Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tedavisi Tamamlanan Kara Akbaba Özgürlüğe Kanat Çırpttı

Eskişehir’de 2 ay önce yaralı halde bulunan ve nesli tükenmekte olan ‘Kara Akbaba’, tedavisinin tamamlanmasının ardından doğaya salındı.Eskişehir’de yaklaşık 1 yaşında olduğu belirtilen Kara Akbaba, 2 ay önce yaralı halde bulunduktan...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tedavisi Tamamlanan Kara Akbaba Özgürlüğe Kanat Çırpttı
Eskişehir’de 2 ay önce yaralı halde bulunan ve nesli tükenmekte olan ‘Kara Akbaba’, tedavisinin tamamlanmasının ardından doğaya salındı.
Eskişehir’de yaklaşık 1 yaşında olduğu belirtilen Kara Akbaba, 2 ay önce yaralı halde bulunduktan sonra Burdur’a götürüldü. Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi yapılan Kara Akbaba, Orman ve Su İşleri Eskişehir Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gün teslim alınarak yeniden Eskişehir’e getirildi. Odunpazarı Belediyesi Geçici Bakımevinde bir gün istirahat ettirilen Kara Akbaba, Anadolu Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Yamaç tarafından üzerine GPS takılarak, Odunpazarı ilçesi Kalabak Mahallesi İdris Yaylası mevkisinde görevliler tarafından doğaya bırakıldı.
Yetkililer, Kara Akbaba’nın nesli tükenmekte olduğunu ve bu nedenle bu kuş türünün yaşam alanlarını izlemek için üzerine verici yerleştirerek doğaya bıraktıklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.