Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

Yıldırım Belediyesi, kış aylarında vatandaşların günlük yaşamda ve ulaşımda olumsuz bir durumla karşılaşmaması adına gerekli tüm hazırlıkları tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

Yıldırım Belediyesi, kış aylarında vatandaşların günlük yaşamda ve ulaşımda olumsuz bir durumla karşılaşmaması adına gerekli tüm hazırlıkları tamamladı.

Kış şartlarının hayatı olumsuz etkilemesini önlemek adına gerçekleştirdiği çalışmalarla her sene vatandaşların memnuniyetini kazanan Yıldırım Belediyesi, bu sene de 411 personel ve 46 araçla 24 saat boyunca aralıksız hizmet verecek. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan 12 adet tuz serici robot, 4 manuel tuzlama aracı, 7 kar küreyici, 2 greyder, 2 loder, 1 ekskavatör ve 111 personel, kış boyunca Yıldırım’da kar ve buzla mücadele edecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü de 3 iş makinesi, 15 açık kasa araç ve 300 personelle Yıldırımlıların günlük yaşamlarının ve ulaşımlarının aksamaması için çalışmalar yürütecek. Özellikle araçların erişmekte zorlandığı dar sokaklar, altgeçitler ve üstgeçitlerde kar küreme ve temizleme işlemi gerçekleştirecek olan 250 mevkici görevlinin de kilit rol oynayacağı karla mücadele eylem planını hazırlayan ekipler Yıldırım’da cadde cadde, sokak sokak etkin bir şekilde çalışmalarını yürütecek.

"Günlük yaşam aksamayacak"

İlçe genelinde kış aylarında vatandaşların mağdur olmaması için gereken hassasiyeti bu sene de göstereceklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın tüm mahallelerinde, Uludağ eteklerinde yüksek kesimlerde kalan bölgelerde yoğun olarak yaşanan kar yağışı ile buzlanma sonrasında hemşehrilerimizin günlük yaşamının sekteye uğramaması ve en önemlisi de ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni Yıldırım’ın daha ulaşılabilir olması amacıyla kar yağışı ve buzlanmayla mücadele çalışmalarımız 7 gün 24 saat boyunca aralıksız sürecek. Vatandaşlarımız kış mevsimi süresince olası kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nin 444 16 02 numaralı telefonuna iletebilecekler. Ekiplerimiz, tuzlama ve yol açma çalışmalarını öncelikli olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergâhlarında gerçekleştirerek sokak aralarında çalışmalar yapacak” diye konuştu.

"Başkan Edebali’den kış lastiği vurgusu"

Vatandaşların kesintisiz bir ulaşım için araçlarına kış lastiği takmaları konusunda da uyaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Hususi araçlarda belli durumlar dışında kış lastiği takma zorunluluğu olmasa da, vatandaşlarımızı kazalara ve ulaşımda aksamalara yol açmaması için bu konuda duyarlı olarak gerekli önlemleri almaya davet ediyorum. Öte yandan tüm hemşehrilerimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetmeliğine göre yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği takmaları gerektiğini unutmamalı” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.