Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çift bakanlı il başkanı

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2016 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 00:04


 

 

9 Eylül 2015 tarihinde yine bu köşede "Torun çok dertli" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Haziran ve Kasım seçimleri arasında Eylül ayının başında ziyaret ettiğim AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, o dönemde gerçekten de çok dertliydi. Haziran seçimlerinden çıkan kaotik ortamın etkisinin sürdüğü o günlerde kendisi hakkında da sürekli görevden alınacağı söylentileri dilden dile dolaşıyor, ayrıca ulusal basında bile il yönetimi hakkında olumsuz haberler çıkıyordu.

 

Kasımda gelen bahar

Tam 6 ay sonra, geçen akşam gazetemizin yemeğinde tekrar bir araya geldik Cemalettin Torun'la. Bu kez durum çok farklıydı. Son derece rahat ve kendinden emindi Torun. Son seçimde Bursa'nın başarı rekoru kırılmış, üstelik İstanbul ve Ankara'nın ardından iki bakana sahip tek şehir Bursa olmuştu.

Artık yüzü gülen ve etkili iki bakana sahip olmanın mutluluğunu yaşayan Cemalettin Torun, sohbetimizde her iki bakanın da Bursa için çok büyük kazanç olduğunun altını sıklıkla çizdi. 

 

Efkan Ala farkı

Torun'a, 'Efkan Ala'nın gelişinin Bursa'ya nasıl bir etkisi oldu ve özellikle Bursa'daki paralel yapıyla mücadele için de kentimize gönderildiği yönündeki algı doğru mu? Diye sordum.

Ala'nın adının eskiden beri Bursa için anıldığını belirten Torun, gelişinin paralel yapıyla ilgili olmadığını söyledi.

AK Parti döneminde Başbakanlık Müsteşarlığı da yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın çok pratik ve sonuç odaklı bir irade ortaya koyduğunu, sorunlara hızlı çözümler ürettiğini vurgulayan Torun, somut bir örnek istediğimde ise şu hadiseyi anlattı: "Kapalıçarşı'daki yangından sonra esnafı ziyarete gittik. Bakan Ala esnafa zararlarının karşılanacağını söyledi ve söz verdi. Esnaf ise zararın yarısının karşılanmasının bile yeterli olacağını belirtti. Bakan, 'inşaallah tamamını karşılayacağız' dedi. Bir esnaf, 'siz şimdi söz veriyorsunuz ama sonra unutursunuz' dedi. Efkan Ala da, 'ben ya olmaz derim ya da söz verdiysem yerine getiririm' diyerek cevap verdi. Ziyareti cuma günü yapmıştık. O gün sayın bakanımız Ankara ile bir kaç telefon görüşmesi yaptı ve salı günü para Bursa'daydı. Esnafın zararının tamamı karşılandı ve perşembe günü yapılan törende o esnafımız gelip bakanımızdan özür diledi. Biz Bursa'da daha önce böyle bir şeye şahit olmamıştık."  

 

Bursa'nın sağlıktaki durumu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun gelişiyle de Bursa'nın sağlık hizmetlerindeki açığının giderek kapatıldığını ifade eden Torun, bir kaç ay içerisinde; Gürsu Devlet Hastanesi'nin hizmete açılacağını, Kestel Devlet Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi inşaatlarının da temelinin atılacağını söyledi. Torun, yeni Çekirge Devlet Hastanesi'nin yapılacağı alanda onkoloji ve kadın doğum ünitelerinin de olacağını sözlerine ekledi. Büyük bir proje olan Bursa Şehir Hastanesi'nin de en geç 2017 sonunda açılacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı, Bakan Müezzinoğlu'nun gelişiyle tüm bu hizmetlerin hızlandığını vurguladı.  

Bursa'daki bazı akademik odaların her yatırıma mutlaka itiraz edip dava açtıklarından yakınan Cemalettin Torun, alışkanlık haline gelen bu tutum yüzünden sağlık yatırımlarının çok geciktiğini kaydetti.

 

Arınç ve AK Parti

Bursa'nın mevcut siyasi patronlarıyla oldukça uyumlu çalışan ve 'çift bakanlı il başkanı' olarak halinden çok memnun görünen Torun'a, eski siyasi patronu Bülent Arınç'ın enteresan çıkışlarını da sordum. 'Onlar bizim büyüklerimiz ve değerlendirmek bize düşmez' ifadesiyle söze başlayarak 'ama' diye devam eden Torun, zaman zaman farklı görüşlerin olabileceğini belirterek, bu çıkışların parti içinde bir ayrışmaya neden olmamasının önemli olduğunu kaydetti. Torun son söz olarak şunu da ekledi: "Ben, parti içi meselelerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.