Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaralı toy kuşu tedavi altına alındı

Tunceli’de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan toy kuşu, Elazığ’da tedavi altına alındı.Tunceli’de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan dünyanın uçabilen en ağır kuşlarından olan toy kuşu, ilk müdahalesi yapıldıktan...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan toy kuşu, Elazığ’da tedavi altına alındı.
Tunceli’de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan dünyanın uçabilen en ağır kuşlarından olan toy kuşu, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra tedavi için Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine getirildi. Burada tedavi altına alınan toy kuşu, yaklaşık 1,5 saat ameliyatta kaldı. Toy kuşunu Tunceli’den getirdiklerini belirten FÜ Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sami Ünsaldı, "Buraya geldikten sonra röntgenini çektik. Ayak bölgesinde parçalı kırık vardı. İçerisinden birkaç parça çıkardık. Hayvan şuan sağlığına kavuştu. Anesteziden de uyandı. Şimdi alçılı bandaja aldık. 34 yıldır vahşi kanatlılar üzerine çalışıyorum. Bu hayvanın ayağı kurşun değil de herhalde ani bir düşüş yaptığından dolayı kırılmış. Bu hayvanların koruma altına alınması ve vatandaşların da bu konuda duyarlı olması lazım. Çünkü eski vahşi kanatlılar yavaş yavaş azalmaya başladı” dedi.
Kuş türlerinin 14 ay tedavi altında bekletildikten sonra doğaya bırakıldığını aktaran Ünsaldı, “Bu hayvanlar ani hareket ettikleri için tekrar kırıklar oluşabiliyor. Tamamen kemiğin olgunlaşması lazım. Ama ayak kırıkları biraz daha erken iyileşebiliyor. Hayvanın durumuna, yemesine ve durumuna göre bu süre değişebiliyor. Kontrolümüzde birkaç gün kaldıktan sonra bu toy kuşunu geri Tunceli’ye yollayacağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.