Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa’da Karaca dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 00:00

CHP Bursa’da aylardır devam eden çalışmalar ile birlikte beklenen 37. Olağan Bursa İl kongresi  önceki gün Merinos AKKM’de yapıldı. Çok çekişmeli ve hararetli geçen kongrede Hüseyin Akkuş, Erol Gülmez, Güner Aklan ve İsmet Karaca yarıştı.

Seçimin galibi İsmet Karaca 294 delegenin oyunu alarak başkan seçildi. En güçlü rakibi Hüseyin Akkuş ise 234 oyda kaldı. Erol Gülmez 69 oy alırken, Güner Aklan ise 19 oy aldı.

Kongre öğle saatlerinde başladı, adaylar konuşmalarını yaptı ekibini sahneye çağırdı. Akşam saatlerinde de oylamaya geçildi.

CHP Bursa’da bu sonuçla dengeler de değişmiş oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve yine CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın Hüseyin Akkuş’u destekledi. Sonuca baktığımızda kaybettiler.

İsmet Karaca’ya her yerde ve her konuda destekleyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yine yalnız bırakmadı zafer coşkusunu beraber yaşadılar.

Kongrede Mustafa Bozbey’e protokolde yer verilmeme krizi çıktı. Kongreyi tribünde izleyen Bozbey konuşmasında özeleştiri yaptı.

Bozbey, “Biz Bursa'da bir başarı hikâyesi yazamadık. Başarılıyız deniliyor ama bu doğru değil. Siyasette ikincilik diye bir makam yok. Hepimiz yeni döneme hazırlanmalıyız. Seçimin üzerinden bir yıl geçti, 2024'de Bursa'yı farklı bir renge, yeşil-beyaza boyayacağız” dedi ve 2024 yılına hazır olduğunun sinyalini vermiş oldu.

Kongreye bir gün kala Bursa Haber olarak 8 Şubat’ta İsmet Karaca ile bir röportaj yaptık. O röportajda İsmet Karaca sorularımıza hem içtenlikle cevap verdi hem de kendinden emindi.

‘CHP’nin Neferiyim’

Karaca, “İl kongresinden sonra ister il başkanı, ister örgütün bir üyesi olayım, nefes aldığım sürece bu partinin bir neferi olacağım” demişti

Karaca, bizimle gerçekleştirdiği demeçte yine şu sözlere yer vermişti.

“Seçim çalışmalarımızda delegelerimizle idmanlıyız, önce mahallelerde başladık sonra ilçelerimizi ziyaret ettik, il kongre delegelerimizle bir araya geldik süreci değerlendirdik ve bütün Bursa gibi hazırız, hazırlıklıyız baharın erken gelmesini bekliyoruz” diyerek iddialı olduğunu söylemişti.

Karaca, bize verdiği röportajda şuna vurgu yapmıştı, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve başarısına odaklandık. Yeni şeyler üretmemiz lazım, her yurttaşın gönlüne dokunmalıyız. Bursa’nın geleceği için projeler üretmeliyiz. Biz de bu anlamda dersimize çalıştık, kongreye hazırız il başkanı olma durumunda bir takım çalışmalarla birlikte bazı değişikliklerin olacağının altını çizdi. Birlik beraberlik adına CHP’ye gönül vermiş CHP’nin başarısına susamış her partili arkadaşımızla birlikte çalışma gayreti içinde olacaklarının önemine değindi

Biz de Bursa Haber Gazetesi olarak bu röportajı manşet olarak vermiştik. Pazar günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne kongre’yi izlemek için gittiğimde ister istemez delegelerin konuşmalarına kulak şahidi oluyordum. İsmet Karaca diyenlerin oranı hayli yüksekti. Yine her masada Karaca’nın o gün röportajı olan Bursa Haber Gazetesi’nin olması gözüme çarpan bir başka detaydı.

İsmet Karaca hem seçim çalışmaları sürecinde nitelikli bir liste ile girdi, hem de kongrenin yapıldığı günde yapıcı konuşmasıyla göz doldurdu.

Sonucun açıklanmasından sonra tebrikleri kabul eden Karaca, kürsüye çıkarak rakiplerini de yanına çağırdı. Hüseyin Akkuş hariç diğer iki rakibi Karaca’nın başarısını tebrik etti.

İsmet Karaca teşekkür konuşmasında şu sözlere yer verdi

"Ne konuştuysak o. Bu tablo hiç bozulmayacak. Bugün burada biz bir zafer kazanmadık. 9 Şubat bizim için bir zafer günü değil, yeni bir dönemin başlangcı.Verdiğimiz her sözün arkasındayız. Hep birlikte çalışacağız. Ve ilk seçimde muhakkak iktidara geleceğiz." Diyerek destekleyen desteklemeyen herkese teşekkür etti.

CHP Bursa yeni il başkanını seçti. Bundan sonra İsmet Karaca’nın başkanlığında CHP Bursa olarak neler olacak, neler yapılacak ve ne gibi bir yol izlenecek hep birlikte göreceğiz.

Bu bağlamda 4 adayın yarıştığı başkanlık yarışında başkanlığı alan İsmet Karaca’yı tebrik ediyor, Bursa’mız için önemli işlere imza atmasını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.