Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daha çok çalışmalıyız...

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2019 00:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2019 00:35

Elbette yeni yılın başlaması ile birlikte eskiye dair herşey geride kaldı. Dünden edindiğimiz tecrübelerle dolu 365 günümüz var. Bugünden itibaren daha fazla çalışmalı, üretmeli ve tasarruf etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi daha fazla güçlendirmeli, içimizde ki olumsuz ruh halini geride bırakmalıyız. Güçlü bireylere sahip güçlü bir toplum inşa ederek daha güçlü bir kent daha güçlü bir ülke meydana getirmeliyiz. Bilmeliyiz ki, daha fazlası mümkün.

Bir yıl birgün önce bitti. Ve yeni bir yıl başladı. 365 gününü doya doya veya dolu dolu yaşayıp yaşamadığımız hususu kişisel bir değerlendirme ürünü olan 2018 yılından çok şey öğrendik. Türkiye'nin zorlu coğrafyasının daha bir çok süpriz ile karşı karşıya olduğunu fark ettik. Bursa'nın Türkiye için bir fırsat olduğunu, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere herkese anlattık. Şimdi kent olarak yeni başarılara imza atma zamanı. Bir önce ki yıldan daha fazla üretmeli, satmalı ve paylaşmalıyız. Sanayi bölgelerimizi daha verimli hale getirirken, ticaret hacmimizi dış piyasada olduğu gibi iç piyasada da güçlendirmeliyiz. Kredi çeken değil kredi taksitlerini ödeyen, mevduttan değil üretimden para kazanan, öğrencilerine yeni meslek kolları geliştiren bir Bursa için 2019 yılı yeni bir fırsat yılı.

Bursa'nın 2019 yılından çok fazla beklentisi var. Siyasetin temelinde yatan özgüvenin kentin dinamiklerine tesir edeceğine inandığım bir yıla merhaba dedik. İktidarın gücünü fazlasıyla Bursa'da hissettireceğine inandığım 2019 yılı bir nevi müjdeler yılı diyebiliriz.

Bursa yatırıma doyacak...

Elbette zorlu bir 2018 yılını geride bıraktık. 15 Temmuz 2016 sonrası yaşanan tüm olumsuzlukların son uzantılarınından da kurtulduğumuz bir yıl oldu. Ekonominin geleceğinin parlak olacağını gözlemlediğimiz 2019 yılı müjdelerle geldi. Vergilerin yeniden düzenlendiği, istihdam merkezli çalışmaların hız kazanacağı bir yılın ilk günündeyiz. Asgari ücrette yapılan iyileştirmenin ilerleyen süreçlerde iç piyasaya rahatlık katacağını bekliyoruz. Sanayide çarkların yeniden dönmesine güç katacak asgari ücret iyileştirmesinin ötesinde Bursa'ya daha birçok müjde geliyor. 2019 yılının son çeyreğine yaklaşırken Şehir Hastanesi hizmete girmiş olacak. Yine hızlı trenin ilk istasyonlara yolcu taşıyacağına dair Ankara'dan müjdeli haberler alıyoruz. Sağlık ve turizm kenti olma yönünde büyük engelleri aşarak özünden doğmaya hazır olan Bursa'da 2019 yılı turizm ve sağlık turizminde rekor kazanım yılı olacak.

Elbette Bursa denildiğinde unutulmaması gereken bir diğer husus ise, kültürel bütünlükler. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılı kültür takviminde büyük etkinlik ve organizasyonlar yer alıyor. Hedeflenen projeler ile sadece Anadolu'nun değil Avrupa'nın da kalbi Bursa'da atacak. Hastane ve sağlık yatırımlarının ötesinde eğitim ve yeşil alan yatırımları da Bursa'nın geleceğinin 2019 yılında önceki yıldan daha güçlü ve verimli olacağına işaret ediyor.

Hepimize hayırlı ve bereketli bir gün diliyor yeni yılda sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.