Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Konferansı karakolda bitti

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2019 11:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2019 11:23

CHP’nin düzenlediği ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuşmacı olarak davetli olduğu Yıldırım ilçe konferansı, salonda tamamlanmak yerine Ertuğrulgazi Polis Merkezinde bitti.
Peki, bu olaylar nasıl ve neden oldu?
Malum, 31 Mart seçimleri öncesinde Nilüfer Belediye Başkanlığı hizmetine devam etmek isteyen Mustafa Bozbey, il yönetimi ve ilçe yönetimi ile Ankara Genel Merkez yönetiminin “Nilüfer’de artık tamam. Sizi biz Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz” denilerek görevden uzaklaştırılması CHP içinde Bozbey ile İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Bursa Milletvekili ve genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal arasındaki çekişmeyi gün yüzüne çıkarmıştı. 
İşte bu olaylardan sonra CHP Bursa örgütündeki tartışmalar ve kavgalar bir türlü bitmek bilmiyor. Son yaşanılan olay ise Yıldırım’a oldu. Görgü tanıkları ve toplantıda bulunan CHP’lilerin anlatımlarına göre olayların fitilini Mustafa Bozbey’in hemen yanında oturan CHP’li Yıldırım Belediye Meclis üyesi Recep Bayram ateşledi. 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Bursa'da davetli olduğu CHP Yıldırım İlçe Örgütü'nün toplantısı Yıldırım Belediye Meclisi üyesi bir partilinin provokasyonuna sahne oldu. Kaftancıoğlu'nun CHP örgütünün nasıl ülke için başarılı olacağına ilişkin konuşmasından sonra soru-cevaplara geçildiğinde söz alan Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Recep Bayram, Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş'a ağır hakarette bulunarak kendisine mikrofon fırlattı. Yumruklaşmalara varan gerginlik nedeniyle salona polis çağrılırken, araya giren partililer Recep Bayram'ı salon dışına çıkararak ortamı yatıştırdılar.
Bu olaylar ise, CHP Yıldırım İlçe Örgütü'nün Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği, konferansta konuşan Canan Kaftancıoğlu, siyasette ülke için elde edilecek başarının "ben" değil, "biz" diyerek ve birbirini sevmekten geçtiğini belirterek, İstanbul'da ortaya çıkan başarının ardında bunun yattığını söyledi. Partililerden birbirlerini düşmanlaştırarak suçlamamalarını, başkasından yapmasını istediği şeyi önce kendisinin yapması gerektiğini vurgulayan Kaftancıoğlu, "Ne yaptığımızı bilirsek yan yana ve birlikte olursak başarabiliriz" dedi.
Patlak veren olayların kaynağı, iddialara göre soru-cevap bölümünde alevlendi. Geçen 31 Mart mahalli seçimlerdeki CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey'in yanında oturan CHP Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Recep Bayram söz aldı. Bayram'ın, "Canan hanım sizin hikayenizi dinledim. Hikayenizde biraz eksikler var, daha doğrusu bizim hikayelerimizde biraz eksikler var. Bizim hikayelerimizde zalimler var, mazlumlar var, bir de Hüseyin Akkuş gibi n……… (?) var. Çünkü partimizi sattı, çünkü davamızı sattı, bizi sattı 31 Mart'ta" şeklindeki sözleri salonda bir anda şaşkınlığa neden oldu. Bayram sözünü bitirir bitirmez elindeki mikrofonu sert şekilde Canan Kaftancıoğlu, Hüseyin Akkuş, Orhan Sarıbal ve CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın oturduğu masaya fırlattı. Bu sırada mikrofon kimseye çarpmaması için hamle yapan Bursa milletvekili ve genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal'ın eline çarptı.
CHP il Başkanı Hüseyin Akkuş ve kürsüde bulunanlar, olaylar anında sakinliklerini korudular. 
Bu gelişmeler üzerine salona polis ekipleri geldi. Olaylar, salonda bulunan partililer tarafından alkış ve ıslıklarla protesto edildi. 
Salonda bulunan partililer, “CHP bu değil. Atatürk’ün partisi bu değil. Bizler 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için bir ve beraber olalım, partimizi halka daha iyi anlatalım. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü topluma daha iyi anlatalım diye çalışmalar içinde olmamız gerekirken, bazı kişilerin sırf koltuk hırsı, rant kavgaları nedeniyle cümle aleme rezil oluyoruz” sözleriyle olaylara tepki gösterdiler. 
 Olayların yatışmasından sonra program sonlandırılırken Canan Kaftancıoğlu salondan ayrılarak İstanbul'a gitti. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, olay sonrası beraberinde CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan ile birlikte Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne giderek Recep Bayram ve olaylara karıştıkları iddia edilen iki kardeşinden şikayetçi oldu.
Hüseyin Akkuş'a hakaret ederek mikrofon fırlatan Recep Bayram ve iki kardeşinin 31 Mart seçimlerinden kısa süre önce CHP'ye üye oldukları, Recep Bayram'ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in önerisi ile kontenjan kullanılarak Yıldırım Belediye Meclisi üye adayı yapıldığı ileri sürüldü.
CHP içinde 30 Ağustos Zafer Bayramı arifesinde yaşanılan bu hareket ve olaylar hiç hoş karşılanmadı. Gerçekten üzücü olaylar. Her ne olursa olsun, hiç kimse hakkında böylesine karalama, küfürleşme, hareket etme ve bir siyasi partiye temsil eden kişilere karşı hakaret etme hakkına sahip değildir. Yaşanılan bu olaylar, 31 Mart seçimlerinde Ankara, Adana, Mersin İstanbul ve Bursa’da oylarını artıran CHP’ye hiç mi hiç yakışmadı. Halka yansımasının bir bedeli olacak. Halkın güven duygularını ve siyasi inanç ve beklentilerine yara vuran bu tür olayların yaşanması çok üzücü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.