Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spil Milli Parkı Projesi Manisa’yı Cazibe Merkezi Yapacak

Geçtiğimiz gün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından tanıtımı yapılan Spil Dağı Milli Parkı Turizm Merkezi Projesinin hayata geçmesiyle Manisa’nın doğa turizminin parlayan yıldızı olması bekleniyor. Endemik bitki türleri,...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz gün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından tanıtımı yapılan Spil Dağı Milli Parkı Turizm Merkezi Projesinin hayata geçmesiyle Manisa’nın doğa turizminin parlayan yıldızı olması bekleniyor. Endemik bitki türleri, yaban hayvanları, doğa sporları ve eşsiz tabiatı ile Spil Dağı Milli Parkına yapılacak oteller ve teleferik ile Manisalılar da 40 yıllık hasretlerine son vermiş olacak.
Şehzadeler Şehri Manisa ile İzmir arasında bulunan ve Türkiye’nin kırk milli parkından biri olan Spil Dağı Milli Parkı, bin 200 metre rakımlı çam ormanı içinde, zengin konaklama imkanları ve planlanan sosyal tesisleriyle bir turizm merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından içinde 43 orman köşkü ve araştırma merkezinin olduğu tesislerin işletmesi Şehzadeler Belediyesine verilirken, Spil Dağı Milli Parkı Turizm Merkezinin projesi önceki gün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla Spil Milli Parkında yapılmıştı.
Manisa Lalesi gibi endemik türler de dahil olmak üzere, zengin bir floraya sahip olan Spil Dağı, ünlü yaban atlarının yanı sıra, diğer yaban türlerini de bünyesinde barındırmakta, doğal atmosferi ve zengin oksijen kaynağı ile ruh ve beden dinginliği vermesi sebebiyle bölge halkı ve turistler tarafından tercih ediliyor.
SPİL DAĞI MİLLİ PARKI SOSYAL TESİSLERİ
Spil Dağı’nda turizmin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında oteller, konferans salonları, eğlence parkları ve spor tesisleri inşa edilecek. 124 odalı ve 248 yatak kapasiteli 4 yıldızlı büyük otel ile 121 odalı ve 242 yatak kapasiteli 3 yıldızlı küçük otel, Spil Dağı konaklama imkanlarını hem nitelik hem de kapasite yönünden zenginleştirecek. Yapılması planlanan Çocuk Eğitim Kampı’nda, yıl boyunca günübirlik geziler ve haftalık programlara katılacak çocuklar tabiatla kucaklaşma imkanı yakalarken, verilecek doğa bilgisi ve çeşitli eğitim programlarıyla, çocukların kişisel gelişimi desteklenecek. Kurulacak spor tesisleri, dağcılık ve yamaç paraşütü de dahil olmak üzere birçok doğa sporu ve çeşitli salon sporlarının Spil Dağı’nda yapılmasına imkan sağlayacak, destekleyici eğlence parkları ile gökyüzünde sporun keyfi, Spil Dağı’nda yaşanacak. Birbirinden zengin eğlence parkları ile aile boyu eğlence anlayışını geliştirecek Spil Dağı Sosyal Tesisleri, tüm Ege Bölgesi’nin eğlence ve dinlenme merkezi olarak faaliyet gösterecek.
Planlanan sosyal tesisler ile ziyaretçi sayısının ciddi oranda artması beklenen Spil Dağı Milli Parkı’na ulaşım, asfalt ve stabilize karayolu imkanları ile sağlanıyor. Oluşacak potansiyele yetersiz kalacak karayolu ulaşımını geliştirmekten, ekonomik açıdan çok daha verimli olan teleferik ulaşımı, kapasiteyi ciddi oranda artıracağı gibi, dağ yolu çevresindeki engebeli arazide kurulması planlanan sosyal tesislerde yaşanabilecek ulaşım ve otopark sıkıntılarının da çözümlenmesi bekleniyor.
TELEFERİK PROJESİ
Spil Dağına kurulması planlanan ve 5 bin 400 metre ve 2 bin 900 metre uzunlukta iki bölümden oluşacak teleferik hattı, Spil Dağı ulaşımına yeni bir soluk getirecek. Manisa Spil Dağı yolu girişinden yükselerek Paraşüt Alanı ara durağından sonra tabiatla konforun buluştuğu Konaklama Tesisleri’ne uzanacak teleferik sistemi sayesinde, sosyal tesislerde yaşanacak trafik ve otopark sorununun önüne geçilmiş olacak. Toplamda 25 dakikada tamamlanacak yolculukla, bir saat içerisinde 600 kişi taşıma kapasitesine sahip teleferik sisteminde yer alacak 60’tan fazla kabinle hızlı erişim ve yüksek kapasite birleşecek.
Spil Dağı Milli Parkının, projelerin hayata geçmesiyle birlikte muhteşem doğal güzellikleri ile zengin dinlenme ve eğlence imkanlarına sorunsuz ulaşımı da ekleyerek, bölgenin parlayan yıldızı olması bekleniyor.
Projenin ihalesini alan Tekinalp Şirket Grubu yetkilileri temel atmanın ardından 18 ay içinde projenin hayata geçebileceğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.