Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceyhun İrgil'den itiraz var

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 00:01

BESAŞ'ın alkol satan bayilere ürün vermeme kararı üzerine yazdığım yazıda, bu kararın yanlış olduğunu söyleyen CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'i de eleştirmiş ve "Başta Hipokrat yemini etmiş doktor vekillerimiz olmak üzere, tüm kamu yöneticileri BESAŞ gibi kurumlarımızın bu kararlarına karşı çıkmak yerine destek vermelidir" demiştim. Yazımın yayımlandığı gün arayan Ceyhun İrgil, bir saati aşan görüşmemize bana sitem ederek başladı.

  

Basın kökenli doktor vekil

Yazımdan önce kendisini arayarak görüş almadığım için sitem etti İrgil ve kendi açısından da haklıydı. Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki, siyasete atılmadan önce de iyi tanıdığım ve sevdiğim bir insandı Ceyhun İrgil. İrgil, tıp eğitimini sürdürürken, gazetelerde çalışarak okulunu tamamlayan ve bu günlerini 'beni gazeteciler okuttu' diyerek her zaman gururla anlatan bir doktorumuzdu. Bu yüzden, gazetecilere hayatının her döneminde elinden gelen yardımı da esirgemediğini yakinen biliyorum.

Eski meslektaşımın sitemi

"Keşke yazıyı yazmadan önce beni bir arasaydın. Biliyorsun ne zaman arasan bana mutlaka ulaşabiliyorsun" diyerek sözlerine başladı Ceyhun İrgil. Ben de, kendisinin beyanını okuduğum için buna gerek görmediğimi söyledim. O da, o beyanın nasıl ortaya çıktığını anlattı. BESAŞ'ın bu kararı üzerine kendisini Sözcü Gazetesi'nden arayarak fikrini sordukları için söz konusu haberin yayımlandığını yoksa kendisinin özel olarak bir açıklama yapmadığını ifade etti. Prensip olarak da yerel yönetimlerle ilgili açıklama yapmadığını, o işin asıl muhatabının (daha önce kendisinin de yaptığı gibi) belediye meclis üyeleri olduğunu söyledi.   

Peki İrgil neye itiraz ediyor?

'Sonuçta beyanı kabul ettiğinize göre sorun yok' diyerek söze girdim. Uzun konuşmamızda CHP Milletvekili İrgil, itirazının ekonomi ve hizmet kaynaklı olduğunu söyledi. Belediyenin ürettiği ucuz ekmeği mümkün olduğunca fazla insana ulaştırması gerektiğini belirten İrgil, bu yeni durumda hizmete erişimin kısıtlanacağını savunuyor. Yaşlı bir insanın yakınındaki alkol satan BESAŞ bayisine ekmek verilmediğinde, asıl cezayı istediği ürünü daha uzaklardan almak zorunda kalan o insanların çekeceğini söyledi.

Vekil Ceyhun İrgil, belediyenin bu kararında samimi olmadığını da iddia ediyor ve "Eğer belediye bu kararında samimiyse neden sadece BESAŞ bayilerine yaptırım uyguluyor? Mesela BUSKİ, alkol satan mekanların su ücretlerine neden zam yapmıyor? Öncelikle belediye bu kararları (siyasi, ekonomik ya da dini) hangi nedenle aldığını açıklamalıdır" diyor.

İrgil'den BESAŞ'a çağrı

Ceyhun İrgil, benim yazımda savunduğum gibi zararlı maddelerle mücadele için bu kararın alındığına ise inanmıyor ve şu soruyu soruyor: "Eğer amaç sağlığa zararlı maddelerle mücadele kapsamındaysa neden sigara satan bayilere de bu yaptırım uygulanmıyor? Sonuçta sigara alkolden daha zararlı. Eğer böyle bir karar alsalardı o zaman benim tepkim de farklı olurdu"

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in anlattıkları özetle böyleydi sevgili okurlar. Uzun görüşmemizde, her konuda olmasa da bir çok konuda mutabık kaldık. Keşke bütün CHP temsilcilerinin (özellikle de genel başkanın ve yakın ekibinin) tepkileri ve eleştirileri böyle olsa. Emin olun o zaman mutlaka bir ortak yol bulunur ve toplumsal uzlaşı sağlanır. Umarım CHP'de Ceyhun İrgil gibi isimlerin sayısı artar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.