Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrat Başkan Sadi Kurtulan

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2016 01:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 01:30


  

Bütünleşik kart sistemi ile ilgili altyapısını tamamlayan Burulaş'ın alt işletmecisi Mustafakemalpaşa 79 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi, mevcut sözleşmeye uygun olmasına rağmen 6 yaş ortalamasındaki araçlarını tamamen yeniledi.

Kooperatif tarafından Karsan firmasından satın alınan 33 adet özel halk otobüsü ve minibüsü, Adnan Menderes Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete alındı. Mustafakemalpaşa'yı en genç toplu ulaşım filosuna sahip ilçe durumuna getiren açılış törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Karsan Pazarlama Genel Müdürü Varçın Kitapçı ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içi ulaşımın şehirlerin en önemli sıkıntısı olduğunu belirterek, yeni alınan araçlarla birlikte Türkiye'nin en genç filosunun Mustafakemalpaşa'da olduğunu söyledi.

Açılışın olduğu gün tesadüf eseri ben DP Osmangazi eski ilçe başkanı Hilmi Bulan ve Kayapalı Emlakçı Hidayet aydın program bitiminde Adnan Menderes alanında bir iş görüşmesi için bulunuyorduk. Mustafakemalpaşa ilçemize kazandırılan yeni otobüsleri görünce mutlu olduk. Hayat felsefemiz ve dünya görüşümüz halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğudur.

Adnan Menderes alanını dikkatle izlerken biraz geçmişe döndüm.

3 Eylül 2013 Cuma akşamı Mustafakemalpaşa'da Demokrat Parti ilçe teşkilatının düzenlediği sünnet şöleni vardı. Genel Başkan Gültekin Uysal'ın da katıldığı sünnet şölenine Genel Başkan Yardımcıları Av. Füsun Erdoğan (Yaşar), Baki Mert, Haydar Altıntaş, Ertan Küçükay'ın yanı sıra Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar Yüksek, Haysiyet Divanı Başkanı Ahmet Sevinç, üyeleri Mustafa Canbaz, Necmettin Yavuz Sakarya,  İl Başkanı Muharrem Ün, İstanbul İl yönetiminden Vuslat Gülke Balkış, Hülya Atalay, Gençlik Kolları Genel Başkanı Buğrahan Günalp ve ekibi şölene katılanlar arasındaydı.

Mevlüt okunarak başlayan programda mehteran, Rumeli halk dansları ve palyaçoların yanı sıra lazer gösterisi de beğeni almıştı.

Sünnet şölenine ciddi manada emek harcayan ilçe başkanı İsa Söğüt’ü kutlamak istiyorum. Maddi imkanlarını bu güzelliğe seferber eden İsa Söğüt ve yönetimini alkışlamıştık. 53 çocuğun sünneti öncelikle hijyen açısından evlerinde yaptırılmış. Her çocuğa ayrı ayrı sünnet elbisesi, ayakkabı, iç çamaşırı, pijama, terlik, Türk bayraklı tişört, bisiklet, kitap, scooter hediyeler arasında hatırladıklarımızdı.

Tüm maliyeti üstlenen DP Mustafakemalpaşa ilçe yönetimi takdire şayan bir çalışmaya imza atmıştı.

Katılımın çok yüksek olduğu Adnan Menderes meydanındaki şölene 3 bin kişi oturarak takip etmiş, arada insan sirkülasyonuna şahit olduğumuz programın bir bölümünü izleyip başka muhitlerdeki akraba veya komşu düğünlerine katılması gerekenlerin boşalttığı koltuklar anında doluyordu. Tahmini 5 bin kişinin katıldığı program dolu dolu geçmişti.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Adnan Menderes ve Demokrat Parti hizmetlerini vurguladığı konuşma büyük alkış almıştı. Konuşmasının bir bölümünde “Mustafakemalpaşa’da hangi kamu binasına baksanız Demokrat Parti imzası vardır” demesi misafirler tarafından ayakta alkışlanmıştı. İşte bu konuşması ve açık yüreğiyle tüm Demokratların gönlünde yer eden Sadi Kurtulan ilçesinde başarılı işlere imza attı ve atmaya devam ediyor. O gece programın yapıldığı alanın çalışmaları bitmemişti ve alana Adnan Menderes ismi konulması ve günümüzde belki de Bursa'da hiç bir ilçe ve merkezde bulunmayan bu halk alanın ismini Demokrasi şehidi Adnan Menderes olarak tercih etmesini takdirle karşılıyoruz.

Ulucami’de geçen yıl katıldığımız şehit cenazesinde konuşup sohbet ettiğimiz Sadi Kurtulan ile aralıklı olarak görüşüyorduk kendisine Demokrat Başkan diye hitap etmem onu da gülümsetiyor doğal olarak.

Otobüslerin hizmete açılış programına tesadüf eseri denk gelmemiz ve işimizin bitmesiyle kendisini ziyaret etmek istedik Hilmi Bulan ve Hidayet Aydın ile makamına gittik biraz sohbet ettik ve Kent Konseyi Başkanı Rahmetli Semih Pala'ya önerdiğim Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu Demokrasi anıtın Merinos'a yapılma teklifim merhum Semih Pala tarafından olumlu karşılansa da ne yazık ki yapamamıştı.

Bu çalışmayı Sadi kurtulan ahşap şekliyle yapacağını ve Demokrat Partinin İktidara geldiği 14 mayıs günü açılışını yapacağını ve bu açılışa bütün Demokratları da davet edeceğini söyledi, Gayet mutlu olduk bu çalışmasını merakla bekliyoruz. Sözde Demokrat olduğunu iddia edenlere duyurulur; Sadi Kurtulan ile 14 Mayıs günü Mustafakemalpaşa ilçesi Adnan Menderes Alanında buluşmak dileğiyle esen kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.