Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çok da Tınn…

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 00:01

Sağlık bakanı

‘’ Bugünkü vaka sayımız bin 192. Bugün vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 19. İyileşen hastalarımızın sayısı 2 bin 311. Vaka sayısından epey yüksek olduğunu görüyoruz.’’ Dedi.

Tınn…

Bakan ‘’ Alınacak üç tedbir; maske, mesafe ve temizlik, hem sağlığımızın hem de hürriyetimizin koruyucusudur. Tedbirlere uyarsak hürriyet alanımızı genişletiriz, uymazsak vaka sayılarının, tedavi gören hastaların artması, virüse yakalanma endişesi ortak hayatımızı geriletecektir.’’ De dedi.

Tınn…

Hatta ‘’ Virüsler ve tedbirler konusunda yanlış bilinen bazı noktalar var. Virüsün yayılma hızının azaldığı düşüncesi yanıltıcıdır. Virüsün hasta etme yönünde azalması bilimsel bir veri değildir.’’ Bile dedi.

Tınn…

‘’ Maske kullananların bir kısmının da dikkatli olmadığı görülmektedir. Maskelerin kullanım zamanının olduğu bilinmektedir. Maskeler ertesi gün kullanılmamalıdır.’’ Söyleyen yine  Sağlık Bakanı.

Tınn…

‘’Son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır’da vaka sayıları arttı.’’cümlesi de Sağlık Bakanına ait.

Tınn…

‘’Mecbur kalmadıkça toplu tören ve kutlamalardan uzak kalmalıyız.’’ uyarısı da Sağlık Bakanının.

Tınn…

‘’Düğün törenleri, hasta ziyaretleri, asker uğurlamaları ancak tedbirlere tavizsiz bir şekilde uyularak düzenlenebilir. Alışverişimizi kalabalık ortamlardan yapmak yerine başka seçenekler geliştirilmelidir. Tatil için kalabalıktan uzak yerler seçilmelidir.’’ Bunlar da Sağlık Bakanının en son basın toplantısında kurduğu cümleler.

Tınn..

‘’Dikkatimi çeken bir hususu belirtmek isterim. En fazla vaka 25-45 yaş arasında görünüyor. Hareketlilik arttıkça daha fazla gencimizin taşıyıcı olduğunu gösteriyor.’’ Diyerek hususu belirten de Sağlık Bakanı.

Tınn…

‘’Hayatı eve sığdırdığımız, büyükleri evde korumaya aldırdığımız günlerin avantajlarını koruyamıyoruz. Tedbirlere sıkı sıkıya uymak zorundayız. Her kontrolsüz davranış bir büyüğümüzün kaybına yol açabilir. Anlık sevincimize, talebimize yönelik kontrolsüz bir hareketimiz üzüntü duymamıza kaynaklık edebilir.’’ Cümlelerinin altında da Sağlık Bakanının imzası var.

Tınn…

‘’Yaş arttıkça daha dikkatli olmamız gerektiğini, özellikle yoğun bakımda takip edilen hastalarımızın yaş ortalamasının ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz.’’ Gören de Sağlık Bakanı.

Tınn…

‘’Bizim şu dönemde, normalleşmeyle birlikte, gençlerin de serbestliğiyle virüsün belirtisiz taşıdığını ve büyüklerimiz için daha büyük risk taşıdığını görüyoruz, kısıtlamanın devamından yanayız.’’ Bu cümleler de Sağlık Bakanının.

Tınn…

Peki Tınn lar kime ait ?

Eyyo  eyyoo diye işi ve zorunluluğu olmadığı halde orası senin burası benim sokaklarda dolananlara elbette.

İyi de yetkililerin önermelerini kimse sallamazsa bu virüsten kurtulamayız ki…

Doğru kurtulamayız.

Ama o zaman bu bile bile lades olmuyor mu, yani insanlar karşı karşıya kaldıkları tehlikenin farkında değiller mi?

Tamamı değilse bile çoğunluğu değil.

Eee o zaman durum vahim yani.

Evet vahim.

Peki virüsün dili olsa  o ne derdi bu duruma?

Ne diyecek;

Çok da Tınn…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.