Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin’de ki Bursalı…

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 00:02

Göreve geldiği günden bugüne sessiz bir siyasi yolculuk yöntemini tercih eden Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın Çin paylaşımları fark yarattı. Türkiye’de herkes İstanbul seçim sonuçlarına, erken seçime ve ekonomik krize odaklanmışken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin ziyareti öncesi Pekin’de temaslarda bulunan Salman’ı takdir etmek lazım. Pekin Büyükelçimiz Emin Önen’in ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önceki dönem Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Ahmet Aslan ile yemekli toplantıda bir araya gelen Ayhan Salman’ın temaslarına dair sonuçları kendisi Bursa’ya geldiğinde daha detaylı öğrenmiş olacağız. EXPO 2019 kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Fuarını da gezen Salman’ın sosyal medyada yayınladığı renkli fotolar ile kentte ve ülke genelinde ilgi odağı olduğunu kabul etmek gerekiyor. Çin Seddi’ni gezen, Uluslararası paraların sergilendiği bir duvarda Türk Lirası eksikliğini fark ederek Türk Lirasının eklenmesini sağlayan Salman’ın Çin temaslarını yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Ak Parti’de farklı mizacı ile kendini kabullendiren siyasilerden olan Salman’ın Bursa’ya dair temaslarının yansımalarının ötesinde siyasete dair kongre ve erken seçim ifadelerinin yükseldiği bir dönemde ki bu güçlü temasları kendi adına ve kent adına önemli bir başarı.

Dündar Bursa’yı sırtlandı…

Bir adam hiç mi yorulmaz? Tüm düşmanlarına rağmen şöyle bir ardına bakıp ‘artık yeter’ diyerek hiç mi pes etmez? Bursa Milletvekilliğinden bugüne aldığı her görevi fazlasıyla tevazu içerisinde gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın sınırları aşan başarılarını görmemek imkânsız. Geçtiğimiz ay Kosova’da Murat Hüdavendigar Anma programlarında sergilediği başarılı performansın ardından Antalya’da Belediyeler Birliği eğitim ve motivasyon zirvesi ile gündeme geldi Başkan Dündar. Bursa’ya dair tüm eksiklikleri tamamlamak istediklerini her fırsatta ifade eden Dündar’ın Osmangazi Belediyesi’nin borçlarını öf bile demeden ödediği günlerden bugün belediyenin borçsuz bir döneme imza atmasında ki başarılarını tarih altın harflerle yazıyor. Her ne kadar hakkında ısrarla kara propaganda yapılmaya çalışılsa bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam desteği ile yeni dönemde göreve devam eden Mustafa Dündar, ustalık eserlerini ortaya koymak için çalışıyor.

Makedonya’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un da katılım sağladığı bir dizi temaslarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar adeta arı gibi çalışıyor. Makedonya Üsküp Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde düzenlenen 5’nci Uluslararası Sosyoloji Kongresi’nde ‘Türkiye’de Çağdaş Belediyecilik ve Osmangazi Örnekleri’ oturumunda yabancı akademisyenlere Osmangazi’yi ve Bursa’yı anlatan Dündar, Bursa’yı sırtlanmış bir aslan.

Matlı, ‘Türkiye büyük bir ülke’

Ülke adına değer verdiğim siyasilerdendir 24’ncü dönem Bursa Milletvekilimiz Önder Matlı. Son dönem siyasetinde sessiz ve güçlü adam duruşu ile ağırlığını koruyan ekonomi anlamında ise, Matlı Holding’in gücünü Dünya’ya yayarak Bursa markasına katma değer katan bir isim. Geçtiğimiz günlerde kendisi ile kısa bir çay sohbeti yapma fırsatı bulduk. Türkiye’nin gücünün birçok ülke ile kıyaslanamayacak kadar büyük olduğunu ifade eden Matlı, ‘hepimizin ve herkesin gözden kaçırdığı bir yükseliş dönemidir Recep Tayyip Erdoğan dönemi. Türkiye’nin gücünü Dünya’nın fark etmesini sağlayan, eğilen değil dik duran bir adam Cumhurbaşkanımız Erdoğan. Birçok badireler atlatılan dönemlerde bile Türkiye’ye ve millete dair sevdasını azaltmayan Cumhurbaşkanımızın ortaya çıkardığı en güçlü değer unutulan ‘Büyük Türkiye’ gerçekliğidir. Elbette şuan ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Dünya tüm oyuncuları ile sınırlarımızın etrafında kaos ortamları oluşturmaya çalışıyor. Ama göreceksiniz ki, önümüzde ki 6 ay Türkiye adına önemli bir yükseliş dönemi olacaktır. Ben tıpkı milletimiz gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve devletimize güveniyorum’ diyerek ülke ve devlet adına ümitsiz olmamak gerekliliğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.