Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dejavu!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 00:01

Telaş etmeyin. Aklınıza mukayyet olun eğer başarabiliyorsanız. Sadece dejavu yaşıyoruz. Yine yeniden. Peki neydi dejavu? Hemen açıklayalım. "Yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamış veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusu." Çok tanıdık gelmiyor mu peki? Bütün Bursa dejavu yaşıyoruz. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi. Tam 3 yıldır düşme potasındayız. Sayın Ali Ay'ın başkanlık koltuğuna oturmasından beri ne Bursa'da ne de Bursaspor'da yüzler gülüyor. Her şey yokuş aşağı freni boşalmış araba misali duvara toslamak üzere sanki. İşte bunun için dejavu dedim yazımın başlığına.

Üçüncü yılımızda da şaşırmadık. Düşme potasındayız çok şükür. Borçlarımız daha da artmış perişan haldeyiz. Tükenen umutlarımız var, herkes puan hesabı yapar hale geldi. Adeta matematik profesörü misali aşağıdan uzaklaşma hesapları yapıyorlar. E kolay değil tabi. Şampiyon takım bir kere düştü ve yeniden çıkmasını bildi. O zaman ki birlik beraberlik ruhunu da araksına alarak bunu başardı. Bu kez çok farklı. O dönemde taraftarıyla şehirle herkes bir bütündü tek yürekti. Bugünse bu durumdan bahsetmek mümkün değil. Nedenlerini herkes biliyordur zaten. Benim yeniden altını çizmeme gerek yok. Ama akıllı olmak şart. Bunda herkes hemfikirdir umarım. Son 4 maç ve bunun bir daha geri dönüşü yok. Suçluları aramak en kolayı. Suçlu kim mi ben yazayım hemen. Suçlu rahmetli İbrahim Yazıcı döneminden sonra görevi devralan bütün başkanlar ve yönetimlerinde görev alanlar. Son olarak da Ali Ay elbette.    

Erzurum hayatta kalma maçı. Ya herru ya merru maçı. Süslü cümlelere gerek yok. Herkes tünelin sonunda ışık olmadığının farkında. O ışığı zorla yakmanın da anlamsızlığı ortada. 3 yıl üst üste aynı facia yaşanıyorsa sıkıntı büyük demektir. Siz ne takım yönetebiliyorsunuz, ne futbolcu seçebiliyorsunuz ne taraftarla birlik olabiliyorsunuz. O koltukta oturmakta neden hala ısrar ediyorsunuz çok acayip. Hemen ama hemen kongre kararını açıklamalısınız. Bursaspor'un başkanlık koltuğunu artık devretmelisiniz. Tam 3 senedir bunu bekliyor insanlar. Bu şehirde kalbini Bursaspor'a verenler iyi biliyor ki eğer (Allah korusun) düşersek bir daha çıkamayız. Kimse bunu aklının köşesinden çıkarmasın. Bu borç yüküyle çıkmamız mümkün olmaz. Mesut Bakkal bunu başarır mı bizi ligde tutar mı bilemeyiz ama bildiğim bir şey var ki durum vahim. Ve bu duruma rağmen kentin dinamiklerinden ölüm sessizliğinin sesi geliyor. Hem kör hem sağırlar. Alev alev yanan Bursaspor'a sönmesi için bir kova su dahi atmıyorlar. Belki de tarihinde Bursaspor hiç bu kadar yalnız bırakılmamıştı.

Velhasıl kongre kararı alın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.