Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yedikuyular Kayak Merkezi için geri sayım başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürdürülen Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi için geri sayım başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürdürülen Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi için geri sayım başladı.

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde Yapım Sorumlusu olarak görev yapan Taner Göğebakan, bölgede yapılan ölçümlerde kar kalitesinin çok kaliteli olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Göğebakan, “Yedikuyular Kayak Merkezi’nin yapımına başladığımız bu bölge 2016 ve daha öncesi yapılan ölçümlerde kışın çok yoğun kar alan bir bölge. Burası yoğun bir kar alan bölgemiz. Yapılan ölçümlerde kar kalitesinin de çok yüksek bir kalitede olduğunu tespit ettik. Şu anda bin 840 metre yükseklikteyiz. Burada yapılacak telesiyej hattı 8 direkli olup ana istasyonlarla beraber 10 direkli 760 metre uzunluğunda bir telesiyej hattımız olacak. Burada üç adet pistimiz olacak. Teleski pistimiz yeni başlayanlar için yüzde 8 eğimle yapılıyor. Yüzde 12 eğimli yaptığımız orta pistimiz ise amatörce kayanlar için hazırlanıyor. 2600 metre uzunluğunda olacak olan pistimiz ise profesyonelce kaymak isteyenler için hazırlanıyor. Sonuç itibariyle burada her kesimden insanımıza hizmet verebilecek pistlerimiz olacak. Bu bölgede şu anda pistlerin yapımının yanı sıra idari binalar dediğimiz, yönetim binası, kafeterya ve snowtrack garajı gibi binaları da yapıyoruz. Bunun yanı sıra direklerin birinci kütle betonları dökülüyor. Sonra da ikinci kütleler ve diğerleri şeklinde devam edecek. Burada çalışmalarımızı hızlandırdık ve bir an önce buradaki çalışmaları bitirerek kayak severlerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

“Yedikuyular Kayak Merkezi günlük 5 bin kişiye hizmet verecek”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılacak olan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi günlük 2 bin kayakçı olmak üzere toplam 5 bin kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak. Kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek olan tesis 250 kilometre yarıçaplı bölgemizde kış sporları yapılan tek tesis olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.