Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darı ambarı

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2019 00:00

Tamam yetti artık;

Yazmayacağım bu adamın tivitlerini dediğim anda tvitmen bir tane daha salladı.

Tivit bu;

 “IŞİD'in halifeliğini yüzde yüz yendik ve Suriye'de Türkiye'nin saldırısı altındaki bölgede artık askerimiz yok. İşimizi harika şekilde yaptık! Şimdi Türkiye, 200 yıldır savaştığı Kürtlere saldırıyor. Üç seçeneğimiz var: Binlerce asker gönder ve askeri olarak kazan, Türkiye'ye ekonomik olarak yaptırımlarla sert bir şekilde vur veya Türkiye ile Kürtler arasında bir anlaşmaya arabuluculuk yap.”

Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir sürü martavaldan oluşan 52 sözcük.

Türkiye’nin 200 yıldır Kürtlele savaşıyor saçmalığına mı,teröristlerle,Kürt halkını ayıramadığına mı,binlerce asker gönderdiği her yerde son tahlilde madara olup neredeyse oradan tası tarağı toplayıp tüydüğüne mi,Türkiye’nin ekonomisini heder edeceğine dair yazdığı bir sürü tivittte olduğu gibi fikri sabitliğine mi yoksa,bizim ile teröristler arasında arabuluculuğa soyunmasına mı gülersiniz ?

Hadi gel de yazma.

Yahu bu Amerika ne kadar tuhaf bir ülke;sanırım orada sadece kendi 250 yıllık güdük tarihlerinden başka hiçbir devletin tarihi okutulmuyor.

Okutuluyor olsa böyle hercailer çıkmazlar ortaya.

Yukarıda ki tivit tarih bilmezliğin bir göstergesi olduğu kadar,uluslararası teamülleri de rahmet okutuyor.Diplomatik nezaket zaten hak getire.

Anlaşılan bu hazrete kimsenin neyin ne olduğu hakkında bir sufle filan verdiği yok.

Bunun bir de senatör müdür nedir şıracısı var ki o başka alem.

Türkiye’de iken salya sümük,okyanus ötesine geçince Bedmen.

"Türkiye'nin Suriye'yi işgal etmesi durumunda, bu ülkeye yönelik iki partinin de destekleyeceği yaptırımlar sunacağız. Işıdi'ı yok etmek konusunda ABD'ye yardım eden Kürt kuvvetlere saldırırsa, Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısında bulunacağız."derken pelerinine sarılıyor zaar.

Biz de bir söz vardır;

Aç tavuk kendini darı ambarında sanır deriz.

Tamam nüfus olarak bizim bizden aşağı yukarı 247 milyon kişi fazlalar,yüz ölçümlerimiz arasında onların lehine 9 milyon küsur kilometre kare var buna da eyvallah,ekonomik güçleri bizim kim bilir kaç katımız bu da baş üstüne,teknolojik üstünlükleri desen bizim elli yıl ötesi planlarımıza eş o da kabul,silah gücü bize satacak kadar fazla,ordusu da doğal olarak bizimkinden kalabalık…

Yani ABD her anlamda bizden kat be kat üstün.

Üstün ama kağıt üzerinde…

Çünkü kalleşçesine olanları saymıyorum bizim ile hiç karşı karşıya gelmedi.

Gerçi yakın tarihte hangi ülke ile teke tek karşı karşıya geldiyse ağzının payını aldı ama Türkler’le er meydanında hiç çarpışmadı.

Her defasında arkadan dolandı,satın aldı,aldığını sattı,kışkırttı,iş birlikçi üretti,ajan türetti,korkmaya meyillileri korkuttu,dönmeye meyillileri devşirdi,din dedi,mezhep dedi,ırk dedi dinini,mezhebini,ırkını bilmeyenleri birbirine düşürdü,ihaneti kar bilenleri korudu kolladı

Ama Türlerle er meydanında savaşmadı.

O yüzden diyorum kendi tarihinden başkasını bilmiyor diye.

Bilse Türk’ün tarihini ve dahi o tarihin asıl emanetçilerini değil tivit korkudan üç buçuk atardı Coniler.Kaldı ki o çuval meselesi sandıklarının aksine hiç kapanmadı coğrafyanın vatan severlerinin indinde.

Yanlış anlaşılmasın hamaset falan yapmıyorum.

Hele ABD ile savaşalım bakalım el mi yaman bey mi yaman görelim hiç  demiyorum.

Sadece kimle dans ettiklerinin farkında olup olmadıklarını soruyorum Sam Amcanın torunlarına o kadar.

Bu güne dek Cumhuriyet tarihimizde hangi bela başımıza musallat olmuşsa kazıyın altından Amerika çıkar.

Ya kışkırtmıştır,ya kandırmıştır,ya satın almıştır,ya rüşvet vermiştir,ya tehdit etmiştir,ya komşularımızla aramıza nifak sokmuştur,ya kullanılmayı müsaitleri kullanıp,yüzümüze gülüp arkamızdan vurmuştur.

Amerikan halkının bu olanlarla ne denli ilgisi var bilmiyorum.Okuduğum bir makalede dünyanın en apolitik toplumu Amerikan toplumudur yazıyordu onu biliyorum.

ABD’nin kendi çıkarlarından öte elle tutulur bir dış politikası olmadığı için, yönetimine kim gelirse tüm çabası bu amaca hizmet etmek oluyor.

Bakmayın siz o insani değerleri konu alan Hollywood  filmlerine. Onlar da bir başka sahte yüzü conilerin.

Biz de Amerikayı protesto deyince masada Fanta varken Colayı dökmek,sahte telefon kırmak,oyuncak dolar yakmak ilk akla gelenler olduğu için,adamlar üslerinin falan kapanmayacağından,aldıkları uçak,silah vs siparişlerin geri çekilmeyeceğinden öyle eminler ki ağızlarına geleni söylemekten hiç çekinmiyorlar.

Artık nasıl bir özgüven sağladıysak hazretlere…

İşin asıl şaşırtıcı tarafı ABD nin bu hasmıhane tavrına karşı bizden yüksek perdeden karşılık veren de pek yok.

Bu ülkede çıkan kavgaların tamamına yakını ‘’ne diyon lan sen’’ile başlar ama,muhatap Amerika olunca, olay duymazdan gelelim Allah’ından bulsuna gelip tıkanıyor.

Siyasilerin türlü hesapları vardır da ses etmiyorlardır,ama Türk milleti bu tehdit ve parmak sallamalara fena halde içerliyor haberleri olsun.

Bunu teyid etmek için öyle referanduma filan gerek yok,gitsinler otursunlar bir kahvede dinlesinler ortalama Türk insansının konuya getirdiği yorumu.Sonra bunu yurtta ne kadar kahvehane,çay bahçesi,kadın günleri kısacası halkın birlikte olduğu yerlerin sayısı ile çarpsınlar.

Demem o ki;

Birileri Orhan-OsmanGazi’yi, Yıldırım Bayezid’i, Fatih Sultan Mehmet’i, Çanakkale’yi,Anafartalar’ı,Conkbayırı’nı,Kara Fatma’yı,Hasan Tahsin’i,57.Alay’ı,

Mustafa Kemal’i ve dahi atar gider de sınır tanımadıkları bu milletin yedi düveli topraklarından nasıl def ettiğini fısıldasın şu Amerikalıların kulağına.

Bir de Türk’ün tesadüfen Türk olmadığını,

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de laf olsun torba dolsun diye kurulmadığını tabii…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.