Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dedelere ne oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2018 00:03

Sosyal medya ve paylaşım sitelerinin kullanımı ve takip edilme oranı giderek artıyor, özgür haberlerin ve bireysel paylaşımların yapılabilmesi yalnızca Türkiye'de değil dünya genelinde tercih sebebi. Fakat insanoğlu ne yaparsa yapsın tercih edilen her şeye talep edilen tüm güzelliklere çomak sokup bozacak kötü niyetlilerin her yerde ve her alanda var olduğunu sanırım kıyamet kopana kadar görmek zorunda kalacaktır.

Yine sosyal paylaşım sitelerini ilgiyle takip ederken karşımıza enteresan fikirler ve videolar çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yolda yürüyen bir bayan kendisini takip eden yaşlı bir adamdan şüphelenir ve cep telefonunu çıkarıp arkasından gelen adamı telefonun camının yansımasından izler, adam ise kadının fotoğraflarını çekmektedir. Genç kadın hemen dönüp adama bağırmaya başlar ''sen benim fotoğrafımı çekiyorsun çabuk çıkar telefonunu bakacağım''der ve aynı anda genç kadın kendi telefonundan kamerayı açıp hem yaşlı adamı hem olayı görüntüler. Panik yapan adam kaçmaya çalışır ''yok öyle bir şey'' diyerek karşı çıkar. Ancak genç kadın bağırarak çevreden yardım ister ve yaşlı adamın telefonunu çıkarttırır, yaşlı adam inkar etse de kadının fotoğrafı ekrana gelir ve ''işte bu benim''der, çevreden toplanan insanlar ise telefonu inceleyince bir çok kadının fotoğraflarının çekildiğini görür ve yaşlı adama dayak atıp polise teslim ederler. Bence genç kadının ısrarlı tutumu ve olayın açığa çıkarılma çabası takdire şayandır.

Bir kaç gün önce başka bir video gözümüze çarptı yine yaşlı bir adam sarıklı şalvarlı ve sakallı, Her zaman dede diye saygı gösterilen ve toplumumuz da yerleşmiş olan bir şekliyle ilk etapta sempatik gelebilecek bir görüntü.! Fakat olay bambaşka bir boyuta gidiyor. Videoyu açınca bir bağrışma ve tartışma başlıyor yaşlı adam ile genç kadın kavga derecesin de bir birlerine bağırıyor.! 

Olayın iç yüzünü araştırıyoruz yaşlı adam kendisini masum göstermeye çalışıyor, hani şu son günler de prim yapan veya yaptığı sanılan röportaj yerine kürtaj yaptığını söyleyip kendisine itiraz eden kadını 155 i ararım diye tehdit eden yaşlı adam modelini kendince oynamaya çalışıyor. Kadınların giydiği kıyafeti eleştirip kendine göre tebliğ yaptığını düşünüyor. Son günlerin modası herkes herkese tebliğ yapmak olsa gerek, inanın bu kişilere Dinimiz ile ilgili bir iki soru sorsak büyük çoğunluğu sınıfta kalır buna garanti veririm.

Yaşlı adam videonun görüntüsüne bakarsanız sizleri kısmen aldatabilir, izlemiş olduğunuz video buna uygun çünkü. Görünmeyen boyutta daha farklı bir durum var, nedir? diye sorduğunuzu duyar gibiyim.

Görüntüde ki yaşlı adam tekerlekli sandalye ile sakat ve hasta görüntüsü veriyor ve bir kadın bu yaşlı adamın tekerlekli sandalyesini itip gezdirmekte, videoyu izlerseniz  yeniden tartışma anında bahsettiğim kadın ve tekerlekli sandalyeyi arka planda rahatlıkla görebilirsiniz.

Videoda tartışan kadın ise konuyu şöyle izah ediyor ''ben annem ve ablam taksi bekliyorduk bu yaşlı adam tekerlekli sandalye ile kendisini iten kadınla gidiyordu, birden dönüp bize hakaret ve küfür etti, annem ve ablam bu yaşlı adama kibar bir cevap verdiler, sessiz kalındığını gören yaşlı adam birden tekerlekli sandalyeden kalktı biz kendisini rahatsız sanmıştık, sapasağlam karşımıza dikilip hakaretlere devam edince ben de dayanamadım hem kameraya çektim hem cevap verdim.''

Çocukluğumuz dan beri saygı duyduğumuz o pamuk dedeler sanırım artık yok denecek kadar azaldılar.! Bizim yaşlılarımıza ne oldu böyle? her yer sapıklık haberleri ve tecavüzler ile dolu, örnek dedeler buhar olup uçmuşlar adeta torunlarına sarılmaya sevmeye veya yeğenlerine veya kanınızın ısındığı sevimli bir çocuğa sarılmaya çekinir oldu insanlar, evet bu korku samimi ve temiz insanlar da oluştu sebebi ise üstte yazdığımız modeller yüzünden. Toplumun acilen silkinerek kendine gelmesi gerek yoksa gidişat hiç iyi değil. Esen kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.