Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım geleceğine sahip çıkıyor

Çevre Alanında Önemli Projelere İmza Atan Yıldırım Belediyesi, Geri Dönüşüm Ve Atık Yönetimi Çalişmalari İle İlçenin Çehresini Değiştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım geleceğine sahip çıkıyor
Çevre alanında önemli projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştiriyor.
Türkiye’de geri dönüşümde Avrupa standartlarını sağlayan öncü kurumlardan olan Yıldırım Belediyesi, 2016 Ocak ayından itibaren 18 bin 318 ton ambalaj atığı, 778 ton cam atığı, 2 bin 560 kilogram atık pil topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ayrıca 16 bin 43 kilogram bitkisel yağ atığının yanı sıra bin 772 adet elektrik ve elektronik atık ve 8 bin 215 adet ömrünü tamamlamış lastik topladı.
İlçede çevrenin korunması ve atıkların geri dönüştürülerek ekonomiye yeniden kazandırılmasının hizmet politikalarında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Su ve toprağa karışan pil ve nebati yağlar doğaya telafisi zor zararlar veriyor. İnsan sağlığını riske sokan durumların önüne geçmeye devam ediyoruz. Ülkemizde her sene sadece yaklaşık 2 milyon ton bitkisel yağ tüketiliyor. Bir litre atık yağ 5 milyon metreküp suyu kullanılmaz hale getirirken, bir adet küçük kalem pil yaklaşık 4 metrekare toprağı kirletiyor. Ayrıca başta plastik ve metal atıklar doğada yok olma süreleri binlerce yılı bulabiliyor. Bütün bu olumsuzlukların önüne geçebilmek için atıkları toplayarak geri dönüşüm sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize artı değer katıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.