Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zabıta mesleki eğitimlere hız verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı hizmet kalitesinin yükseltilmesi için personel eğitimlerine ağırlık verdi. Zabıta Daire Başkanlığı, kadrosuna kattığı yeni personeller için meslek içi bilgilendirme eğitimi düzenledi.Zabıta...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zabıta mesleki eğitimlere hız verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı hizmet kalitesinin yükseltilmesi için personel eğitimlerine ağırlık verdi. Zabıta Daire Başkanlığı, kadrosuna kattığı yeni personeller için meslek içi bilgilendirme eğitimi düzenledi.

Zabıta Daire Başkanlığı Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen eğitimde, Zabıtanın sorumluluk ve görevleri başta olmak üzere temel teorik ve pratik bilgiler verildi. Vatandaşlarla her alanda en çok temasta bulunan birimlerin başında gelen Zabıta Teşkilatında görev yapan personellerin gücünü yasalardan aldığını vurgulayan eğitimciler, ‘Bu nedenle Zabıtanın yasaları ve görevlerini çok iyi bilmeleri gerektiğinin’ altını çizdi.

Örnek durumların ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı eğitimde, zabıta teşkilatına yeni katılan personellere, ‘İnsanların yaşamlarını kolaylaştırmak için kanun ve yönetmeliklerin sürekli güncellenen hallerini takip ederek, toplumla iç içe yaşanan durumlarda sürekli kendini geliştirmeleri gerektiği ve etkin iletişim kurarak toplum refahının artması için çalışmaları gerektiği’ anlatıldı.

Sağlıklı ve kaliteli hizmet sunabilmek, bilinç düzeyi yüksek, eğitimli ve donanımlı insanlarla gerçekleşeceğini, personellere verdikleri eğitimlerle kentte yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltilmesine katkı sunmak için çaba harcadıklarının belirten yetkililer ayrıca, bilinçli bir Zabıta memurunun görevinin, ‘Belediye sınırları içinde beldenin düzenini, belde halkının huzurunu ve sağlığını sağlayıp korumak amacıyla kanun, tüzük ve yönetmelikler kapsamında belirtilen görevleri yapmak ve yetkilerini kullanmak’ olduğunu dile getirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.