Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Damağımda ki lezzet Papatyama hasret

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2020 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 00:04

Ülkemizde insanımızın damak tadı Annesinin yaptığı yemekler ile oluşur, büyük çoğunluk böyledir ve o Anne yemeklerinin lezzeti ömür boyu sürer. Birde benim gibiler vardır Babası aşçı olanlar, çocukluğumu babamın lokantasında geçirip o yemekler ile damak tadını oluşturanlar, merhum babam çok kaliteli bir aşçıydı, onun yemeklerinin lezzetini çoğu yerde bulamıyor ve unutamıyorum. Geçen hafta bir arkadaşımızın tavsiye ettiği bir mekana gittik, uzun zamandır övgü ile bahsettiği lokantaya geldik, gecikmeli olsa da lezzetleri tatma imkanımız oldu, Filiz Dilsizoğlu arkadaşımızın övdüğü kadar varmış, yemeklere bir çok şey katıp lezzetini arttırabilirsiniz, ancak en önemli etken yaptığınız işe sevgi katarak aşk ile yapmaktır. Papatya lokantasında yapılan ev yemeklerinde bunu bizzat görmüş ve tatmış olduk.

Filiz Dilsizoğlu kendini iyi yetiştirmiş bir arkadaşımız müzik ve kitap tutkunu, bunların yanısıra araştıran ve gelişime açık olan bir yapısı var. Uzun bir zaman stilistlik yapmış. Moda tasarım okulundan Yüksek okuldan sonra evli iken stilistlik okudum

Atakentte bir süre köşe yazarlığı, Ayni zamanda profesyonel makyaj uzmanı.Turizm acenta operatörlüğü,Emlak müşavirliği eğitimlerini alıp çalışmış. Farklı sektörleri öğrenmeyi merak edip girişimlerim ve çalışmalarım olmuş Selanik göçmeni bir ailenin mensubu Yalova'lı Filiz hanım 20 yıl İstanbul'da yaşamış, kalabalık şehirden bıkıp Bursa'ya yerleşiyor. Fakat Bursa'nın son dönemine üzülüyor ve ''giderek İstanbul'a benziyor güzelim Bursa'' diyor. Serzenişine bizde katılıyoruz, ah o güzelim yeşil Bursa demeden geçemiyoruz.. Filiz hanımın Papatya ve ekibi ile tanışmasını onun anlatımıyla okuyalım.

2009 yılıydı.Bursa'ya taşınmıştım gelişimin ilk haftası.Yolda yürürken sıcacık bir çorba istemişti canım. Yabancı olduğum bir yere alışmaya çalışırken küçücük bir dükkana giriverdim..Adı ilgimi çekmişti.''PAPATYA''..Mutfağını gördüğünüz küçücük ve sıcacık bir mekandı burası.Pamuk prenses misali beyaz,genç ve güzel gülümseyen bir edalı yüze,'Çorbanız var mı? demiştim..Elinde kepçesi,önünde önlüğüyle güldü bana..'Var ama olmasa da yaratırız' demişti..Mis kokular gelir evinizin bahçesinden. Sanırsınız güzel anneniz en sevdiğiniz yemeği yapmış sizi bekler.Masalarda çiçekler ve gülen ev sahibi yüzler. İnsanı saran dostça sohbetler...Sadece karnınızı değil, ruhunuzu da doyurur çıkarsınız o evden...Kimi zaman kahkahalarınızı havadan toplar,kimi zaman kahve içip derdinizi paylaşırsınız..Keyif zamanını ve bir çay molasının sefasını mis kokan bir papatyada yudumlarsınız...

Sonrasında ise ben çorba içerken usulca yanıma oturdu..Buralara yeni taşıdığımı söyleyince beni tanımak için sohbet etmeye başlamıştı...Safranbolulu bir ailenin ilk çocukları olan bu cici hanım küçüklüğünden beridir mutfakta üreten koca bir el olduğunu söylemişti bana...İşine meraklı ,emek sahibi ve son derece akıllı bir kadın ,insana evi gibi hissettirirdi mutfağını..

İşe küçük bir anne gibi ufacık yaşta başlamış ,genç yasta ise çocukluk aşkıyla güzel ve doğru bir evlilik yaparak ,hayat arkadaşı Volkan ile el ele tutuşup bu yolda yürümeyi başarmışlardı. Zamanla yarışırcasına son derece istikrarla gitmiş ve yemeğin büyük mimarı oluvermişti Yasemin Muratoğlu. Bir insan işini,eşini ve yolunu iyi seçmeli gerçekten. Çünkü hayatın sırrı ve tüm anlamı bunların içinde saklıydı..Bunları bir kez daha insana kanıtlıyordu Yasemin hanımın kendisi..En büyük desteği olan eşi Volkan Muratoglu ,iki güzel kızlarının ardından geçen yılda tekne kazıntısı misali bir güzel meyveleri daha olan oğulları küçük Mert'i de dünyaya getirdiler ve onları bu günlere getiren kocaman aileleriyle birlikte her biri ayrı güzellikteki nadide insanlardı onlar...

Papatya da işveren ve çalışanlar ekip ruhu ile bütün olup hizmet ve güler yüz esaslı birlik içinde çalışıyorlar. İnsana değer vererek yemek yemenin adeta bir sanat olduğunu hissettirip hayran bırakıyorlar. O küçücük dükkanı çocuklarıyla ve azimle büyüten,sevgiyi ellerine katıp emeği bir yemek bahçesine dönüştüren,başarıyı edebi bir saygıyla ortak bir dille anlatabilen Muratoğlu çiftini yürekten alkışlamak gerek..Kalan taktir ise sizin yüreğiniz ve seçiminizdir ancak.!

Papatyada kocaman,çalışkan ve gülümseyen bir aile bulursunuz.Yemekler Yasemin ve ekibinden ,yöneten ise Volkan ..Pasta ve tatlıların senaristine gelince, şen sakrak mutfak ekibiyle ful hizmettir Papatyam..Havası,Zeynep 'i,Haticesi,Hasan'ı ile cana yakın candır onlar..Yıllardır onların mutfağında olmaktan son derece mutluyum ben..Aileleri ise Bursa'daki ailem..Teşekkürü borç bilirim her birinin uzattığı candan dost eline...Unutmayın!..Ağzınızda ve ruhunuzda mutlu bir tat bırakmak isterseniz ,Papatyayı koklayıp,orada misafir olmayı yeğleyin..Kalbinizde bir ufak papatya gülümsemesi ile uğurlanırsınız..Ve bir gün gelir kendinizi misafir değilde ev sahibi gibi hisseder,kırk yıllık dost kahvesini birlikte hazırlarsınız. Sevgiler yürekten,yemekler Papatyam dan...Papatya ev yemekleri,Bursa'nın nadide yeri,..Nilüfer ilçemizde, İhsaniye mahallesi Barbaros caddesinde ki  Papatya ev yemeklerini tavsiye ediyorum.

...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.