Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuğumu yanlış eğitmek için neler yapmalıyım?

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2019 00:01
AĞLADIĞINDA İSTEDİKLERİNİ ELDE ETMESİNİ SAĞLAYIN: Çocuğunuz ağlayıp sızlandığı zaman onların isteklerine cevap verin, ve hemen isteklerini yapın. O an çocuğunuzun diretmelerinden kurtulun. O anı kurtarıp rahatlamayı başarırsanız, istediğinizi elde etmiş olursunuz. Her istediğini ağlayarak elde ettiği için ilerleyen zamanda da bunu alışkanlık haline getirerek bu zulmü size ve kendine sık sık yapacaktır.

HER ÇOCUĞUN FARKLI ÖZELLİKLERİNİN OLDUĞUNU GÖZ ARDI EDİN:  Çocuğunuzun farklı olduğunu kabul etmeyin, her çocuğa aynı davranmayı ilke edinin. Çünkü her çocuk aynı kurallara aynı tepkiyi verir ve gelişimleri aynı zamanda gelişir. Karakterleri de aynıdır, hepsine aynı davranmaya devam edin. Her çocuğu aynı şekilde eğitin. Çocuğun becerisini ortaya çıkarmayın, Askeri mantıkla “ ya yapacaksın ya da ceza alacaksın” mantığı ile yetiştirin.

ÇOCUĞUNUZA ARKADAŞ GİBİ DAVRANIN: Çocuklarınızla arkadaş olun, onlarla her konuyu arkadaş gibi konuşun,  hatta çocuklarınızın yanında, anne babalık rolünden çıkın. Çocuğunuz birçok arkadaş bulsun fakat ona rehberlik edecek, yönlendirecek bir ebeveyn bulamasın.

ÇOCUKLARINIZA GÜVENMEYİN: Çocuklarınız ne derse desin, ne yaparsa yapsın, hiçbir hareketine güvenmeyin, çocuk aklıyla sokağa bile çıkmam deyin, çocuğunuzun sözlerine itibar etmeyin. Çocuklar sık sık güveninizi sarsabilirler. Onlar sizin güveninizi sarsmadan, siz onların güvenini sarsın. Çocuklarınıza güvenmeyerek, çocuğunuzun ilerde büyüdüğünde her insana güvenilmeyeceğini öğrenmesini sağlarsınız. Her daim her davranışını sorgulayın ve yaptığı tüm iyi ve kötü işlerinde art niyet arayın.

EVİNİZİ KİRLETMELERİNE İZİN VERMEYİN: Çocuklarınızın eline kalemler vermeyin. Kalemlerle evinizin her köşesini mahvedeceklerdir. Tablet ve telefon verin en temizi ne sesi çıkar ne de ortamınız zarar görür. Hatta çocuklarınız ellerine kalem aldığı zaman onları tehdit edin  “O MEYVE SUYUNU HALIYA DÖKERSEN CANINI YAKARIM’’

ÇOCUĞA HAKARET EDİN AMA ONLARDAN SAYGILI OLMASINI BEKLEYİN: Çocuğunuza sürekli hakaret edin ve küçük düşürücü davranışlarda bulunun. Zamanla çocuğunuz bu durumlara aşina olur. Ama sakın çocuğunuzu saygısız ve kibirli yetiştirmeyin. o size ve çevresine her daim saygılı, duyarlı ve kibar olsun. Merak etmeyin öncesinde çocuğunuz rencide olsa da, zamanla alışır.

KAVGA EDERKEN MUTLAKA YANINDA OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN: Çocuğunuzun yanında bol bol tartışın hatta kavga edin ki çocuğunuz kendini savunmayı sizden öğrensin. Kavgayı farklı yerde çocuklarınızın olmadığı yerde yapmayın. Hatta o an başka şeyle meşgul olursa daha sesli bağırın ki ilgisini çeksin ve size yönelsin. Ayrıca çocukları hakem olarak kullanabilirsiniz.

ÇOCUĞUNUZU BİRİNİZ SEVERKEN BİRİNİZ KIZINIZ: Çocuğunuzun yaptığı hatadan dolayı biriniz kızıyorsa, diğeriniz koruyucu ve sevgi gösterisi sunsun. Böylece çocuğunuzun kafası karışmış olur, bu sayede sizde çocuğunuzun kafa karışıklığından istifade eder. Çocuğunuzu menfaatçilik yönünde yönlendirirsiniz. Kendi egonuz,  çocuğun egosundan daha önemlidir.

ÖĞRETMENİN VERDİĞİ ÖDEVLERİ SORUMLULUK EDİNİN: Çocuğunuzun, arkadaşlarının yanında rencide olmasını istemiyorsanız, ya da diğer çocuklardan daha ileride, başarılı bir çocuk imajı vermesini istiyorsanız, çocuklarınızın ödevlerini siz yapın.  Öğrenemez kaygısı taşımayın. İlerde nasıl olsa öğrenir. Ödevlerini siz yapın, öğrenmesini zamana bırakın.

ÇOCUKLARINIZI GÖZETLEMEYİN, KÖTÜ ÇOCUKLAR BAŞKASININ ÇOCUKLARI:  Sizin çocuğunuz sokak çocuğu değildir. Hep kötülükler sokak çocuklarında bulunur. Çocuklarınız onlarla oynarsa kötülüğe bulaşır. Çocuklarınızı mümkün mertebe evde tutun, evde bilgisayar başında uğraşsın. Çocuklarınıza bilgisayardan, sanal ortamlardan zarar gelmez. Tüm tehlike sokakta, sizin çocuğunuzda sokak ta fazla zaman geçirmiyor.

Sevgili anne ve babalar,

Elbette yukarıda okuduklarınız doğru bireyler yetiştirmek için yapmamanız gereken yanlış tutumlardır. Fakat öyle bir duruma geldiğimizi görüyorum ve şahit oluyorum ki, aileler çocuklarının yanlışını düzeltmek bir yana üstünü kapatır, şirin göstermeye çalışır olmuş. Yaptıkları saygısızca davranışları tatlılık olarak görüp ifade eder olmuş. Yetişen nesli değiştirmek sizin elinizde… Karşınızda iki farklı yol var. Ya tam tersi doğru tutumlarla doğru çocuklar yetiştirmek ve geleceğe yön vermek, ya da yanlış eğitim vererek geleceğe kocaman bir çizik atmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.