Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavru Köpek, Yaşamını Üç Ayakla Sürdürecek

Sivas’ta 3 aylık sokak köpeğine, plakası ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir otomobil çarparak kaçtı. Aracın üzerinden geçtiği köpeğin sağ arka bacağı, kırılması ve enfeksiyon kapması nedeniyle veteriner hekim tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta 3 aylık sokak köpeğine, plakası ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir otomobil çarparak kaçtı. Aracın üzerinden geçtiği köpeğin sağ arka bacağı, kırılması ve enfeksiyon kapması nedeniyle veteriner hekim tarafından kesildi.
3 aylık sokak köpeğine plakası belirlenemeyen bir otomobil çarparak kaçtı. Arka sol ve sağ bacağı ile çenesinde kırıklar oluşan yavru köpeği acı içinde ve susuz kalmış halde bulan hayırsever bir vatandaş tedavisi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirdi. Burada muayenesi yapılan yavru köpeğin ameliyat edilmesine karar verildi. Yavru köpeğin çenesindeki kırıklar ve sol bacağındaki kırıklar ameliyatla tedavi edilirken, enfeksiyon kapan sağ arka bacağı ampute edilerek kesildi. Yavru köpek bundan sonraki yaşamına üç ayakla sürdürecek.
Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Araştırma Görevlisi Doktor İlker Şen, sokakta bulunarak getirilen bir köpeğin ameliyatını gerçekleştirdiklerini belirtti ve "Köpek, bir araba tarafından çarpılmış ve daha sonrasında çarpan kişi bırakıp kaçmış sıcağın altında asfalt üzerinde yatarken bulunmuş. Geldiğinde kötü durumdaydı. Biz öncelikle destek tedavisini tamamladık. Destek tedavisinden sonra operasyonu alma şartları el verince operasyona aldık. Bir bacağında açık kırık vardı ve enfekte durumdaydı. Burayı ampute etmek zorunda kaldık. Diğer tarafta ise topuk tarak kemiklerinde kırıklar vardı biz burayı tamir ettik, düzelttik. Çenesinde kırıklar vardı aynı şekilde tamir ederek sağlığına kavuşturduk. Dudağı çenesinde ayrılmış tamamen bir yırtık vardı. Orayı onardıktan sonra hastamızı uyandırmak üzere operasyonu sonlandırdık" dedi.
"TRAFİK KAZALARINDA HAYVANI SOKAKTA BIRAKMAYIN"
Trafik kazalarında hayvanın sokakta bırakılmaması gerektiğini ve en yakın sağlık kuruluşuna getirilmesi gerektiğini vurgulayan Doktor Şen, "Trafik kazalarında başınıza böyle bir iş gelirse hayvanı orada bırakmayın. Alıp en yakın veteriner sağlık kuruluşuna getirin daha sonrasında zaten buradan alacağınız faturalar karşılığında trafik sigortanızdan bu faturaları tahsil edebileceksiniz. O yüzden bu durumlarda hayvanı sokakta bırakmak yerine en yakın sağlık kuruluşuna getirmelerini rica ediyorum" diye konuştu.
"ÜÇ AYAKLI OLARAK HAYATINA DEVAM EDECEK"
Ameliyat edilen yavru köpeğin üç ayaklı olarak yaşamına devam edeceğini söyleyen Şen, "Köpekler ve kediler üç ayaklı yaşayabilirler. Ameliyatlı olduğu için iyileşme sürecinde biraz zorlanacak ayakta durmakta ancak iyi bir bakım ve ilgiyle daha sonrasında üç bacaklı olarak da hayatına çok rahat olarak devam edebilir. Tabi mümkünse sahiplenme yoluna gideceğiz ilk önce ama hiç olmazsa korunaklı bir yerde hayatını devam ettirmesi için gerekli özeni göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.