Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zebra Ailesi Genişledi

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesindeki Zebra ailesine katılan yavru zebra hayvanat bahçesinin yeni gözdesi oldu.Kocaeli Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı içerisinde yer alan Zebra ailesi genişledi....

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesindeki Zebra ailesine katılan yavru zebra hayvanat bahçesinin yeni gözdesi oldu.
Kocaeli Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı içerisinde yer alan Zebra ailesi genişledi. Yaklaşık 12 gün önce doğan ve hala annesinin koruması altında olan zebra, annesinin yanından biran olsun ayrılmıyor. Hayvanat Bahçesi’nde bulunan Afrika bölümündeki zürafa ve deve kuşları ile birlikte yaşayan zebra ailesi, geçici olarak kendileri için ayrılan özel bölümde yaşıyor.
“YAVRUNUN SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Afrika Bölgesi Hayvanlarından sorumlu Şeyhmus Solhan, “Yaklaşık 12 günlük bir yavru. Yavrunun sağlık durumu şu an çok iyi. Anne babasıyla birlikte yaşıyor. Anne babası bizim ona zarar vereceğimizi düşündüğümüzden dolayı bizi pek fazla yanına yanaştırmıyor ama şuan gayet sağlıklı ve iyi bir şeklide yaşamını sürdürüyor. Yavrumuz yaklaşık bir ay, 40 gün sonra ayaklarının daha da güçlenmesiyle diğer Afrika Bölgesi hayvanlarının yanına çıkaracağız ve hep birlikte yaşamlarını sürdürecekler” dedi.
“YAVRUNUN ÖNEMİ BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK”
Yavru zebranın şuan için anne koruması altında olduğunu belirten Solhan, “Zebralarının doğadaki nesillerinden dolayı bu yavrunun önemi bizim için çok çok büyük. Yakın bir zaman da, 10-15 gün sonra diğer anne zebramızdan da ikiz yavru bekliyoruz. Yavrumuz halen anne sütü ile besleniyor. Dokunamadık ve yanına gidemedik anne korumasından dolayı” şeklinde konuştu.
“YAVRUNUN İSMİNİ SOSYAL MEDYADAN YAPILACAK ANKET İLE BELİRLENECEK”
Yaklaşık 12 gün önce doğan ve henüz isim verilmeyen zebra için sosyal medyada anket başlatacaklarını söyleyen Solhan, “İsmini henüz koymadık. Sosyal Medya’da Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde ki zebramız için anket yapacağız. Hayvan severler bir isim belirleyecekler. Bizde belirlenen ismi zebraya koymayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Afrika bölgesi hayvanları içerisinde yer alan bir diğer dişi zebranın da önümüzdeki günlerde ikiz yavrular doğuracağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.