Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrat Parti bayramlaşması

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2017 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 00:01

Cumartesi günü Demokrat Parti’nin geleneksel parti bayramlaşmasına gittik. Yıllarca ön hazırlığını yapmış olduğum bu bayramlaşma seksenli yıllardan itibaren Turhan Tayan'ın DYP il başkanlığı döneminde başlayarak geleneksel hale getirilmiş ve diğer partiler de bunu örnek alarak taklit etmişlerdir. Bayramın ikinci günü yapılan bayramlaşma törenine şehrin her ilçesinden teşkilatlar katılır ve bir nevi hasret giderilirdi parti bayramlaşması bitince il başkanı ve yönetimi diğer partilere ve derneklere ziyaretini yaparak programını tamamlar.

Ali Biliz'in 30 Temmuz 2016 tarihinde il başkanı olması ile Bursa'da etkili bir muhalefet serüveni başlamış oldu. Tabi bunda Ali Biliz'in iktidar dönemlerinde gençlik kollarında üst düzey görevler yaparak mayayı buradan almasının da büyük katkısı var. Gözünü budaktan sakınmayan Ali Biliz yaptığı etkili çalışmalar ile yalnızca Bursa'dan değil, ülkenin birçok şehrinden ve ilçesinden de tebrikler alıyor. Bizzat beni arayıp bu konuyu dillendirenlerin sayısı bir hayli fazla. Biz de kendisini hem takdir hem tebrik ediyoruz. Sezar'ın hakkı Sezar'a verilmeli.

Bayramlaşmaya dönersek il teşkilat başkanı Rıfat Haliç ve il başkan yardımcısı Yaşar Yanıklar sabahın erken saatlerinde Kültürpark içi Göl Kafe'de hazır bulunarak aldıkları görevi en iyi şekilde ifa etme telaşındalardı ve işin hakkını da fazlasıyla verdiklerini söyleyebiliriz. Bu tarz önemli görevler sorumluluk sahibinde günlerce stres yapabilir, iyi biliriz ve ev sahibi olmak zordur.

Birde işin olumsuz boyutuna bakalım! Ali Biliz ve ekibi iktidara ciddi muhalefet yaparken parti içi gizli muhalefet ile de karşı karşıya kalıyor. Ali Biliz ve ekibinin etkili çalışmasına adeta turşu suyu sıkan bu kişiler bireysel istekleri ile partiye zarar vermekteler. Geçtiğimiz günlerde yaşanan istifalar bunun bir nebze yansımasıydı. Ali Biliz güzel bir hamle ile bu istifaları kabul ederek yedekten yeni yöneticileri alarak yeni görev dağılımını yaparak yoluna devam etti. Ankara boyutunda yaptığımız görüşmelerde ise genel merkez ve Genel Başkan Gültekin Uysal'ın Ali Biliz ile devam kararlarını doğru bulduk bizler de destekliyoruz.

Bayramlaşmaya mazereti olan İznik, Yenişehir ve Orhaneli dışında tüm ilçe başkanları katıldı ve ekipleriyle hazır bulundular. Yalnız bir yanlış dikkatimizi çekti; 5 kez seçilerek ilçe başkanlığını yaptığım Osmangazi ilçesi zayıf ve dağınıktı. İlçe başkanı saat 12.00 civarı geldi. Oysa bayramlaşma yeri Osmangazi ilçe sınırlarında yapılır ve alanı Osmangazi ilçe teşkilatı ev sahibi olarak hazırlar. Biz böyle gördük ve yıllarca böyle yaptık. İç muhalefet böyle sabote edercesine yapılmaz, hiç gelme daha iyi!

Mümin Tenekeci seçilmiş il yönetiminde teşkilat başkanlığı görevini üstlenmişti. Ağırbaşlı oturaklı ve beyefendi duruşu ile bizlerinde sempatisini kazanmıştı. Uzun vadede kendisinden bir hayli umutluyduk istifa konusunda üzüldüğüm tek kişi oldu bence iyi niyetini suiistimal eden kişiler ile olan dostluğunu yeniden gözden geçirirse kendi kazanır. Acizane bir kardeş tavsiyesi sunuyorum kendisine ve yakın zamanda kendisini ziyaret ederek bu konuları bizzat görüşmek isterim. Mümin Tenekeci gibi kişiler kolay kaybedilmemelidir.

Bayramlaşmaya GİK üyesi Ergün Koç, MKK üyesi Salim Kaplan, Uludağ Esnaf Kefalet Başkanı eski MKK üyesi İrfan Derici, Çiçekçiler Odası Başkanı Ertan Tanırgan, Nabız Gazetesi Sahibi Faruk Bayezıt, Yüksek Haysiyet Divanı eski başkanı Ahmet Sevinç ve yine YHD eski üyesi Av Mustafa Canbaz katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.