Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa 9 Şubat’a kilitlendi

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 00:00

CHP Bursa örgütü il başkanını belirlemek için 9 Şubat Pazar günü sandık başına gidecek.

İl başkanlığı için adaylar belirlendi. 4 aday sandıkta başkanlık için yarışacak.

Peki kimler Bursa’da il başkanlığı için adaylığını koydu?

Mevcut başkan Hüseyin Akkuş, İsmet Karaca, Erol Gülmez ve Güner Aklan bu yarışı göğüsleyecek.

Seçim zamanına kadar adaylıktan çekilme ya da birleşme olur mu? Bilemeyiz ama; bütün adaylar var güçleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Bu bağlamda önceki gün Hüseyin Akkuş Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Pazar günü gerçekleştirilecek seçim için bizlere çalışmalarından, planlarından ve önümüzdeki süreçte Bursa için hazırladığı yol çalışmasından bahsetti.

Sözlerine adaylık sürecinin başlamasıyla birlikte çalışmalarımıza başladık diyen Akkuş,”demokratik temayüller ile kongreye gidiyoruz” dedi.

Bütün çalışmalarını il, ilçe kolları ve kadın kollarının özverili çalışmaları neticesinde yürüterek, yönetime talip olduklarını vurgulayan Akkuş, belirli dönemlerde özelden bazı sorunlar yaşadıklarını, bunu da bütünsel olarak değerlendirmemek gerektiğinin altını çizdi.

Son seçimlerde gerek referandumda gerekse genel ve yerel seçimlerde hem Bursa’da hem de Türkiye’de CHP olarak oy oranlarının yükselttiklerini belirterek birçok şehrin yerel yönetimlerinin kendilerine geçtiğini hatırlattı.

Bursa’da yeni dönemde geçmişten ders çıkararak, aynı zamanda geçmişe takılmadan yeni bir vizyon ile Bursa’da daha katılımcı bir anlayışla 9 Şubat’tan sonra da güçlendirilmiş demokratik sistem ile yolumuza devam edeceğiz diyen mevcut başkan, parti içi sorunlara da “kişiler üzerine siyasetin bizde bir karşılığı yok” dedi.

Hüseyin Akkuş, 2 yıl önce “Başka bir Bursa, başka bir Türkiye mümkün” sloganıyla yola çıktık, görev sürecinde 500’ün üzerinde etkinlikle siyaseti yönetmeye çalıştığını söyledi.

“Demokratik parlamenter sistemin yeniden inşası konusunda Cumhuriyet Halk Partisi gerekeni yapıyor” diyen Akkuş Türkiye'yi kucaklayan tek kurumsal yapı şu anda Cumhuriyet Halk Partisidir, bunun için de Ak Parti ve MHP hariç diğer tüm siyasi partilerle güçlendirilmiş demokratik sistemde hem fikir olduklarının önemine değindi.

Başkan Akkuş’un özellikle vurguladığı konu şu!

Bursa’da 16 ilçe örgütünün yenilediğini söyleyerek bu yenilikle birlikte kongre seçiminden sonra yeniliklerin olacağının sinyallerini verdi.

Diğer tarafta Akkuş’un özellik önemsediği konu tekrar seçildiği takdirde yenilenen örgüt ile geçmişteki eksiklikleri, sorunları ve yanlışları revize etmek ve yükselişe geçen oy oranlarını somut çalışmalarla arttırmak, yönetimsel anlamda Bursa’ya talip olduklarını belirtti.

9 Şubat’a giden yolda adaylar çeşitli mecralarda çalışmalarını sürdürüyor. Hüseyin Akkuş da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan Akkuş, yol çalışmasını ve talepleri yerine getirmek için de 2 yıl müsaade istediğini belirtti.

Biz de kongreye giden yolda hem kendisine hem de rakiplerine gönülden başarılar diliyor, sonucun Bursa’ya güzel kazanımlar getirmesini ümit ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.