Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMA, Ağaç Kesimine Tepki Gösterdi

İpsala Belediyesi tarafından yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında ağaç kesimi yapılmasına TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği tepki gösterdi. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise doğalgaz çalışmaları kapsamında ağaç kesimi...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İpsala Belediyesi tarafından yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında ağaç kesimi yapılmasına TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği tepki gösterdi. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise doğalgaz çalışmaları kapsamında ağaç kesimi yapıldığını ama yerlerine bin adet ağaç dikileceğini belirtti.
İpsala Belediyesi’nin 19-20 Mart tarihlerinde yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında yaklaşık 40 yaşındaki 100’e yakın ağacın kökünden söküldüğü iddia edildi. Kesilen ağaçların yerine yeni fidan dikilmesi gerektiğini belirten TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal ağaç kesiminden dolayı üzüntülü olduklarını söyledi. Ağaç kesimine tepki göstererek, Edirne’de yeşil dokunun tahrip edilmesine göz yummayacaklarının altını çizen Çoğal, “İpsala Belediyesi’nin ağaçları sökmesi bizi son derece üzdü. Peyzaj çalışmalarında doğaya duyarlılık istiyoruz. Yaşadığımız yerlere ve doğaya sahip çıkmak yalnız yasalarla değil, toplumsal duyarlılıkla da mümkündür. İpsala Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyeleri doğaya duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.
“DİLEĞİMİZ KESİLEN AĞAÇLARIN YERİNE HEMEN YENİ FİDAN DİKİMİ YAPILSIN”
Betonlaşan kentlerde, yeşil alanların insan yaşamındaki önemi her geçen gün daha fazla arttığını ifade eden TEMA Vakfı İl Temsilcisi Çoğal, “Bu konuda özellikle de belediyelere büyük sorumluluklar düşüyor. Belediyelerin yeşil alanlar konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Dileğimiz kesilen ağaçların yerine hemen yeni fidan dikimi yapılarak yeşil örtünün yerine konmasıdır" şeklinde konuştu.
“DOĞALGAZ ÇALIŞMASI KAPSAMINDA AĞAÇ KESİLDİ, YERİNE BİN ADET DİKECEĞİZ”
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise ilçede doğalgaz çalışmaları yapıldığını ve ağaç köklerinin çalışmalara engel olduğundan ağaçların kesildiğini söyledi. Ayrıca bu kesilen 40 tane ağacın yerine ilçenin çeşitli yerlerine tam bin adet ıhlamur ağacı dikileceğini kaydeden Belediye Başkanı Kerman, "Ağaçlar kesilmesiydi, çalışma yapılamayacaktı, mecbur kaldık. Ama biz o kesilen 40 fidanın yerine İpsala’yı yeşile dönüştürecek, adeta çevresini ormana çevirecek kadar ağaç dikimi yapacağız. Ağaç kökleri yaklaşık 3 metreye kadar ulaşıyor. Böyle olunca doğalgaz çalışmaları yapılamıyor. O yüzden ağaç kesimi yapmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.