Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP nereye gidiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2019 00:01

Bir buzul çağını andırıyor son dönem siyasi söylemler. Neden bu kadar öfkeliyiz birbirimize karşı? Orta yolu, birliktelik ve kardeşlik yolunu neden bulamıyoruz? İçeride yükselen öfke ve nefret siyasetini neden tüketemiyoruz?

 

Yüzüncü yıla doğru giderken dünden bugüne gelen süreci iyi değerlendirmek zorundayız. Yeni yüzyılın verdiği birliktelik ihtiyacını doğru algılamalıyız. Hızla çok uluslu bir devlet olurken, birçok devletin bizi uluslara bölme arzusunu iyi okumalıyız. Yeniden Mustafa Kemal Atatürk'ün ideallerinde buluşmalıyız.

Peki, nasıl olacak bu? Cumhuriyetin temel direği olan CHP hızla toplumdan uzaklaştı. Halk, ısrarla yerel seçimlerde 'Cumhuriyet Halk Partisi' dedikçe CHP milletten kaçtı. Kemal Kılıçdaroğlu nerede eksik kalıyor? Veyahut Cumhuriyetçiler neden birlik olamıyor? Kısacası, CHP nereye gidiyor?

Halkın sıcak söylemlere ihtiyacı var. Ateşi üstünde cümleler rahatsız ediyor. Bursa'da CHP tarihi oy oranlarını yakaladı son yerel seçimlerde. Yanlış Bursa seçim politikaları olmasaydı belki de bugün Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Başkanı idi.

CHP yenilenmek zorunda. Devrimci ve direnişçi ruhunu kaybetmeden toplumla tek vücut olmayı öğrenmek zorunda. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da kazandığı zafer, yeni bir başlangıcın ilk adımı olabilmeli…. Özümsediğimiz değerlere dönmek zorundayız. Saygı, sevgi, adalet ve samimiyet gibi.

Ülkenin her kesimi birbiri ile kucaklaşmalı. Belki de CHP yeniden halkçı, milliyetçi, devletçi değerlerine dönmeyi test etmeli.

MHP neden başaramıyor?

Türkiye'nin en köklü oluşumu Milliyetçi Hareket Partisi. 40 yılı aşkın süredir, ülkenin her kritik sürecinde tek etkin parti oldu MHP. Gelinen son noktada Ak Parti ile 'beka meselesi' ortak noktasında kendisini geri çekerek Erdoğan'ın yanında oldu Devlet Bahçeli. Peki, nereye kadar devam edecek bu geri durmalar?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ayrılışı ve yeni parti oluşumu ile ciddi oy kaybı yaşayan MHP, ısrarla iktidar olmak için emek harcamıyor. Hatta göz göre göre Ak Parti’nin başarılı olması için kendi alacağı koltukları Ak Partili adaylara bırakıyor. Bunun en net örneği Çanakkale Çan ilçesinde. MHP'nin net kazanacağı yerde Ak Partili mevcut adayla yola çıkıldı ve CHP çok az bir oy farkı ile seçim kazandı.

MHP ciddi bir iktidar yarışına girmiyor. Belki kurmay kadro böyle istiyor belki de yıllanmış alışkanlıklar bunun ana nedeni. Ülkenin bekası için Ülkücü gençlik artık siyasi iktidar olmak istiyor. Ancak görüyoruz ki, bu heves her defasında bilinçli olarak kırılıyor. MHP Bursa'da bile ciddi serzenişler yaşıyor. Cumhur ittifakı olmamış olsa en az 3 ilçe 1 merkez ilçe alması garanti olan MHP, lütfedilen Yenişehir'e tamah etti.

Kısacası, MHP başaramıyor değil. Üst aklın yönettiği geleceğe yönelik vizyon projesi nedeniyle ısrarla başarmaktan son dakika vazgeçiyor. Ama kabul etmek gerekiyor ki, gençlerde hızla MHP'den vazgeçiyor!

Babacan güçlü geliyor…

Yeni parti çıkışı ile dik bir siyasi hareket yerine Merkez bir siyasi çıkış hedefleyen 'Küçük Özal' lakaplı Ali Babacan, güçlü kadrolar ile sahaya iniyor. Önce ki dönem Başbakanlarından Ahmet Davutoğlu gibi Ak Parti eksenli değil sosyal demokrat ve merkez sağ çizgide oluşumunu güçlendiren Babacan'ın kadrosunda çok sayıda eski vekil ve bürokrat olması ortaya çıkacak büyük sinerjinin de en büyük işaretleri arasında yer alıyor.

Ali Babacan'ın özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Ak Parti’den ayrılıp siyasi sahneye etik değerler içerisinde lider olarak giriş yapması takdir topluyor.

Bursa yerelinde ve kent genelinde talep edilen yeni kabine ve Ak Parti'de tam değişime halen yeşil ışık yakmayan Erdoğan'ın bu tutumu ise, Babacan'a güç katıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.