Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Dağlı, “Önceliğimiz doğalgaz kullanımı”

Düzce Valisi Zülkif Dağlı doğalgazın bulunduğu yerlerde kömür yakılmasının önlenmesinin hava kirliliğini azaltma noktasında alınacak tedbirlerin başında geldiğini belirtti.Düzce Valiliği toplantı salonunda hava kirliliğinin önlenmesine...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Dağlı, “Önceliğimiz doğalgaz kullanımı”

Düzce Valisi Zülkif Dağlı doğalgazın bulunduğu yerlerde kömür yakılmasının önlenmesinin hava kirliliğini azaltma noktasında alınacak tedbirlerin başında geldiğini belirtti.

Düzce Valiliği toplantı salonunda hava kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirlerin görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.

Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlık ettiği toplantıya Belediye Başkanı Dursun Ay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Dergaz yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zülkif Dağlı, öncelikler doğrultusunda alınması planlanan tedbirleri şöyle sıraladı: “Toplantımızın mahiyeti hava kirliliği konusunda aldığımız tedbirlerin son noktada değerlendirilmesi. Temmuz ayında bir Mahalli Çevre Kurulu kararı almıştık. Bulunla ilgili Belediye Başkanlarımız neler yaptı, çevre müdürlüğümüz neler yapıyor, Dergaz ve vakıf bu işin neresinde, bunları değerlendirdik. İlimizin çanak şeklinde olması nedeniyle hava kirliliği ile karşı karşıya kalıyoruz. Biz hava kirliliğini en aza indirmenin peşindeyiz. Öncelikli tedbirlerimizin başında kömür yakılmasının doğalgaz olan yerlerde önlenmesi geliyor. İkincisi hava kirliliği yayan sanayi tesislerinin uyarılması. Bunlara gerekli ihtarların, cezai işlemlerin uygulanması. Doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması ve sağlıksız kömür yakılmasının önlenmesi önceliklerimiz arasında. Sikülasyon olmadığı günlerde hava kirliliği artabiliyor. Bu olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.