Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhur’dan Reis’e Bursa mektubu !

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 00:02

Bursa, ülkemizin siyasi tarihi sürecinde hep belirleyici rol alan bir merkezimizdir. Merkez sağ hareketinin ise kalesidir. Kim ne derse desin, yapılan seçimlerde, seçimlerde hep sağduyu sahibi olan Bursalı seçmenler, Merkez Sağ adaylarına destek vermişlerdir.

Bugün, yine bir seçim arifesindeyiz.

Bugün, Bursa adına önemli bir gün.

Mahalli seçimlere tam tamına 44 gün kala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da açık hava toplantısı yapacak. Eski deyimle AK Parti Bursa mitingi var bugün. Meteorolojiye göre, hava yağmurlu. Hatta sulu kar yağacak ve hava sıcaklığı ortalama 5-8 derece dolaylarında olacak.

Siyasetçilerimiz çok iyi bilirler. Yağışlı havalar miting için risk taşır. Bu konuyla ilgili AK Parti Bursa il Başkanı Ayhan Salman, “Bizim davamıza inanan insanlarımız, yağmur, kar, çamur dinlemezler. Bu davanın başarılı olması için soğukta kalmaya razıdırlar. Ülke sevdası, vatan millet sevdası, gönül kazanma sevdası, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgi ve saygı, hava soğukluğuna bahane olmaz. Olamaz. Bu nedenle, ben, başta AK Parti gönüllülerimiz olmak üzere, Bursa halkımızın Gökdere Meydanında yapacağımız mitinge katılımları yeni bir rekora imza atılmasına yol açacaktır. Bursa, eski mitinglerle karşılaştırıldığında hep AK Parti mitingleri birinci ve en yüksek katılımlı mitingler olarak tarihe yazılmıştır. Dün böyle idi, bugün böyle olacak, inşallah yarınlarda da böyle olmasını istiyoruz” dedi.

Evet, AK Parti, il teşkilatları, ilçe teşkilatları, milletvekilleri, belediye başkanları, belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri ve meclis üyesi adayları, aday adayları bu mitingin güçlü geçmesi için var güçleriyle çalışıyorlar.

AK Parti Bursa’da bu kez erken miting yapma kararı aldı. Eskiden, seçimlere bir hafta kala mitingleri izliyorduk AK Parti’nin. Şimdi ise, seçimlere 44 gün kala izleyeceğiz.

Miting için Bursa’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bizlerde Bursa halkının sözcüsü ve gözcüsü olarak bazı bilgiler verip, bu memleketin beklediği hizmetlerle ilgili isteklerimizi iletmek istiyorum bu vesile ile.

Bursa, kamu yatırımlarından istenildiği kadar yatırım payını alamadığı eleştirileri var. Bunun en büyük örneği, kent içindeki metro ve ulaşım sistemlerinde gözlüyoruz.

Yine, Bursa, senelerce Hızlı Tren müjdesi bekliyor. Temel atılırken yapılan açıklamalarda bizler Bursa halkı olarak bundan tam iki yıl önce hızlı trenle seyahat edecektik. Hala bekliyoruz işletmesi olmayan istasyonda.

Yine Bursa kentsel dönüşüm için müjde bekliyor. Çünkü kentsel dönüşüm projeleri, CHP-AK Parti siyaset çekişmesine kurban edildi. Yüzlerce vatandaşlarımız mağdur. Çürük raporu olmayan binalar yıkıldı. İnşaatlar yapılmadı. Kira yardımları kesildi. Vatandaşlarımızın ifadesi aynen şöyle; olmaz olsun böyle kentsel dönüşüm!

Yine, Bursa’da kamu hizmet binalarının yetersizliği dikkat çekiyor. Pek çok kamu binası, kiralık yerlerde barınıyor, hizmet veriyor. Oysaki, sırf kira için ödenen bu bedellerin halka hizmet için yatırımlarda kullanılsa idi, yeni bina alımlarının bedelleri ödenebilirdi.

Kent merkezindeki ulaşım yatırımlarına Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi yetmiyor. Yetersiz kalıyor. Bu duruma, merkezi idarenin acilen el atması gerekli.

Şehir merkezindeki toplu taşımada sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Ulaştıran ulaşım sloganı, ulaştırmayan ulaşım olarak kayıtlara geçiyor. Bazı özel halk otobüslerinin şoförleri, duraklarda bile durmadan, yağmurda, çamurda, soğukta, ayazda vatandaşları yolda bırakıp gidiyorlar.

Bursa’da iki tane devlet üniversitemiz var. Senelerce kağıt üzerinde kurulu bulunan Diş Hekimliği Fakültesi bir türlü eğitim hayatına geçirilemiyor. Nedeni, bu kadar bollukta bina yokluğu. Şimdi, Beşevler Diş Hastanesi binası Fakülte olacakmış. Poliklinikten bozma Diş Hekimliği eğitimi olur mu?

Eğitim ve sağlık hizmetlerinde sıkıntılar var. Yeni hastanelerin yapılmasını beklerken insanların hayattan kopmalarına seyirci mi kalınacak?

Engellilerin eğitim sistemine dahil edilmesiyle ilgili okullarda sıkıntılar yaşanıyor. Öğretmen, öğrenciler, veliler birbirleriyle adliyelik oluyorlar.

Sanayi kenti Bursa’da işsizlik rakamlarının yüzde 15-20 bandında seyir etmesi, genç işsizlere iş bulunamayışı sıkıntı yaratıyor.

Bursa adına birde önemli bir eksiğimiz var. Ertuğrulgazi ve Hayme Ana her yıl devlet törenleri ile anılıyor. Cihan Devleti Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osmangazi ise devlet töreni yapılmıyor. MHP Belediye meclis üyesi Cemil Aydın, senelerdir bu konuya dikkat çekiyor. Bursa’ya gelmişken bende sizlere hatırlatayım istedim. İnşallah bu sene Osmangazi Hanımızı da devlet töreni ile yad ederiz.

Bursa’nın belli başlı sıkıntıları böyle. Siyaset elbette ki çözüm üretme sanatıdır. 31 Mart seçimleri genel seçim değil mahalli seçimler. Halkımız bunu biliyor. Seçmen biliyor. Fakat, merkezi hükümet ile uyumlu olmayan bir belediyenin dert ve sıkıntıları çözmesi çok zor gözüküyor. Senelerdir bu olayları yaşayıp, test ettik. Bu sıkıntıları da sizlere bildirmeyi kendimize görev saydık.

İnşallah, en kısa zamanda kronik dertlerimiz derman bulup çözümlenir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.