Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'nin Ak yolcusu…

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 00:00

Siyasette temiz kalabilmek zor iştir. Hele ki, Türkiye’nin en güçlü kentlerinden biri olan Bursa'da. Son dönem siyasi analizlerimde güçlenen bir Cumhuriyet Halk Partisi profilini özellikle vurguluyorum. Her ne kadar bu vurgulamalarım iktidar partisini rahatsız etse bile, gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Bursa'da ciddi bir iktidar kavgası var. Son yerel seçimlerde gördük ki, kavga ederek değil kucaklaşarak kazanmak mümkün. Ak Parti karşısında ciddi bir artı oy gücüne ulaşan CHP, özellikle Osmangazi’de rekor sayılabilecek bir başarı yakaladı. Ak Parti’nin Osmangazi’de yaptığı hataların faturası her ne kadar İlçe Başkanı Ufuk Cömez'e kesilmek isteniyor olsa bile, meclis üye listelerine müdahil olan Milletvekili güruhunu kimse tartışmıyor!

Siyaset adına başarı sadece karşı tarafın hataları karşısında doğru hamleler yapmaktan geçmez. Asıl başarı doğru olabilmek ile alakalıdır. Osmangazi’de güçlü bir muhalefet rüzgarı estiren CHP İlçe Başkanı Mete Akyolcular, belediye meclis üyeleri ile güçlü bir halk ağı kurmuş durumda. Ak Parti’nin Osmangazi’de son iki dönemdir yok sayılacak kadar kötü durumda olan meclis üyelerine rağmen Cumhuriyet Halk Partisi an be an sahada…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kente önemli katma değerler kazandırdığını ifade eden CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular ile keyifli bir sohbete imza attık. CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya sonrasında güçlü bir iletişim yeteneği gözlemlediğim Akyolcu, samimi ve içten bir kişilik. "Ben değil biz demeliyiz" diyerek siyasetin tozlu sayfalarını karıştıran Akyolcu, "insanlar CHP'yi tam olarak tanımıyor. Her dönemin ve herkesin hatalı olduğu vakitler olmuştur. Bugün iktidar eleştirisi ile zaman kaybetmeyen aksine iktidar olabilmek için gerekli koşulları bünyesinde mevcut kılan bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Vatandaşlarımızın CHP'ye teveccühleri artıyor. Samimiyet, hoşgörü ve herşeyden önemlisi özgür fikirlerinin vücut bulduğu bir CHP mevcut. Bursa, son genel ve yerel seçimlerde kabuğunu kırdı. İktidarı eleştirmekle vakit kaybetmeye gerek yok. Şöyle ki, iktidar halktan uzaklaştı ve vatandaşlar yeniden öz partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüyor. Bunu her kesimde görüyoruz" diyerek her vatandaşın ilk partisinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vurguluyor.

CHP Osmangazi, sıcak bir yuva…

Elinizi kolunuzu sallayarak girebileceğiniz ve hatta oturup çayınızı içebileceğiniz bir ilçe binası CHP Osmangazi. Her yaştan insanın olduğu ve güne erken başlayan bir CHP ilçe binası ile yüzleşmek sevindirdi. Açıkçası seçim dönemlerinde gezdiğim ilçelerin çoğunda ki, örneğin CHP'nin bir dönem kalesi Yenişehir de bile ilçe binaları kapalıydı…

Yaşı ileri düzeyde insanların 'hoşgeldin delikanlı' samimiyetini babacan tavırlarından okumak güzeldi. Hatta ilçede sandalye çekip öyle tek başıma bir masaya geçmemden rahatsız olduğunu yüzlerinden okuduğum samimi insanlar gördüm. Belki de Osmangazi'nin doğasında var bu samimiyet. Belki de siyaset Osmangazi’de bambaşka renkli ve güzel. Sonuçta Ak Parti Osmangazi İlçe binasında da fazlasıyla içten ağırlandığımı bilirim.

Cumhuriyet Halk Partisinin sıcak bir yuvası olarak niteleyeceğim Osmangazi İlçe binası, bir kalenin soğukluğundan çok uzak. Burada sessizce kısa bir süreliğine izlediğim Cumhuriyet çocukları ki, personel hariç en genci 60 yaşında. Kalpleri hoşgörü dolu güzel insanlar. CHP'nin gençlik kollarının namını son dönemde duyuyorum. Her ne kadar sabah saatlerinde genç göremesem bile, içinde ki gençlik aşısı tükenmemiş Cumhuriyet çocuklarını tanımak iyi geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.