Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkülerin Kuşu "Turaç" Yok Oluyor

Düziçi Avcılar Ve Atıcılar İhtisas Derneği Başkanı Nuri Namlı, Turaç Kuşunun Neslinin Tükenmek Üzere Olduğunu Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkülerin Kuşu "Turaç" Yok Oluyor
Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çevre sorunları, avcılık ve zirai ilaçlamalar nedeniyle, eskilerde türkülere konu olan turaç kuşunun neslinin tükenmek üzere olduğu bildirildi.
Düziçi Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği Başkanı Nuri Namlı, turaç kuşunun neslinin tükenmek üzere olduğunu belirterek, “Turaç kuşu Çukurova Bölgesinde yoğunlukla bulunan bir kuş türüdür. Eskiden bu yörede turaç kuşları çoktu şu an ise çevre sorunları, avcılık, makilerin yok edilerek tarım alanlarına dönüştürülmesi gibi nedenler sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu yörede bıldırcın kuşunun geçiş güzergahının değişmesinden dolayı avcılar turaç kuşunu avlamaya başladılar. Bu bilinçsiz avcılardan dolayı nesilleri artık tükenmez üzere” dedi.
Turaç kuşunun nesillerini devam ettirebilmeleri için insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini bildiren Namlı, “Turaç kuşumuzun nesillerinin devam edebilmesi için özellikle bu dönem kuluçka dönemleri olduğu için zirai ilaçlamalara dikkat edilmesi, köylerde yaşayanlara avlanma bilgisi verilmesi, yabani hayvanların turaçların yaşadığı bölgeden uzaklaştırılması sağlanırsa nesilleri devam eder ve bu kuşlar eskisi gibi çoğalırlar” diye konuştu.
Nuri Namlı, turaç kuşunun vurulmasının cezasının ise 922 lira olduğunu hatırlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.