Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik Kazasında Yaralanan Ayı Yavrusu Tedavi Altına Alındı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde ormandan karayoluna çıkan ve trafik kazasında yaralanan yavru ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından koruma altına alındı. Yaralı yavru ayı tedavi edilmek üzere Uludağ...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trafik Kazasında Yaralanan Ayı Yavrusu Tedavi Altına Alındı
Bursa’nın Gemlik ilçesinde ormandan karayoluna çıkan ve trafik kazasında yaralanan yavru ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından koruma altına alındı. Yaralı yavru ayı tedavi edilmek üzere Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne götürüldü.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yavru ayının yaralı halde sabah 07.00 sıralarında bulunduğunu, bunun üzerine harekete geçtiklerini kaydettiler. Müdürlükten yapılan açıklamada, "Gemlik – Yalova yolu üzerinde göreve gitmekte olan personel tarafından fark edilen yaralı yavru ayı, yoğun trafik akışının bulunduğu yol güzergahında koruma altına alınmış ve Bölge Müdürlüğümüz veteriner hekimleri acilen olay yerine intikal ettirilmiştir. 6 aylık olduğu tahmin edilen yavru ayının olay yerinde yapılan ilk müdahalesinde arka sağ bacağında kırıklar bulunduğu, mevcut kırıkların muhtemelen bir trafik kazası neticesinde oluştuğu tespit edilmiştir. Yavru ayıya yapılan ilk müdahale sonrasında, ileri tetkik ve tedavi işlemlerinin yapılabilmesi için Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine sevki gerçekleştirilmiştir. Uludağ Üniversitesi’ndeki tedavi işlemlerinin tamamlanması sonrasında yavru ayı, rehabilitasyon sürecinin tamamlanması amacıyla Bölge Müdürlüğümüz bağlı birimi Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine nakledilmiştir.” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.