Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den “suyu bedava yapın” önerisi

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 00:00

Bütün dünya bir olduk, ismine Covid-19 denilen Korona virüsüyle baş edebilmenin mücadelesini veriyoruz. Tabi, bu mücadele öyle kolay olmuyor. Karşımızdaki düşman, eli silahlı değil. Bilinmiyor, görünmüyor. Ne zaman nerede ve nasıl karşımıza çıkacağı da belli değil.

Hastalıkla mücadele konusunda CHP Bursa ev abonelerinin kullandıkları suyun her ay 10 kadarının bedava olması yolunda ısrarcı olduklarını açıkladı.

Gerçekten insanların can kayıplarına yol açan sinsi bir düşmanla karşı karşıyayız. Bu savaş, öyle devletler arasında olmuyor. Bütün insanlığın hep yekun düşmanı korona. Korona tehlikesi sayesinde bizler gönüllü olarak evimizde zorunlu ikamet altında durabiliyoruz. Teknoloji sayesinde de birbirlerimizle, işimizle temas kurup, üzerimize düşen görevleri yapabilme imkanlarına sahibiz.

Her ne kadar Korona ile mücadele devam etse bile hayat devam ediyor. İnsanların ihtiyaçları ve kamu yatırımlarıyla ilgili de çalışmalar var. Bir yandan da siyasetin mesaisi devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa il Başkanı İsmet Karaca ile teknoloji sayesinde uzaktan yaptığı basın toplantısına katılma imkanı buldum. CHP Bursa il başkanlığı olarak, insanların hastalık yüzünden evlerine kapalı kaldıklarında bir dönemde siyasetin devamı ve parti çalışmalarından halkın haberdar edilmesine yönelik olarak teknolojiden faydalanıp, aynı anda 350 kişilik bir görüşme yapılabilmesine imkan sağlayan sistemi CHP il binasında kurmuşlar. Bu sayede ben ve diğer meslektaşlarımla uzaktan basın toplantısı gerçekleştirildi.

Siyasi çalışmalar bir yana, partinin yönetim kurulu toplantısını telekonferans yöntemiyle yaparken, bir kişinin mutfakta, diğer kişinin oturma odasında, bir başka kişinin ise evinin balkonundan toplantıya katıldığını açıklayan Karaca, insanlık olarak ortak dileklerini, “bu korona belasından en az hasarla ve en az can kayıplarıyla atlatılmasını temini ediyoruz…” dedi.

Tabi, bütün dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de Bursa’nın da yerel gündemi Korona ile mücadele ve sağlık sistemi, sağlık tesisleri, hastalıkla ilgili tedavi yöntemleri.

CHP il Başkanı İsmet Karaca bu konuyla ilgili olarak hastalığın yayılmaya başlaması ve Türkiye’nin de tehdit altında olması nedeniyle hemen İl yönetimi olarak koordinasyon merkezi oluşturduklarını, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile yerel bazda, mahalli idareler olarak nelerin yapılacağına dair çalışmalar başlattıklarını anlattı. Karaca, bu toplantıya Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan ile yine milletvekili adayı olan Prof. Dr. Kayıhan Pala ve partili sağlık sektörü çalışanlarının oluşturduğu partili üyelerin katıldığını duyurdu.

Bursa genelinde alınması gerekli önlemler ile yapılması gerekli mahalli ve belediye hizmetleri konusunda ortak kararların alındığı ve zaman geçirilmeden uygulanmaya konulduğunu belirten Karaca, “bizler CHP’li belediyeler olarak sahaya indik. Halkımızın ihtiyaç duydukları hijyen çalışmaları kapsamında sorumluluk bölgelerimizdeki pazaryerleri, toplu yaşanılan alanlar, siteler ve hatta bazı apartmanların iç mekanları dahil bizden yardım isteyenlerin hizmetinde oluyoruz. Fakat, başta Büyükşehir olmak üzere diğer belediyeleri sahada pek fazla göremiyoruz. Bu sadece birkaç belediye hizmetleriyle önlenecek durum değil, yerelden başlayıp ülke genelinde, hatta dünya genelinde iş birliği gerektiren önemli bir mücadele” sözleriyle korona belasına karşı yaptıkları çalışmaları özetledi.

Bursa’nın sağlık alanındaki yatırımları ve çalışmalarını da değerlendiren Karaca, kentin yoğun bakım hasta tedavi yatak sayısının Türkiye ortalamasının yüzde 26 altında olduğunu söyledi. Bu rakamın dikkat çeken bir rakam olduğunu ifade eden Karaca, eski Memleket Hastanesi, Muradiye Devlet Hastanesi’nin kapatılması, kent merkezindeki diğer hastanelerin kapatılması, Yıldırım Şevket Yılmaz Hastanesi ile Çekirge Hastanesi dışında merkezde bir buçuk insanın yaşadığı alanlarda kamu- devlet hastanesi hizmetinin olmamasının, Sağlık Bakanının özel hastane sahibi olması, Bursa’da da bir özel hastane sahibinin iktidar milletvekili olmasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda halkın bazı sorulara cevap beklediğinin altını çizdi. 

Karaca, Korona nedeniyle evine kapalı kalan milyonlarca insanın yeterince çalışıp ekonomiye katkı sağlayamadığı için mağdur durumda olması nedeniyle Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin ev aboneleri için 10 tona kadar su ücreti almamasını önerdiklerini fakat bu öneriye cevap verilmediğini söyledi. Halkın zorunlu ödemesi olan elektrik, su, doğalgaz gibi faturaların ödemelerinin ertelenmediğini belirten Karaca, “hastalıktan korunma yollarından bir tanesinin temizlik olduğu ifade ediliyor. Temizlik için su gerekli. Fakat, Bursa Büyükşehir Belediyesi bu konuda halka yardımcı olacak adımları atmıyor. Bizim partimizin yönetimindeki İstanbul, Ankara bu konuda adımlar attı. 10 tona kadar suyu ev abonelerine bedava veriyor. Bursa’da da bu uygulamaya geçilmesi için ısrarcıyız” diye konuştu.

Evet, bu Korona belasıyla mücadele ederken temizlik şart. Temizlik İmandan gelir anlayışıyla hareket edilmesi halinde evlerde kullanılan suyun geçici olarak 10 ton miktarının ücretsiz olması bana göre de Bursa halkına hastalıkla mücadele konusunda büyük katkı sağlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.