Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla’da Res’e Karşı Çevre Nöbeti

İzmir’in Urla ilçesinin Ovacık mahallesinde planlanan Rüzgar Enerji Santrallerine (RES) karşı bir araya gelen çevre gönüllüleri, bölgede çevre nöbeti tuttu.Urla ilçesinin Ovacık mahallesi yakınında, iddialara göre orman alanında kurulmak...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Urla ilçesinin Ovacık mahallesinde planlanan Rüzgar Enerji Santrallerine (RES) karşı bir araya gelen çevre gönüllüleri, bölgede çevre nöbeti tuttu.
Urla ilçesinin Ovacık mahallesi yakınında, iddialara göre orman alanında kurulmak istenen Rüzgar Enerji Santrallerine karşı eylem sürüyor. Mahkeme sürecine rağmen bölgede çalışmaların devam etmesine yönelik olarak, Urla Kent Konseyi ve Urla Çevre Gönüllüleri Platformu (URÇEP)’un önderliğinde, Urla Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması öncesi şarkılar söyleyip dans eden topluluk "Ormanlarımızda RES istemiyoruz" diye slogan attı.
Urla Çevre Gönüllüleri Platformu sözcüsü Ali Yanar, yaşam alanlarını korumak için nöbete devam edeceklerini ifade ederek, "Pek çok ülkede yaşam alanlarından uzaklıkları konusunda yasal düzenleme yapılan türbinlerin, yaşam alanlarımız içinde kurulmasına dahi izin veriliyor. Bu talep doğrultusunda biz her gün Ovacık köylüleri ile birlikte dayanışmaya, mücadeleyi sürdürmeye ve yaşama alanlarımız ormanları korumak için nöbete devam edeceğiz" dedi.
Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra ise şöyle konuştu: "Biz Karaburun olarak RES projelerine ilk kurban olan bölgeyiz. RES projelerine onay verilirken bölgede yaşayan insanların sağlık durumu gözetilmiyor; eko sistemin durumuna, bölgenin tarım ve turizm potansiyeline bakılmıyor. Hukuk mücadelesi çabamızın en önemli ayağıdır. Bunun yanı sıra sadece yarım ada olarak değil bütün Ege olarak birlik olmamız gerekiyor."
Basın açıklamasının ardından gurup, Ovacık mahallesinde RES yapılması planlanan alana giderek çevre nöbeti tuttu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.