Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftehavuzlar da tuvalet polemiği

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 00:00

Beş dönem Demokrat parti Osmangazi ilçe başkanlığı bir dönemde vekaleten il başkanlığı yaptığımız için, Bursa da tanıyanımız ve tanıdığımız çoktur, bunların haricinde çocukluğumuzdan itibaren sosyal bir kişilik olduğumuz için her kesimden dostlarımızda var.

Bu sebeple arayanlarımız da çok olur elbette, bazen de telefonunuzu fırlatıp dış dünya ile bağlantınızı kesip kendinizle baş başa kalmak istersiniz de lakin bu mümkün değildir. Birçok telefon alırsınız, daima talepte bulunan ihtiyaç sahipleri sizi arar bunların içinde samimi olanlara içten içe üzülürsünüz ve elinizden geleni iyi niyetle yapmaya çalışırsınız muhakkak.

Yıllardır yüz yüze konuşmalar da ve aldığınız telefonlar da talepleri dinlersiniz. Geçmiş yıllarda Başbakanlık basın müşavirliği yapan dostumuz Yüksel Baysal kendisini konuk olarak davet ettiğimiz toplantıda Başbakanlığa gelen enteresan mektuplardan örnekler vererek anlatmış ve bazılarını da bizzat okumuş, bazılarına şaşırmış ve bazılarına da gülmüştük. Bana gelen en enteresan iş talebi ise şöyle olmuştu.

-İsmet başkanım merhaba

-Merhaba

-Ben ........

-Evet biliyorum

-Başkanım benim acil iş bulmam lazım

-Ne iş yaparsın mesleğin nedir?

-Başkanım ben keskin nişancıyım bana bunla ilgili iş lazım.!

-Nerden sana böyle iş bulayım? manyak mısın?

Diyerek kahkahayı atıyor kendimi tutamıyorum, kendisi de benimle birlikte gülüyor.

Doğada ki her canlının yaşan hakkını savunan ben, yaşam hakkına son verecek bir iş bulmam için talepte bulunan bir kişi. Sonrasın da bir daha da bu kişi ile hiç görüşmedim, belki de hayalinde ki işi bulmuş veya bir fabrikada sigortalı işe başlamıştır ikinci şıkkın olmasını umuyorum.

ÇİFTEHAVUZLAR DA TUVALET POLEMİĞİ

Sevgili okurlar yazımız da yine enteresan bir konuya değineceğiz Çiftehavuzlar mahallesinde yıllar önce mahalle sakinlerinin kendi aralarında toplayarak yaptığı hizmet binasında umumi bir tuvalet var. Tuvalet yıllarca kullanıma açıktı yakın zamana kadar, üstelik tuvaletin kapısı hizmet binasında olsa da kapısı ayrı. Mahalle muhtarı ve Ak parti mahalle temsilcisi tuvaleti kullanıma kapattırır ve ardından polemikler başlıyor, mahalle sakinlerinin yanında yer alan CHP Osmangazi belediye meclis üyesi Emin Dündar konuyu belediye meclisine taşıyor, ve tuvaletin yeniden kullanıma açılmasını talep ediyor. Konu Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar'a geliyor, başkan iki arada bir derede ve ''konuyu bana getirmeyin aranızda halledin' diyor. Hakikaten Mustafa Dündar ne desin bir yanında partisinin mahalle temsilcisi ve mahalle muhtarı, diğer yanda tuvaleti kullanan halk.

Tuvaleti kapattıranlar üst katta Çiftehavuzlar spor kulübü var diyerek işi yokuşa sürüyorlar, sanki sporcular tuvalete gitmez diye bir kanun mu var diye düşünüyorsunuz, tuvalet Çiftehavuzlar dolmuş durağı şoförleri de kullanıyor, dolmuş tan inen acil sıkışan yolcular da kullanıyor, kadın, erkek fark etmeksizin, erkekler bu konuda daha şanslı fakat o an rahatsız olan kadınlar ne yapacak?

Konu neredeyse Cumhurbaşkanı  İsmet İnönü ve dönemin Bursa valisi Haşim İşçan arasında geçen Memleket (Devlet) hastanesi polemiğine dönecek.

Cumhurbaşkanı İsmet İnönü Bursa'ya gelir ve Hastaneyi görür ve Hastane yapımına büyük emek veren Bursa valisi Haşim İşcan'a dönerek ''böyle büyük hastanemi olur burayı hemen Askeriyeye devredeceksin'' der bunu duyan Haşim İşcan ''olur'mu paşam bu hastane Bursa, Balıkesir ve Bilecik dahil olmak üzere üç vilayetin hastalarına bakacak'' diyerek İnönü'yü ikna etmeye çalışır benzeri konuşmaların neticesinde İnönü son olarak ''sayın vali eğer Ankara'ya gelip bu hastane için 25 kuruş para istersen seni astırırım'' der

Haşim İşcan para istemeyeceklerine söz vererek hastaneyi Askeriye devretmekten kurtarır ve halka dayalı destek ve bağışlarla hastaneyi bitirip 1952 yılında hizmete açarlar. Böylesi bir fedakarlıkla yapılan hastane 67 yıldır halka hizmet verdi. Günümüzde bırakın Balıkesir.Bilecik hastalarını bu gün Osmangazi'ye yetmemektedir.! Ve nihayetinde halkın parasıyla yapılan Memleket hastenesi geçtiğimiz yıl hizmete kapatılmıştı. Halkın parasıyla yapılan ister hastane ister tuvalet olsun önemlidir ve halkın kullanımına açık olmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.