Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçi yeniden milletin efendisi olacak…

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 00:00
Son yıllarda profesyonelce yapılan Bursa’daki fuarcılığın düşünce aşamalarından itibaren işin içinde bulundum. Bursa’da hangi alanlarda düzenlenecek fuarların etkili olacağını araştırırken tarım ve hayvancılık alanında yapılacak bir fuarın da marka olabileceği sonucuna ulaşmıştık.

Burtarım Fuarını gezerken haklılığımızı bir kez daha gördüm.

Bu tabii ki tesadüf değil. Çünkü Bursa aslında bir gıda tarım ve hayvancılık kenti.

Tarım makinaları üretiminden tarıma dayalı gıda sanayine kadar endüstriyel üretimin de arkasında tarım ve hayvancılık sektörü bulunuyor.

Tüyap tarafında düzenlenen ve dün sona eren, sektöründe marka haline gelen ve tam bir başarı örneği olan Burtarım Fuarı bunun da kanıtı durumunda.

Sadece Bursa’da değil, ülke genelinde de gündem oluşturan fuarın açık olduğu günlerde bir başka gündem de Başbakan tarafından açıklanan Milli Tarım Politikası oldu.

Çiftçiye yüzde 50’lik mazot desteği, havza bazlı modelle üretime destek, mera hayvancılığı bölgeleri, buzağı başına 750 TL destek ve arazilerin toplulaştırılması, Milli Tarım Politikasının ana başlıklarını oluşturuyor.

Cuma günü Başbakan’ın Milli Tarım Politikasını açıklamasının ardından Cumartesi günü de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hem Burtarım’da incelemelerde bulundu, hem de Milli Tarım Politikasının detaylarını açıkladı.

Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki, Bakan Çelik alınan bu kararları önemli sürecin başlangıcı olacağını belirtip, tarımı kalkındırmadan ülkenin kalkınmasının mümkün olamayacağını söyledi.

Burtarım’da mini bir miting şeklinde gerçekleşen ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, tarımsal üretimde planlama döneminin başladığını ifade ederken, başta kendisi olmak üzere Bakanlığına bağlı bütün birimlerin çiftçinin hizmetinde olduğunu dile getirdi.

Çiftçilere “omuzlarınız dik olsun, arkanızda devletiniz var” diye seslenen Bakan Çelik, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Gerek Burtarım Fuarında Türk tarım ve hayvancılığının gelişmişlik düzeyinin sergilenmiş olmasından, gerekse Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in açıklamalarından sonra şunu söyleyebilirim;

Ziraatçı çocuğu olduğum için babamdan, “öldüğünde çiftçinin karnını yarmışlar, 40 tane ‘seneye inşallah’ çıkmış derler” diye duyardım. Alınan kararların uygulanmasıyla birlikte sanıyorum artık çiftçi yeniden milletin efendisi olacak…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.