Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Termik Santrale Karşı Eylem Yaptılar

Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi, İzmir’in Aliağa ve Foça ilçeleri arasında kalan Ilıpınar köyünde kurulan termik santrale karşı "Kömürden kurtul geleceğini kurtar" sloganıyla yürüyüş düzenledi. Etkinlikte, bölgede düzenli olarak...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi, İzmir’in Aliağa ve Foça ilçeleri arasında kalan Ilıpınar köyünde kurulan termik santrale karşı "Kömürden kurtul geleceğini kurtar" sloganıyla yürüyüş düzenledi. Etkinlikte, bölgede düzenli olarak hava, su, toprak ve gürültü kirliliği analizlerinin yapılması ve çevre kirliliği ölçümlerinin kamuoyuyla paylaşılmasının sağlanması için Meclis’in gerekli adımları atması istendi.
Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi, İzmir’in Aliağa ve Foça ilçeleri arasında kalan Ilıpınar köyünde kurulan termik santrale karşı "Kömürden kurtul geleceğini kurtar" sloganıyla yürüyüş düzenledi. Foça Ilıpınar mevkisinde 3 bin yurttaşın katıldığı yürüyüşe, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Zeynep Altıok, Mustafa Balbay, Aytun Çıray, Atila Sertel, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eski CHP’li milletvekilleri Fikri Sağlar, Kemal Anadol, Nurgül Uçar, Hakkı Ülkü, Foça CHP İlçe Örgütü, Foça Çevre Platformu üyeleri, Somalı ve Yırcalı köylüler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş nedeniyle Foça İlçe Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.
SLOGANLAR ATILDI
Köyden santralin yapıldığı mevkiye kadar yapılan yürüyüşte, "Yaşam hakkı sermayeden güçlüdür", "Burada insan yaşıyor", "Kömürden kurtul geleceğini kurtar", "Temiz hava solumak insan hakkıdır" pankartları açıldı, "Termikçi şirket toprağımızı terk et", "Termiksiz bir gelecek istiyoruz", "Termik ve külüstürleriniz cehenneme" dövizleri taşındı. Yürüyüşte sık sık "Termik yapma boşuna, yıkacağız başına", "Zehir solumak istemiyoruz", "Cüruf dağlar istemiyoruz" sloganları atıldı.
CÜRUFLARIN ETRAFINDA HALAY ÇEKİLDİ
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da yaptığı açıklamada, “Termik santrallere ’dur’ demek için buradayız. Bölgenin halini görüyorsunuz. Perişan oldu. Hep birlikte ’dur’ diyeceğiz“ dedi.
Menemen Belediye Başkanı Tahir ise, çevre adına burada çok büyük kirlilik yapıldığını belirterek "Destek veren tüm kuruluşlara çok çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe katılmak bizim için büyük bir şeref" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, "İhale Kanunu maalesef ülkemizde nevale kanunu haline geldi. Paylaşım kanunu haline geldi” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Praksiz Müzik Grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekildi. Eylem, cüruf etrafında insan zinciri yapılmasıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.