Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Varto Belediyesi kanalizasyon çalışmaları

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek “bitirin” talimatını verdi.Muş’un Varto ilçesinde yıllardan beridir kangren haline gelen alt yapı sorunun çözülmesi...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Varto Belediyesi kanalizasyon çalışmaları

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek “bitirin” talimatını verdi.

Muş’un Varto ilçesinde yıllardan beridir kangren haline gelen alt yapı sorunun çözülmesi için yaklaşık 8 aydır kayyum olarak atanan Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, Çınarlar ve Tarım sokakta bulunan sorunlu ve sıkıntılı olan alt yapının değiştirilerek kullanılır hale gelmesi için Varto Belediyesi Kanalizasyon ve Su İşleri Müdürlüğüne gerekli talimatı vererek alt yapının bir an evvel bitirilmesini istedi. Kanalizasyon çalışması yapılan yer İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı İsmail Terzi ile birlikte gelen Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, vatandaşlar tarafından karşılanarak, kanalizasyonunun yapılması yönünde yerinde gerekli incelemeleri yapıp Varto Belediyesi Kanalizasyon ve Su İşleri Müdürü Celalettin Özer’den bilgiler aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çetin, ”Biliyorsunuz sekiz ay önce geldik. İlçeyi toparlamaya çalışıyoruz. Ciddi sıkıntılarımız var. Yol su ve alt yapı gibi hizmetler. Mahalleler arasına sıcak asfalt yapıyoruz. Yirmiye yakın sokağımızın sıcak asfaltı bitmek üzere. Suyu da hal ettik son aşamaya getirdik. Alt yapı ciddi bir problem. Çünkü sağlık açısından çok ciddi tehlike arz ediyor. Şimdi mahallelerin birçoğunda kanalizasyon yüzeydedir. Onları yer altına alıyoruz. Sağ olsun çok değerli bir ağabeyimiz var. Çalışkan, yüz tane arısı var. Burada alilerimiz var. Yüzeyde bulunan kanalizasyonu yapıyoruz. Talimat verdim. Arkadaşlar gece gündüz çalışacak. Böyle üç dört tane daha yer var. Bir haftada hal edecekler. Allah yardımcıları olsun” dedi.

Varto Belediyesi Kanalizasyon ve Su İşleri Müdürü Celalettin Özer ise, ”Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Çetin, mahalleliyi ziyarete geldiğinde mahallenin talebi yıllardır kangren olan alt yapının sorunlu olduğunu ve çalışmadığını kendisine bildirmişlerdi. Başkan Vekilimiz Çetin, konuyu bizle paylaştı. Takriben 500 metre mesafede olan kanalizasyon sorununun çözümü başlamış oldu. Sıkıntılı dört ayrı yerimiz daha var onları da yapacağız. Bir kilometreyi de Çınarlar sokakta başlatacağız. Mahalleliye hizmetlerden memnun olup olmadığını sorduğumuzda ise, her kesin belediye başkanımızı hizmetlerinden dolayı alkışladıklarını gördük. Bundan dolayı da mahalleliler kendisine bir ziyaret gerçekleştireceklerini bildirdiler. Mahalleli vatandaşlar Belediye Başkanımıza teşekkürlerini ve mutluluklarını iletmemizi istediler. Bende mahalleliler adına Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ve minnettarım” dedi.

Mahallesi sakinlerinden Hakkı Çelik ise, ”İlçe kaymakamımıza yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Bizde yardımcı olmaya çalışacağız. Kendisine teşekkür ediyoruz” dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.