Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Corona'nın getirdikleri

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2020 00:00

Corona virüsünün dünyaya kabus gibi çöktüğü tuhaf bir süreçten geçiyoruz. dünya genelinde virüs tehlike işaretleri verirken, ''biz türküz bize bir şey olmaz.!'' gazlarıyla milletimiz de bir umursamazlık havası vardı. Devletimiz ise ilk etap ta bu işin biraz gerisinden geldi dersek yalan olmaz. Ölüm vakaları ve hastalığa yakalananların çoğalması sebebiyle bir çok devlet panik halinde hazırsızlık yakalanmış oldu. Globalleşen ve ulaşım manasında küçülen dünya da artık hiç bir şey başka bir ülkeye veya kıta ya gitmekte gecikmiyor. Virüs hakkında ise doğru yanlış bir çok bilgi ortalıkta geziyor ve hangisine inanacağımızı düşünürken bambaşka yeni bilgiler geliyor. İşte benzer bir haber ise şöyle. İstanbul Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu'ndan Dr. Hakan Hekimoğlu, Koronavirüs salgınına ilişkin katıldığı programda, "Umreden ilk dönenlere termal kamerada ateşleri olduğu anlaşılmasın diye rehberleri tarafından parasetamol dağıtıldı" dedi. 

PARASETAMOL NEDİR?

Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir. Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistemde hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır. Parasetamol bütün dokulara hızla dağılır. Plazma proteinlerine bağlanması zayıftır.

PARASETAMOL İÇEREN İLAÇLAR NEDEN KULLANILIR?

Baş ağrısı, migren, âdet sancıları, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve gripal enfeksiyonlara bağlı ağrı, nevralji, nevrit, siyatik, lumbago, kas ve eklem ağrıları, orta kulak ağrıları, sinüzit ve cerrahi operasyonlara veya yaralanmalara bağlı ağrılar ile adet zorluklarından kaynaklanan ağrılarda endikedir. Asetilsalisilik asite duyarlılığı olan hastalarda alternatif ilaç olarak kullanılır.

PARASETAMOL İÇEREN İLAÇLARIN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Parasetamol içeren ilaçların yan etkileri arasında deride püriritik makulopapüler döküntüler, ürtiker, methemoglobinemi ve bazı gastrointestinal belirtiler gibi yan etkiler bulunuyor.

Peki bu rehber bu kurnazlığı neden yaptı?  bu kurnazlık acaba yıllardır yapılan bir hile midir? şimdi bu rehber ne durumda? Eğer virüs kendisine de bulaşmışsa yaptığı yanlışı kavradı mı?. Vakaların çoğunun umreden kaynaklandığını duydukça vicdan muhasebesi yapıyor mudur? Eğer yapmıyorsa bu kişi kötü niyetlidir, Umre ye Türkiye nin her şehrinden ilçesinden vatandaşlarımız gidiyor, dönüp geldikten sonra yine ülkenin bir çok farklı yerine bilmeden taşıdıkları virüsle döndüler ve kim bilir kimlere bulaştırdılar.? İnsanlığa bela olan Corona virüsüne tüm dünya hazırlıksız yakalandı. Türkiye de ise hayat durma noktasına geldi, Son yıllarda zaten ekonomik yönden mutsuz olan ülke insanımız virüs münasebetiyle daha da kötü duruma geldi, bir çok iş yeri,fabrikalar, esnaflar işletmelerini kapalı tutmak zorunda, hükümetin uyguladığı yaptırımlar insan sağlığı açısından doğru olsa da, vatandaş bu belirsizlikten ürkmüş durumda, her an sokağa çıkma yasağı gelebilir endişesi de mevcut, bu durumda günlük yaşayan bir çok ailenin evinde yeterli gıda maddesi yok. Devlet belki böylesi bir durum da talebe göre yiyecek içecek takviyesini mutlaka yapacaktır, sokağa çıkma yasağı uygulanırsa bu konuda endişeye gerek olmaz diye düşünüyorum. Bazen mecburen dışarı çıkıyoruz insanlar azalmış iş yerleri kapalı, oturup yemek yiyeceğiniz, çay, kahve içeceğiniz bir yer yok, bir arkadaşınız ile oturup sohbet edeceğiniz yer yok. Adeta yıkık ve virane binalar olmasa da bir savaştan çıkmış gibisiniz. İşte burada insanın ne kadar önemli olduğunu düşünüyorsunuz. İnsanın olmadığı bir dünyayı göz önüne getirince her şeyin ne kadar anlamsız olduğu aklınızdan geçiyor. kısaca  Dağ ağaçsız, dünya insansız olmaz.! Virüs bazı söylemlere göre dünyayı yöneten aileler tarafından mı bulunup servis edildi? bu gerçek mi değil mi? şu an bilemiyoruz. Fakat benzeri söylemler yıllardır var. Doğru ise bu karanlık aileler paraları var diye kendilerini dünyanın sahibi sanıyorlar asırlardır. Böylesi ruh hastası kişiler kıyamete kadar insanlığın başına bela olacak gibi görünüyorlar, oysa insanlar dünya ya gelme şansını yakalayınca ekip, biçip karınlarını doyurup vakti geldiğinde göçeceklerdi. Buna bile müsaade etmeyen ruh hastalarından uzak rahat ve özgür bir dünya diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.