkez binasının bulunduğu alanı, bu sefer hukukun arkasından dolanarak “kültürel, sosyal ve idari alan” ilan ettiler.

Adeta Hukuksuzluğun ve Adaletsizliğin zirvesine çıkarak Moğol istilasını arar hale geldikten sonra, yeniden tarafımızca Mahkemeye gidildi ve mahkeme yeniden Demokrat Parti lehine karar verdiği halde, Mahkemenin verdiği kararın uygulanması bakımından" Yeniden Belediyeye başvurmamızın neticesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk iktidar partisinin elinde olması munasebetiyle, bu seferde “Sanayi depolama alanı” ilan edilmiştir. Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş Tarafından bu karar veto edilmiştir.. Şeytanın bile, bunların yanında çırak kaldığı, sinsi ve her türlü entrikanın beklendiği bu zatların, bundan sonraki süreçte ne gibi bir sinsi planların olduğunu kestirmek mümkün değil"

Demokrat Partiye ait olan hakların ve Genel Merkezin bulunduğu alanın birilerin rant kapısı haline getirilmesine Biz demokratlar olarak, asla müsaade etmeyeceğiz..

DP Tşk. Bşk. Yrd. Doğu ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu Ömer Faruk Dağ"

Üstte ki yazıyı paylaşan Ömer beyi tebrik ediyorum. DP genelbaşkanı Gültekin Uysal TBMM kürsüsünde bu hukuk tanımaz tavrı tüm Türkiye'ye haykırdı. Kimlerin Demokrat parti üstünde karanlık oyunlar oynadığını dinlerken, Melih Gökçek'in bu oyunda devede kulak olduğunu da biliyoruz, lakin kirli oyunlarla bu yüce misyonu bitirmeye çalışanlarında sırayla ifşa edilmesini olumlu buluyoruz.

Yıl 2013 sonu Mansur Yavaş Demokrat parti genel merkezinde  Ankara BŞB Başkan adaylığı için görüşmeleri yapıyor, el sıkışılıyor. Demokrat parti seçim harcamalarında üstlenerek seçimlere iddialı bir şekilde girecek. Bu süreçte Mansur Yavaş ile birlikte diğer şehirlerde bir çok flaş isimde İstanbul, İzmir, Adana, Bursa gibi büyük illerde aday olacaktı.

Ancak Mansur Yavaş'ın Demokrat partiden aday olması mevcut Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek'i korkutmuştu. Ankara BŞB son meclis toplantısında ani bir karar ile Demokrat parti binasının olduğu mevkiyi idari alan statüsüne sokup değerini düşürmüştü. Demokrat parti İşte bu hukuk tanımaz keyfi uygulamaya mecbur bırakılmıştı. Belediye meclisinin son toplantısı ve son kararıydı. DP seçimlerin flaş partisi olmaya adayken bir anda tüm çalışmaları heba olup kendisini kaosun içinde bulmuştu. Mansur Yavaş'ı ise Tansu Çiller'in danışmanı olan bir CHP li adaylığını Demokrat partiden alıp CHP ye taşımasına sebep olmuştu. Yine de fedakar partililerle seçimlere girip varlığını sürdürmüştü. Mansur Yavaş ise bu gelişmelerin ardından CHP adayı olarak seçimlere girmiş ve bir çok farklı kesimden destek almıştı. Seçimleri kazandığı sanılırken bir anda Ankara'da elektrikler kesilmiş (trafoya kediler girmiş) ortalık karışmıştı. Elektrikler geldiğinde ise her nasılsa Melih Gökçek sürpriz bir şekilde öne geçmişti.!

Demokrat parti 14 Mayıs 1950 de iktidara geldiği günden ara kesintiler darbe ve muhtıralar hariç 1997 yılına kadar iktidar olmuş yüce bir misyondur 47 yıl boyunca iktidar, kısmen de ana muhalefet partisi olmuştur. İktidar olduğu dönemlerde hiç bir partiye böylesine haince ve sinsice bir oyun oynamamış tuzak kurmamıştır. Fakat özellikle Amerikan yapımı CIA nın tuzakları hep bu yüce misyona kurulmuştur. 

Bizler bu ayak oyunlarını günlerce sayfa, sayfa yazabiliriz, bire bir anlatabiliriz. Konuları canlı yaşamış değerlerimizin ağzından defalarca dinledik, 27 Mayıs darbesinde tutuklanan DP Bursa milletvekili merhum Recep Kırım'dan, 12 Mart 1971 muhtırasını ve 12 eylül 1980 darbesini görüp yaşamış Adalet partisi Bursa milletvekilleri Ertuğrul Mat ve Hüseyin Suat Sungur'dan yine 12 eylül ve 28 şubat 1997 post modern darbeyi DYP Bursa milletvekili Fethi Akkoç'tan, İçişleri bakanı Mehmet Gazioğlu'ndan, Milli eğitim ve savunma bakanı Turhan Tayan'dan, Çevre bakanı ve Çanakkale milletvekili Hamdi Üçpınarlar'dan, Çankırı milletvekili Ahmet Uyanık'tan en ince ayrıntılarına kadar dinledik, öğrendik, Darbe ve muhtıraların tamamında Demokrat parti, Adalet partisi ve Doğru Yol Partisi vardı. Milletimizin bunu unutmaması gerekir, oysa Türkiye nin bu gün sıkıntı içinde olmasının ana sebebi bu darbelerin ardında gizlidir.

Şahsen ülkemizin birçok ili ve ilçesini geziyoruz, her yerde tanıyanlar çıkıyor, ziyaretler yapıyoruz, aranıyoruz ve bir çok telefon alıp Demokrat partinin durumunu, ne olacağının sorusuna muhatap oluyoruz. Tüm kalbimle inanıyorum ki, biraz destek ile biraz da çıkış ile milyonlarca demokrat partili hemen toparlanacak ve partisine sahip çıkıp dört elle sarılmaya hazır. Lakin bu ani şok çıkış nasıl yapılacak?  her kesim den insan bunu bekliyor, işte bu sorunun cevabı da Genel başkan ve genel merkez de. Umuyoruz ki acilen bu çıkış yapılıp ''yeter söz milletindir'' sloganını yeniden canlandırmalı lar millet o boyuta geldi. Son olarak demokratlar her partiye siyasetçi vermekten de bıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.