Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çöpte sıkıntı yok

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 00:00

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, MHP’li meclis üyesi İhsan Bilgili’nin yaptığı ve benimde dünkü köşemde yer verdiğim açıklamalara cevap verirken, Yıldırım’ın temizlik işlerini Bursa’da en etkin ve ucuza gerçekleştiren belediye olduğunu söyledi.

Yıldırım ilçesindeki çöp toplama, çöp toplama işindeki araç kiralamanın mı yoksa bu araçların satın alınıp belediyenin malı olarak hizmet vermesinin mi daha ucuza geleceği yönündeki tartışmalar sürüyor. Yıldırım ilçe Belediye Meclis toplantısında, başkanlık çalışma raporunun görüşüldüğü sırada, MHP’nin gurup sözcüsü İhsan Bilgili tarafından tekrar gündeme getirilen çöp toplama ve ödenen bedeller konusuyla ilgili olarak ben dünkü köşemde, konuyu sizlerle paylaşmıştım. Bugün de Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaları sizlere aktaracağım.

Konuyla ilgili olarak son söz ve son karar siz değerli okurlarımın. Bizler, halkın ve milletin menfaatlerini koruyup, ortaya çıkan aksaklıkların yanı sıra, yapılan iş ve hizmetlerle ilgili olarak görüş ve önerileri de değerlendirip, siz değerli okurlarımıza bunları aktarmakta mükellefiz. MHP’li gurup sözcüsü İhsan Bilgili’nin belediye yönetimiyle ilgili olarak yaptığı tasarrufla ilgili teşekkürlerini de sizlere bu köşemizden aktarmıştım.

Çöp toplama meselesindeki ortaya çıkan ve açıklamaların özeli bana göre, seçimlerde Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ile MHP’nin böylesi önerilerle ilgili olarak durum değerlendirmesi olarak göze çarpıyor. MHP kanadı, “nasıl olsa işçilerin parasını biz ödüyoruz. Kamyonları ve araçları da satın alalım. Belediye malı olsunlar. Kira ödemek yerine mal sahibi olalım” düşüncesiyle hareket ediyor.

AK Parti’li Belediye yönetimi ise bu durumu, geçmiş dönemlerde yapılan ihaleler ve işlere göre, bugünkü dönemde yapılan ihale arasındaki tasarrufa bağlıyor. Sanırım iki farklı bakış açısı var.

Gelelim, Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın çöp meselesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarına;

Yılmaz’a göre, MHP’nin yaptığı bu açıklama yeni değil. Daha öncede bu konularla ilgili olarak medyada MHP’nin yaptığı açıklamalarla ilgili haberler ve yazılar yer almış.  Atık yönetimi konusunda Bursa’nın en akılcı ve etkin sistemine sahip olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Birçok alanda olduğu gibi, atık toplama konusunda da Bursa’nın en zor hizmet üretilecek bölgelerinden birisi Yıldırım. Tüm zorluklarına rağmen, bu alanda çok başarılı çalışmalara imza atıyoruz. İlçe genelenimizdeki 69 mahallede 7 gün 24 saat kesintisiz çalışma esası ile evsel atıkları her gün topluyoruz” dedi.

Tüm hizmet kalemlerinde olduğu gibi atık yönetimi konusunda da çok katı mali disiplin uyguladıklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Her geçen gün artan nüfusumuzla orantılı bir şekilde insanlarımızın tüketimi ve bunun neticesinde ortaya çıkan atık miktarı artıyor. 2016-2019 döneminde 32 aylık süreç için 82 olan atık toplama aracı sayısı ile hizmet alımına 107 milyon 354 bin 588 lira ödendi. 2019-2022 dönemi için ise araç sayımızı yüzde 20 arttırarak 99’a çıkardık. 36 aylık süreçte ödeyeceğimiz tutar ise 91 milyon 470 bin 529 lira. Bu rakamlardan anlaşılacağı üzere araç sayımız ve hizmet süremiz artarken, ödeyeceğimiz rakamlarda önemli ölçüde tasarruf sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi’nin Bursa’da temizlik işlerini en ucuza yapan belediyelerden birisi olduğuna işaret eden Yılmaz’ın açıklamaları şöyle;

“Göreve talip olduğumuz ilk günden itibaren hemşerilerimize daima mali disiplin ve tasarruf sözü verdik. Ürettiğimiz tüm hizmetlerimizde olduğu gibi temizlik çalışmalarımızda da bu mali disiplini kararlılıkla uyguluyoruz.

Nüfus olarak bize yakın olmasına rağmen, atık toplama ve temizlik çalışmalarının bize göre çok daha kolay olduğu bir ilçemizde; evsel atıklar günlük toplanmamasına rağmen, 73 araç kullanılarak yürütülen temizlik çalışmaları 95 milyon 581 bin 440 lira gibi bir rakama ihale edilmiştir. Bu sadece bir örnek.

Bursa’daki tüm belediyeler incelendiğinde de Yıldırım’ın temizlik işlerini en yoğun ve en ucuz şekilde yürüten belediye olduğu anlaşacaktır. Bizim mali disiplin esaslı hizmet anlayışımız taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış, Belediye Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerimizin temsilcileri bu uygulamalarımızdan dolayı defalarca bizi kutlayarak teşekkürlerini farklı platformlarda dile getirmişlerdir.”

Evet, Yıldırım Belediye Başkanı bu sözleriyle bir nevi MHP’nin açıklamalarına cevap vermiş oldu.

Temizlik ve hijyen konusunun günümüzde bir numaralı gündem maddesi olması sanırım bu konuya gereken özenin daha fazla olmasına yol açıyor. İnsanlar, yapılan hizmetlerin kalitesinin yanı sıra, tasarruflu olması için de büyük bir beklenti içinde.

Atalarımız, seneler önce bu konuda çok önemli bir söz söylemişler; “her yiğidin yoğurt yiyişi başka olur…” Yıldırım Belediyesi de bu konuda, araçları satın alma yerine, kiralamayı uygun görmüş….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.